Alla inlägg under mars 2013

Av Annelie Finnebäck - 27 mars 2013 06:48

Valparna är en vecka idag! De frodas och mår så bra. Ska uppdatera hemsidan under dagen med fler valpbilder.

Igår var snickaren här så nu har vi nytt golv i hallen :-). Ska bara byta karmarna till innerdörrarna så kommer foder och socklar på plats ikväll. Det rutiga golvet är bilden "före" och den andra bilden "efter". Så nu har vi lämnat lite av 80-talet bakom oss :-).

Jag kan rekommendera "The following" på TV4-play. Det är inget för den mörkrädde :-). "The killing" är en annan serie som nog är bland det bästa jag sett!

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 26 mars 2013 10:01

 


Nu är det konstaterat att Tage ska bli pappa omkring 20 april hos Kennel Schnauzi-Hero's! Spännande! Det här blir Tages femte kull i Sverige och sjätte kull totalt. Tage är nu 5 ½ år och hans först kull föddes för 3 år sedan. Han är  inte överanvänd och kommer inte heller att bli det. Det var först förra veckan som hans första barnbarn kom till världen (läskedrycks-kullen).


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 26 mars 2013 06:36

Jag läste Fredrik Steens blogg imorse och jag undrar också var det kommer ifrån att alla hundar måste hälsa på varandra.

Jag har tack och lov hela Kilsbergen att rasta mina hundar. Hemmavid kryllar det av hundar i och för sig väluppfostrade men många rastas på samma yta och har man dräktig tik eller valpar så är man försiktig och väljer andra promenadstråk. Jag är även försiktig för att jag inte heller vill sprida smittor vidare. Mina hundar fick kennelhosta för några år sedan och det var från "hemmagatorna" och utan att de hälsat på andra hundar. Så man behöver inte åka på utställning för att få en smitta även att chanserna ökar där det finns många hundar.

Sen är det att när man möter andra så får man ofta höra "får dem hälsa". Nej, säger jag. Känns ju jättesocialt eller hur :-). Jag har tre hundar plus Strula för tillfället och de umgås med varandra och med mina vänners hundar. De behöver inte vara sociala med hundar vi möter på stan osv. Om det är så viktigt för människor att deras singelhundar måste få hälsa så skaffa en till hund.

När jag går promenad så vill jag gå powerwalk och inte stanna var 10:e minut och vara social i 10 minuter. Hur många av er som löptränar stannar var 10:e minut för att prata :-). Tack och lov för Kilsbergen.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 25 mars 2013 06:15

Jag älskar att ta bilder. I början fick jag höra från andra ja, ja det kommer du bara hålla på med en eller två kullar. Sen tröttnar du.

Nej, jag tröttnade inte och det är jag väldigt glad för. Nu bloggar jag från min IPhone så jag är osäker på i vilken följd dem tre bilderna hamnar i. Bilden på valpen som diar från höger sida är röd tik från Ordspråks-kullen och jämför den bilden med den valp som diar från vänster sida (blått underlag). Det är röd tik från läskedrycks-kullen. Lika som bär när det gäller färgerna. Tiken från ordspråks-kullen är Trollas syster och moster till läskedrycks-kullen.

Bilden på hunden som ligger ner med rosa sele är den röda tiken från Ordspråkskullen "mostern" Brackets Kaka Söker Maka "Ciara" när hon var 3 månader.

När den röda tiken föddes i Ordspråks-kullen för 3 år sedan frågade några om hon var svart/silver. Nej, sånt ser man på en gång. Vid 3 månader hade hon samma färg som hennes kullsyskon som var ljusa vid födseln.

Det här är en av anledningarna till att jag fotar. För att kunna analysera, tänka och fundera. Framförallt för att minnas varje kull allt eftersom åren går.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 24 mars 2013 06:46

Jag har en förmåga som jag säkert delar med många av er andra. Att säga ja till allt som roligt när det gäller klubbarbete. Och är det inte roligt så säger jag ja för att nån måste ju göra det. Nej, nu är jag mer vaken när uppgifter ska delas ut och mitt mål är att jag ska inte göra mer än andra. Jag har inte tröttnat på klubbarbete, tvärtom. Men först och främst, jag har inte mer tid än andra, jag är inte duktigare än andra, jag har inte bästa lösningen, jag behöver också framförhållning mm. Det fungerar faktiskt ypperligt att säga nej. Jag ska fortsätta omstrukturera för det blir så mycket roligare.

Det är så mysigt att vakna på morgonen och höra valparna äta frukost hos Trolla. Trolla som är en aktiv tjej annars ligger nu helt stilla i valplådan. Det är så dvärgschnauzer är. De är bra mammor annars är det ingen riktig dvärgschnauzer känns det som. Deras rastypiska temperament går igenom även här, tåliga, uthålliga, godmodiga mm.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 23 mars 2013 19:11

Huvudbilden är på den röda tiken. Gul och röd tik kan jag skilja åt så ikväll tig vi av banden. Däremot är hanarna väldigt lika varandra just nu. Jag behöver ha båda bredvid varandra för att skilja dem åt.

Ska ta lite bilder imorgon på var och en av dem. Det är väldigt roligt att gå tillbaka sen och jämföra färger mm med dem andra kullarna.

Valplådan är nybäddad och valparna har precis somnat efter att ha blivit vägda.

Bästa lanthandeln ligger i Närkes kil i Örebro om ni inte visste det :-). Idag bjöds det på nygräddade våfflor.

Nu tar vi lördag med OLW.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 23 mars 2013 07:40

Morgonstund har guld i mun...nja, den här morgonen bjuder på 17 minusgrader :-).

Bilden visar hur mysigt det är att vara nära sin mamma.

Webbdatorn vill inte riktigt vara med men snart kommer det bilder på valparna.

Önskar alla vänner lycka till i Malmöutställningen idag!

Av Annelie Finnebäck - 22 mars 2013 18:16

Nu har Trolla och valparna fått flyttat över till en pallkrage som står precis bredvid sängen.

De andra bilderna är på valparnas pappa "Bailey" som valp (NORD UCH EECH La Leia's Brilliant Bailey).

Nej, nu ska jag fortsätta och titta på andra avsnittet av "The killing". Kan verkligen rekommendera denna serie.
Den har fått på SVT men det har jag missat helt.

Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards