Senaste inläggen

Av Annelie Finnebäck - 17 december 2013 16:26

Ni har väl inte missat att Djursjukhuset Hund & Katt i Kumla (tidigare Hund- och Kattkliniken) har kvar sina gamla lokaler i Bista i Örebro. På deras hemsida kan ni läsa mer om vad som finns där. Jag är medlem i Djursjukhuset Hund & Katt vilket gav oss 50 procents rabatt idag på hundarnas årliga vaccinationer. Det gillar vi! Hur smidigt som helst med drop in vaccinering i Bista :-). Hemma igen hann vi med en långpromenad i dagsljus. I gengäld valde jag bort eftermiddagens julbord på jobbet. Det kommer säkert vara det absolut godaste julbordet mina arbetskamrater ätit :-).

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 17 december 2013 07:22

I Kumla bor Tore (SE & FI UCH Kaspelix Square The Circle) och njuter av livet hos sina fodervärdar. Snart är det dags trimning så man får krama lite på honom :-). Här hemma har den mesta snön regnat bort och och det kanske den har gjort i Kumla nu också. Yr.no har lovat en grön jul i Örebro. Vi får minnas förra julen istället då vi hade mängder av snö :-). Det viktigaste är harmoni i livet, vädret kan man inte påverka :-).

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 15 december 2013 19:30

Lite glamour bjöd finska kennelklubben på i helgen via direktsänd webb-TV :-). Snyggt och proffsigt arrangerat! Så hemifrån kunde vi heja på Veronica och Marias Dart (CH. Velvet Dandy's Dartanjang).

Nu ska vi slappa framför TV4 play och "Morden i Sandhamn".

Av Annelie Finnebäck - 13 december 2013 19:57

Mössor till storebrors Finnebäck-Junior som kommer till världen i februari :-). Alla tjatar om att man inte ska handla så mycket för barnet växer. Men hallå vem bryr sig :-). Man får väl köpa 78 plagg i alla möjliga storlekar. Alla behöver ju inte köpa storlek 52 cm :-).

Återigen en vecka som jag är riktigt nöjd med och så ska det fortsätta. Det är viktigt att se till att man har energi kvar till sig själv. Det är något jag verkligen kan rekommendera! Då orkar man vara strukturerad och slipper en massa onödig stress och dåliga samveten. Strunta exempelvis i all julstress. Man måste inte stressa, det är du som bestämmer! Visst kan man bli obekväm för att man sätter gränser men du blir inte obekväm för dig själv, tvärtom.

Förra året hann jag inte med att se vad som fanns att shoppa på MyDog och då ställde jag bara Sixten, nu blir det några till :-). Men jag måste köpa en ny dunk med K9 Nano Mist. Jag köpte den här dunken i Strängnäs i mars och den kommer nog räcka några veckor till sen är det slut. Den är guld till hundarna i vardagen. Jag borstar aldrig i torr päls och jag använder den extra ofta när det är vinter då snö sliter på benhåren. Hur slipper man snöbollar i pälsen. Det bästa medlet för att slippa snöbollar i benhåren är att trimma ner benhåren riktigt rejält. Men har man utställningshundar så vill man ha lagom kvar :-).

Fortsätter med ytterligare en ljudbok i serien "Axberg & Jensen" :-)

Av Annelie Finnebäck - 11 december 2013 19:16

Igår eftermiddag och så hela natten var det migrän på dagordningen. Känner mig inte riktigt ok än.

Har fått hundarnas nya bäddar till bilburarna från Häromi, en tidig julklapp av min mamma :-). Mjukt och praktiskt liggunderlag.

Sen de bästa pipisarna av dem alla, Top Dog.

Och bra vattenskålar till utställningsburen. Ja, nu är det drygt 3,5 vecka kvar till MyDog ;-). Några åker till Finland i helgen och vi hade gladeligen följt med om de tre yngsta hade varit 9 månader :-). Lycka till från oss och ha en riktigt bra utställningsresa!

"Den som inte säger sanningen om sig själv kan inte säga den om andra."
/ Virginia Woolf (1882-1941)

Av Annelie Finnebäck - 10 december 2013 07:14

Det är inte helt lätt att fota dogsen som fortfarande får glädjefnatt över snön :-). Men i Göteborg ska vi ta nya stå-bilder på Vera, Torsten och Ture.

Pm till SKKs utställning i Göteborg har kommit ut på webben. Nu inväntar vi pm från SSPK s utställning som är samma helg. Dvärgschnauzer och Schnauzer har ringarna intill varandra. Förra året var vi på olika våningsplan men det är roligt att vi bli grannar i år så kan man få se lite på Schnauzer också och kunna umgås med fler vänner runt ringen.

Jag har precis börjat lyssna på en ny bok i serien Axberg & Jensen :-).

"History's like a story in a way: it depends on who's telling it".
/ Dorothy Salisbury Davis

Av Annelie Finnebäck - 8 december 2013 19:36

Torsten och Vera på promenad med Sixten. Vad Sixten gör på bilden vet jag inte riktigt. Men stå still är ju inte hans grej direkt :-).

Jag var sjukt trött imorse när klockan ringde så eftersom jag inte anmält någon hund till Stockholmsutställningen valde jag att vara hemma. Har istället gått promenader med hundarna och trimmat Trolla och Tage. Finalerna såg vi på webb-TV. Den möjligheten skulle finnas för alla utställningar. Bara njutit och slappar idag med andra ord.

Här ser vi Carro (kennel Broddways) som med sin Diesel (CH Forsis Ordet Fritt) tävlade med en avelsgrupp.

Nu ser vi verkligen fram emot Göteborg och MyDog i dagarna tre! Har ju utställningsabstinens :-). Kul att träffa vänner och umgås och prata Dvärgschnauzer!

Jag har börjat med ytterligare en bok i serien om Axberg & Jensen. Jättebra!

Av Annelie Finnebäck - 7 december 2013 14:41

Samarbete är A och O när man har tvillingkoppel :-). Torsten (Brackets Halla Ballou) och Vera (Brackets Vira Blåtira) på promenad i snön. Igår blev valparna helt galna av glädje när de var ute i snö för första gången.

I förmiddags efter långpromenaden så blev Sixten och Vera trimmade. Nu har vi tagit en paus för lunch och för att se finalerna från Stockholms Hundmässa på webben. Efter det ska två till trimmas. Förra året hade jag ryggskott och blev väldigt glad över att kunna se finalerna via webb-TV.

Imorgon hoppas vi på bra väder för att kunna vara på plats i Stockholm!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se