Senaste inläggen

Av Annelie Finnebäck - 24 november 2013 07:56

Nu börjar planeringen av nästa valpkull :-). Man kan välja hane på många olika sätt. Exteriört vill jag ha en hane som har samma fördelar som min tik. På planeringsresan är det skönt att ha vänner att bolla med, tack!

Här är Ture (Brackets Kiviga Kruse) från Läskedryckskullen då han var 5 veckor.

Och så Vera (Brackets Vira Blåtira), också hon från Läskedryckskullen då hon var 4,5 månad.

Och så Torsten (Brackets Halla Ballou) 4,5 månad.

Medan jag funderar så lyssnar jag på ljudböcker :-). Lyssnar nu på Ramona Franssons fjärde bok "Lyckohjulet".

Snart ska vi på långpromenad. Älskar när det är fruset i marken!

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 21 november 2013 20:08

En suddig Torsten som undrar varför ingen ställde fram fika till honom. Inväntar ett nytt SIM-kort och sen blir det IPhone 5s och jag hoppas att man kan fota dvärgschnauzer i rörelse med den :-).

Det är sjukt mycket på jobbet nu så jag håller min jobbdator extra kär :-). Mycket men roligt! Tänk vad bärbara datorer underlättar i livet.

Har lyssnat klart på andra boken av Ramona Fransson är nu inne på den tredje. Det är det jag gör just nu i livet, trimmar, promenerar, jobbar och lyssnar på ljudböcker :-). Ja, vi har planerat in lite utställningar också :-). Ska bli riktigt roligt!

Jag skulle skrivit en artikel till klubbtidningen men det får vänta till nästa nummer. Tiderna är förbi då jag slog knut på mig själv för att hinna med allt till ett manusstopp. I september blev jag klar med utvärderingen av Dvärgschnauzerringens RAS. Riktigt roligt arbete men tidskrävande och det krävde eftertanke och inget som kunde hastas igenom. Finns säkert någon liten loppa i rymden som tror att sånt arbete görs på en kafferast men då blottar de sin okunnighet.

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 17 november 2013 17:34

Här är tre av mina favvokillar :-). Torsten, Ture och Sixten.

Ture (Brackets Kiviga Kruse) och Torsten (Brackets Halla Ballou) som snart är 8 månader. Här i sina nya Hurttaselen. Killarna är lika varandra i sättet men ändå olika. Torsten är där jag är och Ture inte :-). Ture gillar att gå runt och strosa och nosa medan Torsten kollar mer vad matte hittar på. Gömma sig bakom träd på promenad är en bra övning. Torsten börjar alltid att leta först och Ture letar inte. Han vet vart matte är ;-). Sen gillar de att mysa lika mycket båda två.

Den här ljudboken kan jag rekommendera!

I helgen har samtliga hundar trimmats och det är samma sköna känsla varje vecka, att känna att de är i päls. Nu ska det bli lite jobb vid datorn och sen får vi inte missa "Bron".

Av Annelie Finnebäck - 16 november 2013 09:00

Här är en bild på våra nya kuddfodral :-).

Tiden svischar förbi som vanligt :-). Jag njuter av balans i livet, både hemma och på jobbet! Bara tacka och ta emot! Ja, eget arbete ligger bakom det hela också, inget kommer av sig själv utan egen insats är ett måste. Bränn offerkoftan istället för att missunna andra att vara nöjda med sina liv. Livet förändras inte genom att ligga hemma på sofflocket och peta sig i naveln och undra varför världen är emot en. Lev livet istället!

Nya Hurttaselen är införskaffade. Samma färg ;-) och samma modell så underlättar det för mig och för hundvakterna :-).

Nu ska vi ut på en riktigt blåsig promenad. Det blåser halv storm men det är ju hund man har och inte akvariefisk :-). Sen blir det trimning, som vanligt ;-). Men så är det när man har en trimras. Jag har lyssnat klart på "Vanmakt". Det är en av de bästa böcker jag lyssnat på. Så nu ska vi leta upp en ny innan promenixen.

Lycka till alla ni som ställer i Norge!

Av Annelie Finnebäck - 12 november 2013 21:13

Jag såg intervjun idag som BBC gjort med Sverigedemokraternas partiledare. Intervjun är inte dagsfärsk men hur kan Sverigedemokraterna vara Sveriges tredje största riksdagsparti? Nog för att politiker försöker vända allt till sin fördel men det måste väl finnas gränser.

Han uttrycker själv "Det är viktigt att säga sanningen och jag gör oftast det."

Är missnöjet så stort i svenskarnas liv så man tror att minskad/obefintlig invandring är nyckeln till personlig framgång och lycka?

Själv har jag svårt för SDs white trash-politik.

Vi har röda regnkappor från Hurtta sedan tidigare och nu har vi även införskaffat svarta :-). Praktiska och snygga.

Snart blir det kväll med tidningen Hundsport!

Av Annelie Finnebäck - 11 november 2013 21:32

Promenaderna på morgonen består av ett lugn och mörker men så småningom hittar solen fram. Lugnet är en härlig start på morgonen! Man fylls verkligen av energi genom att promenera i de här omgivningarna. Plus i kanten blir det också när marken, precis som i morse, frusit på litegrann :-). Alla som har hund förstår varför.

Visst är det lätt att sitta hemma och beklaga sig över allt möjligt och samtidigt sker det naturkatastrofer. Om man beklagar sig mindre så sker det ändå naturkatastrofer. Själv har jag skänkt pengar via SMS till Röda korsets insamling till Filippinerna. Tänk om en eget hus bara försvann sådär, vips :(. Så även om klagar här hemma både på det ena och det andra så kan vi samtidigt skänka pengar till Röda korset.

Bilder på två av Tages valpar från i somras hos kennel Schnauzi-Hero's.

Av Annelie Finnebäck - 9 november 2013 18:00

Idag har vi varit supereffektiva! Promenader och sen trimmat Sixten, Torsten och Ture. Även klubbarbete och arbete har hunnits med och jag känner mig utvilad.

Världens bästa dryck! 15 ml i burk eller 25 ml i flaska smakar bäst.

Jag har lyssnat ca fyra timmar på "Vanmakt" och jag kan verkligen rekommendera den! Bara så bra! Men jag tröttnade på IPhone 4s idag och kommer göra slut med den om några dagar ;-). Efter 2,5 timmes promenad och 10 minuters trimning ja då "dör" telefonen trots att den har mycket batteritid kvar. Efter en halvtimme kan man slå på den igen och då funkar den som vanligt. Det har hänt flera gånger nu och allt som stjäl energi rensas bort :-). Så nu har jag beställt en IPhone 5c :-). Man kan i stora delar själv bestämma vad man ska irritera sig på och jag vill behålla min energi till vettiga saker.

Av Annelie Finnebäck - 8 november 2013 06:21

Igår var det dags för klubbarbete igen och då fick Ture (Brackets Kiviga Kruse) följa. M skämde bort oss som vanligt :-). Ture smörade för alla som vanligt. Igår fick han umgås med några chinese chrested dog. Det gick ju alldeles utmärkt tyckte Ture. I förrgår tog jag fram mätstickan. Vid 7,5 månad är Brackets Kiviga Kruse "Ture" 33 cm, Brackets Halla Ballou "Torsten" och Brackets Vira Blåtira "Vera" 34 cm.

Har lånat en bild från FB då det överensstämmer med ett av de bästa och viktigaste råden jag fått i mitt liv. Anammas av mig både på jobbet och hemma och det har gjort stor skillnad till det positiva i mitt liv! Energi och fokus kan läggas där det hör hemma istället. Vi pratade om det igår hur viktigt det är.

Nu ska vi ut i mörkret och hoppas att slippa regnet :-).

Ps. Grattis till Veronica och Maria, kennel Velvet Dandy's vars Affenpinscher leder SKKs tävling om Årets hund alla raser!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se