Senaste inläggen

Av Annelie Finnebäck - 3 oktober 2013 20:39

Det börjar bli lite mer färg på baksidan :-).

Sophie bloggade så bra idag om att stötta och hjälpas. Jag håller med till fullo!

I somras visade en av mina vänner hund och hon hade slut på godiset till sin hund och frågade de som stod runt om utanför ringen om någon hade en godisbit över. En var på väg att ge henne en men ångrade sig med motivet att de kanske skulle konkurrera mot varandra sen :-). Annat var det när jag var på SSPKs utställning i Sandviken. Jag hade med godis som inte passade de små :-) och jag hade kunnat få hur många köttbullar som helst av de som skulle ställa ut. Det var ingen som frågade vad jag hade anmält till utan det var självklart att dela med sig. Så mycket måste vi väl tro på våra hundar att det inte avgörs på en köttbulle :-). Frågan är, matar du din hund i ringen eller belönar du den. Jag och mina vänner belönar och är godiset slut så får inte hunden sin belöning men den har ändå presterat. Det är alltså inte köttbullen som är avgörande. Den som matar sin hund har en hund som inte visar sig på bästa sätt. Det är alltså en stor skillnad i att mata och att belöna. Det finns domare som inte vill ha mat/godis i ringen och då är det tufft för mataren.

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 2 oktober 2013 21:15

Jag har varit frusen med halsont hela dagen men ikväll så var dags för lite klubbarbete igen :-). Torsten (Brackets Halla Ballou) är en riktig mötesråtta :-). Idag blev det utställningsmöte för honom med ÖLKK. Det är skönt att kunna ta med hundarna och de yngre får möjlighet till socialträning. Det dyker upp andra hundar på mötena, små som stora och det är jättebra träning. Jag har ju strukturerat upp mitt liv så jag bara är på möte en gång i veckan. Det går alldeles utmärkt men man måste använda ordet nej och vara aktiv när det mötesplaneras. Men Torsten han skulle nog kunna vara på möten varje kväll :-).

Hösten är som sagt här och vi tänder ljus överallt, inomhus som utomhus. Men här behövs det lite ljung som ger en välbehövlig färgklick.

Den här ljudboken var bra. Lite annorlunda men inte på något negativt sätt. Jag har laddat ner andra delen nu via Storytel. Men först ska jag lyssna klart på "Spökslottet".

Nej, nu ska det bli något på play!

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 30 september 2013 19:16

Jag har trimmat underbara Tore (SE & FI UCH Kaspelix Square The Circle) idag och som tack fick jag detta av mina fodervärdar! Snyggt och fräscht bland allt vitt här hemma. Tore har det hur bra som helst i Kumla där han bor och han har börjat bli en riktig liten löparkille.

Det här med att byta dator var något jag sköt framför mig hela tiden men i våras var jag tvungen för då slog det blixtar ur eluttaget på datorn men den hade hängt med sedan 2006 också. Den nya vet jag inte vad det är för märke utan det viktigaste var ju färgen, vit :-). Det är aldrig lätt att byta dator för det är då jag bestämmer mig för att den nya ska vara ren. Allt från den gamla ska sparas ner. I söndags skulle jag skicka iväg ett dokument och skulle bara bifoga en annan fil också. Men den gick inte att hitta och jag har verkligen slitit mitt hår men det finns andra som tur är som har mer ordning på sina digitala arkiv så en lösning är i sikte :-).

Jag har mätt valparnas mankhöjd och Torsten och Ture är 32 cm och Vera är 33 cm.

Fick precis tips av en kompis att inte missa "Homeland" ikväll. Tur var det för det hade jag glömt :-).

Av Annelie Finnebäck - 28 september 2013 19:05

Idag är det officiellt höst hemma hos :-). Ljungen är på plats utomhus och Pelagonerna har fått flyttat inomhus. De som överlevt Torsten och Ture vill säga ;-). Ikväll ska vi tända ljus överallt, mysfaktorn är på topp!

Jag är impad över hur tekniken fungerar. Jag har Storytel som app på min IPhone och på min IPad mini. Sen kan jag växla mellan iPhone och iPad när jag lyssnar på en och samma ljudbok. Den ena enheten vet när jag pausat och tvärtom. Den här ljudboken kan jag rekommendera.

Grannarna som ni ser ovanför har slappat idag :-). Själv har jag varit effektiv och fått mycket gjort.

Lycka till alla vänner som ställer ut på Åland imorgon!

Av Annelie Finnebäck - 27 september 2013 07:35

Igår hade vi domargruppsmöte och då fick Torsten (Brackets Halla Ballou) följa med. Han skötte sig utmärkt förutom när han ville smaka lite på 1700-tals bordet ;-).

Den här supergoa killen gick från famn till famn och sen somnade han under bordet :-).

Jag är av den fulla övertygelsen att klubbarbete ska vara roligt. Av den enkla anledningen att det är inget måste att arbeta ideellt. Och i vår domargrupp har vi roligt! Man får skratta så tårarna rinner mer än en gång :-).

Nej, jag ställer inte ut/anmäler hund för en domare i Askersund som jag föreslagit. Av den enkla anledningen att jag är med i bestyrelsen och då får man helt enkelt inte det. Sen tycker jag inte att det passar sig. En uppfödarkollega vann stort på en utställning för några år sedan. Uppfödaren vann inte för att hen hade bäst hundar utan för att hen bjudit in domaren :-). Ha ha ha, sug på den karamellen som några av hens konkurrenter levererade :-). Sen att hen inte är aktiv i sin länsklubb eller ens känner någon i den domargruppen och dessutom aldrig ens lämnat in förslag på domarnamn :-). Underbart! Jag är övertygad om att domaren dömer hunden och man kan aldrig förebygga skitprat men då vet jag att jag gjort rätt.

Jag bara älskar ovanstående bild!

Av Annelie Finnebäck - 24 september 2013 20:26

På var och varannan sida bland tidningen Hundsports ringrapporter hittar man bilder på Velvet Dandy's och deras lilla svarta apa :-). Han har bästa möjliga uppbackning som ni kan se :-). Härligt med människor som har fokus på det positiva i livet och kan peppa och stärka varandra. Bakom en sån framgångsrik kennel ligger det inte 8 timmars sömn per natt direkt ;-).

Torsten är nytrimmad. Skulle ha trimmat honom imorgon men det blev idag istället. Sjukt sträv och lättrimmad päls. Nä nu är det på med pannlampan och kvällspromenix. Det blir verkligen svaaaaart ute när man bor på landet. Jag är inte mörkrädd men man vet aldrig om det är en älg framför en eller en annan hundägare :-).

Av Annelie Finnebäck - 23 september 2013 20:20

Min nya kärlek är en Ipad mini och är vit såklart :-). Den är helt underbar och väger endast 308 gram. Jag har inte fallit för Ipad tidigare utan har tyckt att de varit klumpiga även om de är nättare än en bärbar dator. Hemma hos Lotta provade jag hennes IPad mini och föll på en gång så nu har jag en själv :-). Det är något helt annat än den vanliga storleken. På kvällen kan jag se på någon playkanal utan linser vilket är ett måste för mig somnar ifrån allt :-). Det är inte så skönt på morgonen om man sovit med linserna på :-).

Jag har trimmat Ture och Vera och på onsdag blir det Torstens tur. Det är så roligt att trimma valparna och se resultatet. Visst tar det tid med en pälsras men trimningen är en del av rasens charm.

Hösten gör sig mer och mer påmind och vi har tänt doftljus. Det är så mysigt!

Av Annelie Finnebäck - 23 september 2013 07:11

Igår kväll var det premiär på svenska/danska serien Bron säsong 2. Jag somnade innan dess :-) men jag började titta imorse via SVT play. Jag vet när jag såg första avsnittet av säsong 1 så tittade jag max en kvart och dissade serien. Men sen var det så många av mina vänner som tyckte serien var bra så jag gav den en chans till. På Netflix kunde jag se hela serien och det är toppen när man själv kan bestämma när man vill titta. Vissa serier gör sig bättre om man får se två avsnitt i en följd. En utveckling jag gillar och i framtiden kommer tv-sändningar vara ett minne blott.

Något jag har svårt för är när nättidningar ersätter artiklar med webb-TV. Jag vill läsa själv istället för att se ett inslag på webb-TV som tar fem gånger längre tid dessutom. Kan ingen journalist skriva längre? Eller har de blivit utbytta? Na.se har tidigare haft en bra länstäckande nättidning men nu är det bara webb-TV inslag så numer är jag inte alls uppdaterad om vad som händer i vårt län. Större nättidningar har både en artikel och webb-TV men det är klart då måste man ha en skrivkunnig person :-).

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se