Alla inlägg under april 2010

Av Annelie Finnebäck - 15 april 2010 19:19


Tage leker med en av sina tikvalpar i Ordspråks-kullen


Annandag påsk klev Andersson in i mitt liv. Jag kan rekommendera en Andersson till alla! Andersson är en platt-tv från Net On Net www.netonnet.se och är placerad i mitt sovrum.  Den är givetvis vit som allt annat i mitt sovrum :-). Materiella ting skapar inte lycka med det var väldigt praktiskt med TV i sovrummet när jag hade ont i ryggen. Inget ont som inte förde något gott med sig .


   Vårtecken, all snö är borta från slalombacken

 

   Ett vårtecken till, Tussilago


Vad har ni för vårtecken? För min del är det bland annat när man blir av med dubbdäcken på bilen. Det fixade min bildoktor i veckan och det tackar jag för! Ett annat vårtecken här hemma är rengöring av trädäcket. Det ska skrubbas rent och sen oljas in. Jag har ett hörn i trädgården, 5x6 meter, som jag vill göra om till gräsmatta. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att få bort all sly som brukar växa där (ormbunkar, ahl mm). Måste jag gräva bort allt eller hur gör man?

 

  

Kaspelix-Marias Joel några meter upp i luften

 


Joline med familjens Texas (Kaspelix...)

   Joel med familjens Texas (Kaspelix...)

 

Valparna är ute flera gånger om dagen och stortrivs med livet. De sover vid mina fötter nu och susar gott efter senaste valpracet i trädgården. Det fungerade inte att ladda upp bilder på hemsidan igår men nu finns valpbilderna på plats.


Ikväll ska jag umgås med Andersson och ha TV-maraton och tända ljus från Partylight.


Kram alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 14 april 2010 20:33


En av valparna i Ordspråks-kullen


Wow, dagarna försvinner i en rasande fart. Tur att det blivit ljusare ute så det har blivit fler timmar på dygnen :-). Jag har haft trevligt sällskap hela helgen. Hoppas er helg var lika bra som min. I lördags var vi i Karlskoga hela dagen och umgicks med Maria www.kaspelix.com och Senad www.axelakes.com och schnauzrade hela dagen lång. Det är ungefär 5 mil mellan Karlskoga och Örebro och med en ljudbok så känns det som ingenting. Just nu lyssnar jag på Fyrvaktaren av Camilla Läckberg. Den kan jag rekommendera och likadant den förra jag lyssnade på, Den förlorade symbolen av Dan Brown.


Ryggen tillät ingen trimkurs i lördags så det blir kurs istället den 24/4 istället. Det är jättekul att hålla i trimkurs och jag ser fram emot den 24/4.



Mamma Virus med sina valpar


Det är så härligt att vara ute i trädgården med valparna. De tycker verkligen om att vara ute och nyfiket få undersöka allt som finns där. Jag kan sitta och titta valparna i timmarna. Jag trimmar lite på dem då och då så de är vana att hanteras och så klipper jag klorna på dem varje vecka. I slutet av veckan får jag hjälp med att ta stå-bilder på valparna.


Igår var vi till Karlskoga igen och då för en liten kennelträff hos Kennel Kaspelix. Temat för kvällen var försäkringsinformation av Agria och vårt försäkringsombud Barbro Kamleitner. Det är mycket att tänka på och då är det bra med ett eget ombud. Jag försäkrar hela valpkullen redan vid 6 veckors ålder och sen får den nya valpköparen överta försäkringen vid leveranstillfället. Det innebär att valpen är försäkrad hela tiden utan avbrott.


Ikväll ska det bli tidigt i säng med lite tidningar. Jag kommer att hoppa över sidorna med tips vad man ska göra i trädgården månad för månad för jag tror jag redan ligger lite efter :-).


Ps. Dvärgschnauzerringen anordnar ögonspegling till rabatterat pris 27/4 i Karlskoga – läs mer på www.dvargschnauzer.se och senast nytt. Ni som har uppfödningar på nära håll, tipsa dem att kika in på Dvärgschnauzerringens hemsida för mer info.


Av Annelie Finnebäck - 9 april 2010 22:06


Tages son i ordspråks-kullen     


Idag har det varit valpadministration på schemat. Hämtat ut valparnas stamtavlor på posten och sen har de blivit registrerade i Agria www.agria.se. Hur smidigt som helst när man har ett eget försäkringsombud :-). Vi har världens bästa försäkringsombud i Barbro Kamleitner som själv föder upp Dobermann www.mezzrow.se.


Valparna gillar att vara med utomhus. De är med och biter i buskgrenar och bär runt på pinnar. Det är härligt att se dem springa runt och leka och jaga varandra.


Mitt nya mobila bredband kom också med posten idag. I maj är det tre år sedan det första införskaffades och så det sjöng verkligen på sista versen. Så nu kan vi surfa igen utan att bli utkastade var och varannan minut. Nu inväntar jag ivrigt min nya Iphone!


Har precis tittat på Solsidan på TV4, en helt underbar serie!


Ha en bra kväll, vi hörs imorgon igen!


Ps. Missa inte min nya omröstning till höger.



Tages son i ordspråks-kullen

Ord

Av Annelie Finnebäck - 8 april 2010 18:45

  


Orden på ovanstående stenar är några ord jag återfinner hos alla mina vänner, ni är underbara! Ord kan användas till mycket, men visst är ord trevligare när de används till snälla saker. De som inte väljer glädje ägnar sig åt tjuvnyp och vi andra åt trevligheter istället.


Blir bara några rader här i bloggen idag. Jag kan inte skriva mer på grund av ryggen (men den börjar bli bättre). Har tänkt den här veckan på Anja Pärsson som åkte skidor bara någon dag efter sin vurpa i störtlopp i OS, jag är defintivt med i hennes fanclub! Vilken girlpower hon står för!


Kom just på att jag glömt att lägga ut för- och efterbild på mitt gästrum så här kommer bilderna…



En bild före... Taperna, vävtapeter från det att huset byggdes år 1980, rev jag ner redan i somras. Men sen kom det lite utställningar emellan :-)



En bild efteråt (inte i det bästa ljuset). Väggarna är vitmålade och taket vitlaserat.  



Blir man nånsin klar?

 

Byrån och spegeln i gästrummet ska vitmålas och likaså den gamla sockerlådan. Den ska bli en ny förvaring åt mina inredningstidningar som ligger på byrån. Nya fönsterbrädor ska monteras så jag kan ställa tillbaka lampan mm i fönstren. Men montera fönsterbrädorna får någon annan göra :-)


Jag fick fina påskliljor i söndags på utställningen, tack igen!


Kram alla vänner!


Ps. Tack alla ni som hört av sig efter utställningen med uppskattande ord om Tage, jättekul!


Av Annelie Finnebäck - 7 april 2010 07:12


Tage som har fyra cert i utställningsringen är även duktig på att arbeta, här från höstens blodspårsträning. Nu väntar vi på att snön ska smälta bort så vi kan återuppta träningen. 


Tage har blivit stolt pappa till en valpkull hos Kennel Kissmeth’s. Vi har inte fått några bilder än, jo jag vet jag är bildtokig :-). Men det gör inget, valparna får gärna bli torra bakom öronen innan jag har en åsikt om dem. Marie-Louise, vi kommer gärna till Stockholm och hälsar på om några veckor så vi får träffa valparna och fotografera dem. Vi köper gärna med mat från Thai-restaurangen.


Det kommer att bli så roligt att få följa utvecklingen av Tages valpar.  Men, precis som jag inte kommer att skriva om själva bedömningarna från utställningar så kommer jag inte att skriva i min blogg om mina hundars avkommor utseenden. Hur man än skriver så sitter det någon bakom ett tangentbord någonstans i Sverige och tolkar om allt man skriver så för att undvika missuppfattningar så låter jag bli det helt enkelt. Sen är det stilbrott att skriva om andras hundar.


Mina valpar är nu 6 veckor och tyvärr blir det inga 6-veckorsbilder utan ni får hålla er till tåls en vecka till. Ryggen tillåter inga fotoövningar än :-). Just nu är det ryggläge med fötterna högt som gäller.


Min ordspråks-kull är nu registrerad hos Svenska Kennelklubben så snart kommer stamtavlorna med posten. SKK är otroligt snabba med att registrera valpkullar.


Nu blir det lite Sköna hem-läsning!



Av Annelie Finnebäck - 5 april 2010 18:29

  

Hör ni ett hasande ljud så kan det vara jag som går förbi . Två muskler i ryggen med ett svåruttalat namn på latin spökar fortfarande :-). Tage skulle ställas ut i söndags och inget som sagt får komma mellan Tage och en tävling. I lördags hasade jag mig ut och gjorde den sista putsen på honom. Tack och lov att jag har ett elektriskt höj- och sänkbart trimbord. På natten 02.30 så sa min kropp att nej, det blir ingen utställning. Jag var långt ifrån överens med min kropp och började fundera på hur jag skulle kunna bada och föna Tages benhår och skägg. När klockan var 03.00 hade jag en plan och jag kröp upp ur sängen vilket tog några minuter :-). På med vinterjackan ut med Tage i trädgården för rastning. Han undrade nog om min klocka gick rätt. Tage fick hoppa upp i min famn och så badade jag honom i köket i diskhon. Nöden har ingen lag, golvnivån i badrummet var inte att tänka på. Väl badad så hasade jag ut med Tage till trimhuset och där fönade jag honom och putsade ytterligare litegrann. Klockan 04.00 kröp jag i säng igen och en timma senare ringde klockan.


Kaspelix-Maria fick hjälpa mig att knyta skosnörena och köra oss till Stockholm och sen fick hon vara Tages handler. Själv hasade jag runt och pratade med vänner. Jag orkade inte hasa runt hela ringen så några pratade jag aldrig med, får ta igen det på nästa utställning. Det var jättetrevligt i Stockholm och jag är glad att jag följde med.


Jag vill alltid att Tage ska vara perfekt i pälsen när han ställs ut och det kändes inte roligt dagen innan utställningen när man inte är frisk men domaren var nöjd och skrev utmärkt trimning i kritiken! De orden uppvägde nattens smärtor. Ja, man är nog inte riktigt klok .


Tack till min underbara hundvakt Joline!


Börja skrapa målarfärg utomhus för ommålning av fasaden har jag skjutit lite på,

man får ju inte förstöra utställningssäsongen .


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 3 april 2010 19:02


Valparnas nya leksak från Ullared  

  

Uppskattad även som sovplats


Jag har så ont i ryggen. Jag menar verkligen, såååå ooooont. Nog om det, jag ska inte gnälla. Jag måste bara säga innan det är ”nog” att jag har väldigt ont ryggen och kan knappt gå. Jag har städat halva dagen och efter det sa ryggen stopp. Hmm…. hasar mig ograciöst fram över golven och hämtar nu andan lite innan jag ska göra det sista med Tage inför morgondagens utställning.  Jag vet inte hur jag ska fixa det men det är bara att bita ihop, the show must go on…eller hur man nu säger :-). Tage ska gå i öppen klass imorgon och inget får komma emellan att han ska vara fin och tävla. Som det känns just nu kommer jag inte att kunna visa honom själv imorgon utan det får hans uppfödare göra. Jag har aldrig haft ont i ryggen förut. Men det är övergående så jag ska inte klaga. Har nog lite mig själv att skylla. I förrgår målade jag om mitt gästrum och eftersom jag skulle vara borta på långfredagen så ställde jag klockan och var upp på natten och målade klart det sista. Jag vet, lite galet men jag är stenbock och vi tar inte lätt på saker och ting när vi har bestämt oss för att göra något färdigt :-).


Sen upp tidigt igår för en jättetrevlig dag tillsammans med Kaspelix-Maria! Kaspelix-Joline hoppade in och var hundvakt och så kunde jag följa med Maria när hon skulle till Benny Blid von Schedvin, Kennel Maximin, och para Tages syster Klara med stiliga Tailor (Ch. Maximin Mister Minivale). Efteråt åkte jag och Maria till Ullared. Så målning ena dagen, 80 mil i bil nästa och så storstäda… Det var mer än vad min rygg fixade tydligen :-).


  

Ullared och Maria


Jag har aldrig varit på Ullared och jag var tvungen att fota med min mobilkamera. Meeen guuud, hör jag en röst, vad gör du? Säg inte att du fotar, du ser ju ut som en turist! He he he…en blogg med lite bilder är ju lite roligare så vad gör man inte för sina bloggläsare :-). Maria stegade iväg med vagnen och ville inte kännas vid mig :-).


Det närmsta jag har varit Ullared tidigare var dokusåpan som visats på kanal 5. Jag såg första avsnittet och kände att programmet var ingenting för mig. Ullared IRL var betydligt bättre och inte så farligt som jag trodde. Hade en bild att folk stod och slet i samma varor och trängde sig överallt och körde över varandras hälsenor med kundvagnarna :-). Nej, jag har inga förutfattade meningar :-). Men jag hade fel och det är jag glad för, annars hade jag förutom ryggont även haft migrän idag :-). Jag köpte en kattklösbräda till valparna som kostade hälften av vad den kostar här hemma. Valparna älskar den. Till Ullared ska vi fler gånger.


Nu ska jag sakta hasa mig till badrummet med Tage för att sen hasa mig ut till trimhuset… the show must go on .


Glad Påsk!


Ps. Kramar till Veronica och CH. Velvet Dandy’s Ben Nevis ”Izor” som ska delta på Veteran of The Veterans ikväll på Grand Hotell i Stockholm.


Av Annelie Finnebäck - 1 april 2010 21:18

En låda för att förvara mina inredningstidningar

Idag blev det en powerwalk med hundarna med inslag av vårväder, underbart! Ikväll ska bli en kväll i soffan framför TV:n. Känns som jag gjort mig förtjänst av det :-). Har precis grundmålat väggarna i gästrummet och strukit taket 2 gånger. Mellan målningarna så hann jag hämta det senaste paketet som jag shoppat på Tradera, se bild ovan. Körde bilen genom biltvätten och så hem igen. Nu återstår det bara att måla väggarna två gånger med täckfärg sen är dessa klara. Jag vet inte om taket behöver en tredje strykning, kroppen säger att det räcker :-) men jag får se vad ögonen tycker imorgon. Bilder kommer imorgon. Just nu känner jag mig nöjd!


Namnen på ordspråks-kullen är nu inskickade till SKK och det tar ett par dagar innan valparna blir registrerade:


Brackets Bättre Sent Än Aldrig

Brackets Den Som Spar Han Har

Brackets Ingen Regel Utan Undantag

Brackets Kaka Söker Maka

Brackets Lika Barn Leka Bäst

Brackets Åsikt Utan Insikt


Ha en trevlig resa till Blåkulla alla som tänker åka dit, själv stannar jag hemma med mina valpar :-)

    

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards