Senaste inläggen

Av Annelie Finnebäck - 17 oktober 2013 18:16

Hipp hipp hurra på Tages dag säger vi en dag för tidigt! Imorgon 18 oktober fyller min kung 6 år. Tänk vad tiden går och vad mycket roligt vi har haft tillsammans! Han är världens underbaraste och klokaste hund! Alltid positiv!

Även om jag är dålig på att hålla ordning på rosetter så är hans svenska championatsrosett fotad :-). Denna herre är utställd 77 gånger som resulterat i många fina resultat. Mest glada är vi över hans fina valpar och barnbarn! Bättre kvitto kan man inte få!

C.I.B BISS NORD UCH (SE NO DK UCH)
Kaspelix Kompis Tage

Född: 2007-10-18
Mankhöjd: 34,5 cm
Känd mental status, 1:a på skott

DVÄRGSCHNAUZERRINGEN
2:a årets svenskfödda peppar/salt hane 2011
2:a årets svenskfödda peppar/salt hane 2010
3:a årets svenskfödda peppar/salt hane 2008

SVENSKA SCHNAUZER PINSCHERKLUBBEN
2:a årets peppar/salt hane 2011
2:a årets svenskfödda peppar/salt hane 2011
2:a årets peppar/salt 2010
2:a årets svenskfödda peppar/salt 2010

Det har är en promille av alla bilder jag har på honom :-). Tage är en fröjd att trimma och är som sagt alltid positiv. Helt underbar att leva med! Han lever verkligen upp till sitt namn Kompis Tage! Imorgon ska han få något extra gott!

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 16 oktober 2013 19:51

Missa inte artikeln i senaste Hundsport "Vad händer med hunden när kärleken spricker.

Oktober är en riktig planeringsmånad för min del både privat och när det gäller klubblivet. Då faller stora delar av 2014 på plats. En riktig stenbock förstår vad jag menar :-). Med bra planering så kan man göra så många fler roliga saker utan stress eller att göra något halvdant. Planering minskar att man dubbelvikas sig. Dubbelbokning brukar resultera i negativa stresskänslor och dåligt samvete. Allt sånt motarbetas. Det stjäl bara energi och det är förbjudet!

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 16 oktober 2013 07:02

Här är en bild på Tore (SE & FI UCH Kaspelix Square The Circle) som bor hos fodervärdar. Snart har han bott hos dem på heltid i ett år och han har det hur bra som helst. Han provbodde först på helgerna så han och familjen fick känna sig för. Jag tycker det är bättre att ta det svåra beslutet att låta en hund få en ny familj istället för att samla en massa hundar hemma och till slut handlar det inte om mer än förvaring. Alla hundar ska få sitt på alla sätt och vis. Tore lever verkligen livet som en prins. I somras åkte han båt i några veckor och det gillade han. Som alla dvärgschnauzrar så trivs han att få hänga med.

Igår var det Tures (Brackets Kiviga Kruse) som fick följa med på styrelsemöte. Hur kul som helst för där fanns ju likasinnade, det vill säga andra dvärgschnauzers. Som man säger, It takes one to know one ;-).

Jag har hittat två helt underbara ordspråk:

"Den positiva tänkaren ser det osynliga, känner det ogripbara och uppnår det omöjliga." / Benjamin Franklin (1706-1790)

"Det finns en liten skillnad mellan människor, men den lilla skillnaden gör en stor skillnad. Den lilla skillnaden är attityd. Den stora skillnaden är om den är positiv eller negativ." / W Clement Stone

Tänk positivt så börjar positiva saker att hända, så brukar en vän säga och jag är övertygad om att han har rätt!

Av Annelie Finnebäck - 12 oktober 2013 09:26

Jag tycker FB är kanonbra! Ja, man får rensa bort vänner ibland av olika anledningar. En del gillar aldrig något, en del använder FB som en ventil att försöka trycka till dig men vågar inte säga det till dig direkt, nån har du skiljt dig ifrån, nån övervakar dig bara, någon har bara 110 procent deppinlägg. Ja, skälen för rensning varierar nog hos alla men det är inte det som mitt inlägg handlar om.

Utan om att med FB faller alla vanliga normer som hör till när man kommunicerar med andra. Helt plötsligt ska alla tycka att det är ok att folk bara vräker ur sig vad de tycker och tänker på sidor som är för grupper. Jag har svårt för det. Väljer jag bort sidorna för grupperna så missar jag annan viktig information. Men varför måste man ösa ur sig frågor och funderingar utan att prata med den som berörs först. Ersätter FB helt plötsligt att vi inte pratar med varandra? Istället för att få svar så har man skapat oro och framförallt med all säkerhet bidragit med att människors engagemang minskar. Jag har aldrig vare sig privat, i mitt arbetsliv eller klubbliv låtit härskartekniker eller andra dumheter hindra mig från att fatta beslut. Att bli uthängd på internet var vardagsmat när jag var ordförande i rasklubben och råkade även ut för det privat när jag inte dansade efter piporna men inget av detta hindrade mig från att fatta samma beslut som jag fattat även utan några påtryckningar. Behöver vi inte tänka längre på hur mottagaren uppfattar det jag vill föra fram bara för att jag skriver det på FB och sitter bakom mitt tangentbord? Är det verkligen ok? Efter att ha ventilerat sig, känns det verkligen bra i det långa loppet? Är det den miljön vi vill ha. Jag tror ju att företagsamheten kan minska hos andra som inte tycker det är ok att bli uthängd. Låt bli tangentbordet, slå en signal och fråga det du undrar över. Kräver lite mer av dig som person men alla vågar väl framföra sina synpunkter utanför FB utan problem.

Av Annelie Finnebäck - 10 oktober 2013 20:02

Det här var lite vad M bjöd oss på igår på domargruppsmötet! Vi skäms bort till max av M :-). Ture (Brackets Kiviga Kruse) var med och även han gillade domargruppen :-). Det här är det roligaste klubbuppdraget ever och det godaste ;-).

Vera har blivit trimmad och Torsten får vänta till imorgon. I övrigt myser vi här hemma med tända ljus överallt! Jag trivs så bra tillsammans med min nya kärlek - IPad mini och tänker inte byta ut honom mot en nyare version.

Av Annelie Finnebäck - 8 oktober 2013 18:56

Här är gänget som bor hemma hos mig. Världens snällaste och roligaste hundar. Alla har sin egen personlighet och rutiner. Världens mysigaste gäng!

Några journalister på Aftonbladet är oense med varandra och de skriver spaltmeter om det. Frågan är, är det lugnt i Syrien nu, har Republikanerna i USA sagt ja till en budget så vi andra i världen slipper drabbas av deras barnslighet :-). Nä, när det kommer till självkänslor så finns det de med väldigt ömma tår och det måste gå före världsrapportering ;-). För min del räcker det med att läsa rubrikerna och kan konstatera att självinsikt saknas hos mer än en av dem. En av journalisterna har använt offervinkeln i tiotalet år med sig själv som huvudperson men varför leva som man lär :-). Med en värkande handled och en värkande njure får Vera och Torsten trimmas på torsdag istället. Men det är inte synd om någon av oss för det :-).

Av Annelie Finnebäck - 8 oktober 2013 07:30

Fånga dagen är inte helt fel. Läste om Regina Lund i helgen, livet kan vara så grymt! Rätt vad det är så får man leva livet efter sjukhusets behandlingar och allt som det medför sig.

Mobilen kan vara bra till mycket. Men man får väl inte glömma bort att umgås med omgivningen eller sina barns uppväxt :-). Det finns de som totalt fastnat bakom ett tangentbord och där bakom blir inte mycket gjort i livet om man inte är författare så att säga ;-).

Att ha mobil medföljer ett outtalat krav, man ska alltid vara nåbar. Själv förväntar jag mig inte att andra ska vara det men flertalet gånger råkar jag ut för det själv. Främmande människor som ställer det kravet är än mer outgrundligt för mig. Jobbar inte folk? Går inte folk ut med sina hundar? Tränar inte folk med sina hundar? Trimmar inte folk sina hundar? Eller tror folk att man har någon annan som gör allt det här åt en :-). Jag pratar till exempel inte i telefon när jag trimmar och då går ytterligare ett par timmar bort då jag inte är nåbar. Jag har inte gjort någon vetenskaplig studie men jag tycker att folks benägenhet att smsa och mailat minskar och telefonsamtalen ökar. Är det stressen att allt ska gå så fort att man ska ha svar på sin fråga igår att man ringer 20 gånger på tre timmar istället för att skicka ett SMS och de hade fått svar inom en kort stund.

Av Annelie Finnebäck - 5 oktober 2013 10:28

Här har vi en bild på Gogo Doll's Bellini Amore "Love" (Sixten son) som letar godis i träd. Det är så kul att följa killarnas barn. Jag har fått en bild på Sixtens dotter hos Elofins, den får jag lägga in här senare.

Mys mys mys är vårt tema här hemma under hösten!

Nya mattor är inhandlade till köket och det blev ryamattor, varmt och skönt för fötterna att gå på.

Funkar även bra att busa på hälsar Ture och Vera :-). Kanske inte det mest praktiska men det är bara att slänga sen och köpa nytt.

I veckan som har gått har det blivit en hel del klubbarbete avverkat. Stora och roliga planer på G :-).
Men i helgen är det familj och pälsvård som gäller. Är man exempelvis sammankallande i en RuS-sektion som ansvarar för att anordna MH och MT så är det inte ett samtal man får :-). Efter att en anmälningstid gått ut så rings det konstant från 7 på morgonen till 22 på kvällen i ett par dagar oavsett veckodag då många letar reservplatser. Innan hösten har gått så hoppas jag att alla hittat platser. Glöm inte att bli medlem i er brukshundklubb som arrangerar MH och MT. Medlemmar har förtur oavsett ras och detaljerna kring det kan ni läsa om på SBKs hemsida. Vi diskriminerar inte icke bruksraser utan vi följer SBKs regler och krav och läste alla igenom kraven för lottning så skulle många fler komma med. ÖLKK är på gång med en egen BPH-bana men i den gruppen är inte jag involverad i. Om året haft 900 dagar då hade jag varit med :-).

Läste något så otroligt korkat om en promilleapp. En app där du kan räkna ut när du kan köra bil efter en fest. Varför inte ta det lugnt de sista timmarna på festen eller låta bli att köra bil överhuvudtaget dagen efter. Hur svårt kan det vara. Dricker man alkohol flera gånger i veckan så kanske man ska satsa på en cykel eller ändra alkoholvanorna.

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se