Alla inlägg under mars 2013

Av Annelie Finnebäck - 16 mars 2013 22:15

Det är skönt med en ledig helg! Sen kan man fundera på hur ledig helgen är :-). Upp tidigt för att fixa med dogsen innan snickaren skulle komma hit och sätta socklar och foder i hela huset.

Renovering blir som alltid ringar på vattnet, trevliga ringar...så imorgon ska jag åka till Bauhaus och köpa golv till hallen och köket och sen blir det nya socklar där.

I sovrummet ska nuvarande Ikea-garderoben få lämna mitt hem och istället ska det bli en platsbyggd garderob med skjutdörrar. På så vis blir förvaringen maximal och effektiv. Sånt gillar vi stenbockar. Men det sistnämnda projektet får bli när snickaren har tid.

Samtidigt som snickaren var här kom familjen på besök och jag trimmade Virus. Efter det lite klubbarbete.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 16 mars 2013 07:38

Jag läste en artikel häromdagen i en av våra kvällstidningar om gubbslemmet. Janne Josefsson som själv ringt och knackat på hemma hos människor i många år ville helt plötsligt inte själv svara på frågor :-). Det betyder ju givetvis inte att han är skyldig att ingå i gubbslem-ligan. Men han kan efter det inte själv begära att andra ska svara på frågor :-).

Gubbslem finns överallt och alla har, både män och kvinnor, ett ansvar att mota olle i grind. Gubbslem kväver all kreativitet och glädje nämligen. Det kan vi väl ändå inte tillåta. Hur kan man tillåtas bete sig illa mot någon för att man inte är utrustad likadant mellan benen. Det övergår mitt förstånd. Det är väl ändå ett tag sedan vi tillhörde stenåldern :-).

Själv är jag uppfostrad till att jag kan allt jag vill och då förstår ni att det blir en krock för gubbslemmet :-). Jag tror på att det sunda förnuftet segrar!

Idag kommer snickaren hit för att fixa med socklar och foder och så kommer familjen på besök.

Bilden är från Hälls konditori där jag och några vänner fikade förra veckan.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 14 mars 2013 19:50

Tablettaskarna Zoo och Salta katten är verkligen nostalgi! Gott nostalgi. Kanske får bli ett tema på valpar någon gång i framtiden. Jag har ett tema till denna kull och så snart valparna föds så ska ni få veta. Det beror lite på antalet och könsfördelning.

Det är ingen dans på rosor att föda upp hundar men vågskålen med glädje väger klart över. De sista veckorna har jag slitit för att hinna med allt på min måste-lista. Den brukar normalt vara kort men i och med att jag var sjuk några dagar samt avstår från aktiviteter den närmaste tiden före valpning och veckorna efter valpningen så ska mesta möjliga klaras av för att möjliggöra det.

Jag har sorterat bort lite i mitt liv, känns jättebra! I länsklubben har jag valt att inte längre vara med i Utbildningsgruppen och inte heller i Uppfödargruppen. Båda grupperna är roliga men tidskrävande. Istället kommer jag vara kvar i domargruppen, utställningsgruppen och pr/infogruppen. Mitt arbete i domargruppen har gjort att jag väljer bort att anmäla hund på hemmaplan. Är man med i bestyrelsen så får man dessutom inte anmäla eller visa hund.

När det gäller klubbarbete så kan man inte vara med överallt för att man tycker det är kul. Utan nu har vi fått in nya krafter i styrelsen och då kunde jag tryggt lämna över.

På söndag blir det pälsvård för gänget. Sixten fick i sin kritik från Strängnäs toppenkritik för sin päls men man får inte ligga på latsidan och suga på den karamellen :-). Nej, efter varje utställning kommer en ny vecka och då är det ett måste att plocka igenom pälsarna. Men det är roligt!

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 13 mars 2013 06:21

I söndags inhandlades en ny fäll. Jag vill ha ljusa enfärgade fällar men som ni ser så bröt jag mönstret :-). Inte den vackraste jag sett men nu är den delad på och kommer på ligga i varsin bur i bilen. Jag klarar inte av att ha olika färger på fällarna i burarna i bilen och inte heller i utställningsburen :-).

Enhetligt och stilrent ska det vara för att stenbocken ska få inre frid :-). Det är samma som att ha flera fönster i rad med rullgardiner och de är neddragna i olika längd. Det går bara inte :-). Har man kraft och ork till att hålla ordning på detta så tar jag det som ett tecken på att det är bra i livet :-).

Igår fick jag äntligen lite ro att bläddra i Hundsport men Sixten tog tidningen först :-).

Trolla blir bredare och bredare över ryggen. Inte som sin mamma Virus när hon fick sex respektive nio valpar. Och det är vi glada för. Max fyra känns som ett bra antal valpar.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 10 mars 2013 21:29

Sixten här med sin älskade bästis Trolla.

Trolla suckar djupt just nu för det sparkar i magen :-). Så mysigt!

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 10 mars 2013 15:50

Idag har vi haft en toppendag i Strängnäs! Ute sken solen men Strängnäs ligger nära så solen har vi hunnit njuta av här hemma.

Strängnäs inomhus var en väldigt bra utställningsplats. Vi var där i god tid eftersom det var första gången och man vet inte om man hittar. Nu blev det fel på vägen hem istället :-). Som vanligt var det trevligt runt ringen och kul att träffas och prata igen!

Jag hoppas att det går bra för våra vänner i gruppfinalerna!

För ett par månader sedan köpte jag k9 balsamspray Nano Mist till Sixten och jag är jättenöjd. Idag köpte jag en extra stor flaska så det inte ska ta slut så fort och så fyller man på den gamla sprayflaskan.

Jag använder det hemma på alla mina hundar genom att jag sprayar balsam över dem innan jag borstar deras pälsar. Det har dessutom en behaglig mild doft.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 9 mars 2013 07:14

Igår blev det tidigt i säng. Det känns att jag har något skit i kroppen så idag ska jag putsa till Sixten och inget mer.

"Att försöka skapa lycka genom att köpa saker är som att försöka stilla hunger genom att tejpa fast mackor på kroppen." /George Carlin

Så efter min shopping igår så blev det även middag :-). Nej, tillfreds inombords blir man inte genom att leva genom andra eller att shoppa. Man är sin egen smed :-).

Kram alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 8 mars 2013 17:25

Idag hämtade jag ut hundkorgen till Trolla som jag beställde hos Häromi. Kartongen var stoooor så det var bara att packa ur den på parkeringen för att kunna få in korgen i bilen :-).

Jag beställde även ett bilbälte för hund. Blir perfekt när valparna blir tillräckligt gamla för att åka bil. Då får en av de vuxna sitta i fram i bilbälte. Jag har flera valpköpare som har bilbälte istället för bur och det funkar jättebra.

Sen en bild på min nyinköpta färgglada :-) lampskärm som inte kom med i förra inlägget.

Just nu pågår Cruft i England och man kan följa utställningen via livesändningar på webben. Vid ca 1900 svensk tid ikväll är det gruppfinaler.

Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards