Senaste inläggen

Av Annelie Finnebäck - 5 december 2013 18:29

Nu är vi inomhus efter en regnig promenad :-). Sven är på G sägs det men det dröjer nog några timmar till innan han är här. Just nu är jag inne i en period då jag "äter" ljudböcker :-). Har lyssnat klart på "Dödens pendel" och fortsätter med "Svart cirkel" av samma författare. Extra mysigt med en bok när hinder viner ute. Mindre roligt imorgon om man får skotta snö :-).

Igår trimmade jag Signe och fick en tidig julklapp som tack :-).

Vi fortsätter kvällen här hemma i harmoni!

"Stil är det yttre uttrycket för själens harmoni."
/ William Hazlitt (1778-1830)

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 3 december 2013 19:31

Den här boken jag tipsa om! Kanonbra! Två timmar med klokheter och självklarheter :-). Nu ska jag leta upp en ny ljudbok att lyssna på. Det finns ca 2 000 boktitlar att välja på hos Storytel. Midvinterblod som jag lyssnade på innan Kay Pollaks bok var ok men inte mer. Böcker från samma författare får vänta lite.

Även att det är ett tag kvar till nästa kull så har intressenter hört av sig, kul! Det här med löp vet man ju inte så exakt med så än så länge kan man bara säga ungefärlig tid. En tik som brukar löpa med 6 månaders mellanrum kan börja löpa en månad senare eller en månad tidigare. Trolla löpte tidigare den här gången men det var för att det var dags för Veras första löp. Men nu är lugnt på den fronten i några månader.

Hoppas få träffa så många som möjligt av mina vänner i Stockholm i helgen!

Virus gillade inte sin vinterkappa så då fick jag den av mamma till mina dogs. Gillar ju Hurttas produkter så det passade bra :-).

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 1 december 2013 18:21

Rätt ska vara rätt hälsar Torsten. Han är 34 cm och inget annat :-). Det är Vera som är 34,5 cm. Här är Torsten fotad i halv storm. De där ögonen är jag ganska svag för :-).

Tomtarna är på plats redan :-). Vädret är märkligt med höststormar och snöfritt men tids nog blir det nog snö så det både räcker och blir över :-). Men trots det så har julsakerna åkt fram redan nu. Tomtarna står på behörigt avstånd från Trolla :-). Hon hjälpte till att minska samlingen förra året :-).

Vad gör man ikväll när "Bron" är slut?

Av Annelie Finnebäck - 30 november 2013 14:42

Torsten (Brackets Halla Ballou) fotad förra veckan då han var 8 månader.

Idag har jag trimmat bröderna och mätt dem. Ture är 33,5 cm och Torsten 34,5 cm.

Från september när han var ca 6 månader.

Torsten när han var 5,5 månad.

11 veckor

8 veckor

7 veckor

6 veckor

En bild från utställningsdebuten vid 4,5 månad. BIS-valp blev resultatet.

En cool kille som har många likheter med flera hundar i sin stamtavla.

Av Annelie Finnebäck - 29 november 2013 18:32

Jag har fått tips om denna bok. Den tilltalar mig som är stenbock :-). Även om jag har ordning och reda så finns det säkert en hel del att lära.

Hittat på nätet om boken:

"... en läsvärd bok för den som behöver skapa ordning i livet." Lön & jobb
Planera, organisera, få det gjort!
Få det gjort! ger dig ett vattentätt system av rutiner och verktyg som hjälper dig att lyckas på den nivå där arbetet faktiskt sker: på skrivbordet och i ditt huvud.

Metoden kan tillämpas oavsett vad man gör eller vilken befattning man har, för korta projekt eller långsiktiga visioner, såväl i yrkeslivet som privat. Vilket arbete du än utför leder den dig till samma resultat: Du hinner mer, uppnår bättre resultat och får mer tid över. Allt handlar om några enkla knep. Du är inte beroende av någon avancerad utrustning - en penna och baksidan på ett kuvert är allt du behöver för att kunna sätta igång.

"En bra hjälp för att slå bort de små stressbomberna ur huvudet genom att man lär sig att prioritera och göra val bland de många tusen bitar av information som man tar till sig varje dag - utan att förlora sig i de obetydliga smådetaljerna." Civilekonomen

"...lättläst och ger konkreta förslag på hur man kan få ordning på sina papper - både hemma och på jobbet." Jusektidningen

David Allen är en mycket erfaren föredragshållare som vägleder både företag och privatpersoner till höjd effektivitet. Metoden i denna bok har han utvecklat under tjugo års arbete med att utbilda tusentals höga chefer och ledare. "

Jag får återkomma med om jag får svart bälte :-).

Nu har jag tagit fram adventsljusstakar och det är så mysigt! Ser fram emot julen!

Av Annelie Finnebäck - 28 november 2013 19:39

Snart kommer Djursjukhuset Hund & katt i Kumla ha akutmottagning dygnet runt. Det är något som varit efterfrågat i länet under många år. Det är jättebra!

Jag beställde tid för årlig ögonundersökning för några av mina hundar idag på Strömsholm. De skickar hem ögondroppar och ögonlysningsblanketten så man fyller i hundens- och ägarens uppgifter innan så att allt är klart när man kommer dit. Låter hur smidigt som helst.

Jag har trimmat Sixtens bror Hilding idag, en pärla! Ikväll ska vi ha filmkväll och tända ljus.

Av Annelie Finnebäck - 27 november 2013 19:54

Det mörknar fort på promenaderna :-). Om drygt en månad så vänder det och det blir ljusare längre på dagarna.

Jag har trimmat Strula (Brackets Tant Strul) och hon stormtrivs med sin familj i Kumla. Hennes husse och matte hade med fina blommor, tack!

Det har blåst upp till storm ute men då är det extra mysigt att komma hem efter hundpromenaden och tända ljus. Nästa vecka blir det inköp av mer ljus på Ikea :-). Jag har precis laddat ner en ny ljudbok via Storyline "Midvinterblod" av Mons Kallentoft.

Av Annelie Finnebäck - 25 november 2013 19:27

En bild på min Ture (Brackets Kiviga Kruse) 8 månader gammal.

På den här bilden som var med häromdagen är han 5 veckor.

11 veckor

8 veckor

7 veckor

6 veckor

Här är en bild igen från helgen. Det är spännande med peppar & salt. Färgen kan vara mörk som natten på dem som valpar men sen blir de peppriga :-).

En kompis frågade mig hur lång pälsen är på mina hundar när jag ställer ut. Frågan hade ställts på Facebook. Jag har minst 1,5 cm om inte längre. Korta pälsar 1 cm och mindre signalerar för mig dålig pälskvalitet oavsett färgvariant. Eller att man inte håller hunden i rullande päls och pälsen inte har hunnit växa ut.

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se