Senaste inläggen

Av Annelie Finnebäck - 6 november 2013 19:52

Bättre än så här blir det inte när man fotar med mobilkamera i mörkret. Vad spelar det för roll, det är ju bara en blogg ;-).

Ture, Torsten och Sixten på tidig promenad och sen efter var det dags för Trolla, Vera och Tage :-). Tre och tre på promenad går utmärkt. Tre selen och två koppel. Två selen är fäst i ett tvillingkoppel och påstå vis blir det mindre trassel. Bortser man från mörkret så är det perfekt promenadväder. Nu har vi tänt ljus överallt och hundarna tuggar på tuggben.

Jag har lite kvar att lyssna på "Lyckliga gatan" sen ska det bli "Stenhjärtat", en ny författare för mig.

Sen blir det "Vanmakt", kanonbra författare.

Nej, nu ska det bli lite ost och kex!

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 4 november 2013 19:16

Gogo Dolls Bellini Grigio som min Sixten (CH. Brackets Sixten Redlös) är pappa till ställdes ut i Köping på en inofficiell utställning förra helgen. Av 7 anmälda valpar peppar & salt blev han BIR-VALP och BIG-2 VALP. Bra jobbat Alexandra! Jättekul att få bilder och rapporter! Tack Jannika för bilden! Blir kul att se honom och Love i ringarna nästa år!

Vi säger grattis till Veronica och Maria Borg som med sin affenpinscher Dart i helgen blev BEST IN SHOW-2 på SKKs utställning i Växjö igår med över 3 900 anmälda hundar! Så häftigt!!!

I Örebro har träden klätts med belysning, vackert!

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 3 november 2013 08:01

Igår tände vi ljus här hemma då det inte fanns tid att åka till kyrkogården. Som en vän sa, det funkar det också. En stund till eftertanke.

Jag lyssnar på en ny ljudbok, "Lyckliga gatan" av Liza Marklund. Jag läste 2-3 av hennes bäcker för hundra år sedan och jag gillade dem inte riktigt. Men sen köpte jag några av hennes böcker som ljudböcker och då var de mycket bättre. De två senaste böckerna har jag lyssnat på via Storytel. Igår till långpromenaden hade jag glömt att spara ner boken i offlineläge och täckningen är inte direkt klockren här i Kilsbergen.

Jag har ett tvångssyndrom och det är att jag vill ha likadana regnkappor, koppel, plädar i bilburarna osv :-). Jag får huvudvärk när allt är en salig blandning :-). Jag är säkert inte ensam om det ;-). När jag behövde ett tredje hurtta sele till powerwalken påminde min mamma om att jag faktiskt hade ett tredje. Man blir aldrig för gammal för sin mamma :-). Nej, det är ingen fara att ha sele på sina hundar. Ett sele innebär inte att hundarna ligger på och drar. Har man själv ett midjebälte så funkar det bäst om hundarna går i sele.

Av Annelie Finnebäck - 1 november 2013 18:39

Här är receptet från Carro på hennes supergoda smörgåstårta :-).

Jag lider inte av mörkret som kommer med hösten. Däremot är det drygt att ha pannlampa på sig när man är ute och går. Det går absolut inte att gå utan för man ser drygt en meter framför sig. Ljusskenet som är i ständig rörelse och har ett konstigt sken är inte det bästa för ögon och migrän. Men snart så har hjärnan vant sig.

Hundarna tuggar på tuggben. Ja, se som har något att tugga på så att säga :-). Trolla kör med samma stil som sin pappa Tage :-). Inte "den som spar han har" utan "den som stjäl han har" :-). Trolla gör som Tage och plockar till sig tuggben från de andra och så får jag dela ut dem igen och så håller det på :-).

Av Annelie Finnebäck - 30 oktober 2013 19:37

Idag har vi varit hos Carro (kennel Broddways) tillsammans med Marie (kennel Primaliv), Frida (kennel La Leia's) och Yvonne (Mollberg/Nyman/Timell). Vi har haft det riktigt trevligt! Carro bjöd på den godaste smörgåstårta jag ätit! Vi har myst med valpar och analyserat och pratat i massor :-). Alltid lika kul att träffas under mer avstressade former och umgås i lugn och ro. Jag är fylld med energi! Tack alla!

Supergod smörgåstårta! Har som sagt aldrig ätit en som varit så god!

Följt av en jättegod efterrätt!

Med riktig choklad i!

Fina valpar med härlig svärta med supersträv päls. Lovar gott för framtiden Carro!

Trots dessa fina och mysiga valpar så hamnade det en vuxen peppar/salt hane i famnen ;-).

Av Annelie Finnebäck - 30 oktober 2013 06:58

Vera (Brackets Vira Blåtira) var med som sällskap till morfar Tages årliga ögonlysning. Varför ögonspeglar vi våra dvärgschnauzers? Jo, för att följa upp våra avelsdjur och avkommor. Allt lagras i SKKs hunddata och så har alla åtkomst till den informationen. Allt för att undvika riskkombinationer. Om vi räknar att det fötts 1 200 dvärgschnauzers de senaste 10 åren så blir det 12 000. Av dessa hundar är det ett fåtal som fått en ögondiagnos som innebär men för hunden. Vilket innebär att massor av hundar kan se. Men ett helvete för den ägare och hund som drabbas av PRA. När debatten gick högt på sociala medier för ett par år sedan med mängder av påhopp på förtroendevalda kunde man tro att varenda dvärgschnauzer stod inför att bli blind. Det är långt sanningen men några okunniga uppfödare hoppade på det tåget och jag hoppas och tror att de fått mer kunskap idag. För egen del förstår jag inte hur man kan börja föda upp en hundras där man inte känner till sjukdomar, nedärvning och stamtavlor. Men vi är alla olika. Sen har vi katarakttesterna som "inom några år" skulle innebära att vi skulle få ett tillförlitligt test på Katarakt. Dessa "inom några år" har gått nu men var är testet?

Igår kväll var jag på ÖLKKs föreläsning med Maritha Östlund Holmsten som pratade om "I huvudet på en domare". Jättebra föreläsning som var både underhållande och tänkvärt.

Ofta hör man att, nä jag är inte intresserad av utställning utan jag tycker mentalitet och funktion är viktigt. Mentalitet mäter vi idag med hjälp av bland annat MH. Ingen ras gynnas för att uppfödaren själv kan avgöra hemma om hunden är bra eller dålig. Nej, in med allt i en databas och gör era hundars mentalitet tillgänglig för forskning och uppföljning. Funktionen är jätteviktig, men är det så att alla arbetande hundar har en funktionsduglighet utifrån sin rasstandard? Det visade Maritha igår med hjälp av två bilder på en jakthundsras. Den ena hade så dålig konstruktion att den inte skulle hålla för arbete särskilt länge. Sen finns det ett tredje ben och det är hälsa och där har rasklubbarna sina krav ögonlysning, höftledsröntgen mm. Hälsa, mentalitet och funktion kräver olika kontrollstationer. Alla kontrollstationer kostar pengar men det är en del i uppfödningen. När det gäller utställning så kan vi inte skylla allt på domaren. Det kanske inte var fel domare för hunden den dagen utan helt enkelt en hund som är långt från rasstandarden.

Av Annelie Finnebäck - 27 oktober 2013 07:53

Veckan som gått hoppar vi helt enkelt över ?. Vem vill läsa om min influensa. Nej, den här bloggen handlar om mina dogs.

Igår var det uppfödarmöte på Lidingö BK med mycket bra innehåll. Mentalitet och fakta om sjukdomar stod bland annat på dagordningen. Jag gillar fakta och gillar skarpt när någon faktiskt vågar säga "en storm i ett vattenglas" och så klarlägga med fakta. Jag ogillar när röster höjs på sociala forum som exempelvis på FB om anlagsbärare hit och dit och hanhundar som pekas ut. De pekas inte ut med namn för de vågas inte men ändå skrivs det så alla vet vem som avses. Jag kanske är gammaldags men förnuftet måste även användas när man sitter bakom ett tangentbord. Har ni förresten tänkt på det när en sjukdom kommer på tal, det är oftast hanen som diskuteras. Är det så viktigt att peta bort konkurrenter och/eller springa andras ärenden att man glömmer bort vad som krävs för att en hund ska vara anlagsbärare? Tack till Inger Hellgren, Carina Andersson Rapp och Maria Landergård från Dvärgschnauzerringen för en bra dag med bra innehåll, tid för diskussioner och att ni var pålästa om fakta! Helt klart värt resan från Örebro till Lidingö!

Torsten (Brackets Halla Ballou) som blev 7 månader den 20 oktober fick följa med på mötet. Det gillade han, blev mycket gos och mys och det passar Torsten alldeles utmärkt.

Jag beställde regnkappor till Torsten, Vera och Ture som jag fick i fredags. Beställde dem på webben från Djurkompaniet för 299 kr styck. Annars brukar de kosta ca 470 kr/st. Det var kampanj på just den röda färgen och peppar/salt passar bra i rött. Trolla, Tage och Sixten har sina svarta sedan tidigare. En dvärgschnauzer som trimmas enligt normen behöver inte ha regnkappa utan pälsen är så funktionell med underhåll och sträva täckhåren i ett par lager att hunden klarar sig kläder. Det är mer för min skull när man exempelvis inte vill att täckhåren ska bli blöta.

Vera och Trolla ska vi inte gosa med tag ?. Igår morse la Trolla en trekvarts stendöd skogsmus i min säng som Vera dragit in. Mina killar skulle aldrig göra så. Så snuskigt men som en vän skrev på FB som varit i Sydafrika, där tog hundarna med sig ormar in. Det är som jag säger när man klagar, det finns alltid de som har det värre. Det är tur att en annan inte har det värre.

Hoppas ni får en bra söndag! Här blir det blandat med arbete, klubbarbete och trimning.

Av Annelie Finnebäck - 20 oktober 2013 09:31

Lite kyla var välkommet! Det blir så mycket renare hundar efter promenaderna:-). Här är Torsten och Sixten på gårdagens powerwalk.

Det här är en av vyerna här hemma. Lite skillnad mot när man bodde på Järntorget mitt i Örebro. Om jag längtar tillbaka dit? Nej, jag älskar tystnaden och lugnet här på landet med Kilsbergen runt hörnet. Det viktigaste är kanske inte var man bor utan hur man väljer att leva sitt liv. Efter sina egna intressen eller någon annans osv.

I eftermiddag blir det trimning. Ingen trimning inga utställningshundar. En ganska enkel ekvation :-). Men jag gillar att trimma. Lyssnar på andra delen på en ljudbok av en engelsk författare Bolt. Sen blir det "En man som heter Ove" och "Min mormor hälsar och säger förlåt". Älskar mitt trimhus och Storytel :-).

"The secret of health for both mind and body is not to mourn for the past, worry about the future, or anticipate troubles, but to live in the present moment wisely and earnestly."
/Buddha

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se