Alla inlägg den 16 juli 2012

Av Annelie Finnebäck - 16 juli 2012 19:36

Brackets Tant Strul "Strula"


Efter några timmars lek och bus i trädgården så vilar hundarna och det är alldeles tyst. Jag försökte ta lite bilder idag men det är inte helt lätt :-).



Strula i fullt fart

  

Måste man vänta tills man får de där "perfekta" bilderna innan man lägger ut dem för allmän beskådning. Nej, allt behöver inte vara så perfekt och tillrättalagt. Visst man behöver ju inte sträva efter att göra hundarna sämre. De som har öga för snygga hundar kan se igenom att en hund vrider sig på en bild eller flyttar en tass precis då som fotot är taget. Vill någon kritisera och dissa hundar som inte är nyborstade och nyfönade, varsågod säger jag bara :-). Det bjuder vi på i den här bloggen :-).




Strula


Ovan bild visar att alla mina Mårbacka Pelargoner blev inte jättefina av vinterförvaringen. Nu ska ju ingen avskräckas att vinterförvara sina blommor :-). Felet är helt och håller mitt. Blommorna förvaras i trimhuset över vintern. Jag vet att jag vid ett tillfälle skulle skulle klippa ner dem efter att de fått flyttat inomhus men glömde bort det. Ja, när jag klev in i trimhuset så började jag trimma hund istället för att klippa ner blommorna. Sen glömde jag bort det vid ytterligare några tillfällen :-).



vår himmel idag


Inser idag efter att vi har en femte hund här hemma som ska trimmas ofta och regelbundet att jag behöver en whiteboard i trimhuset. Det får ju inte bli som med pelargonerna. Det är ju dumt att trimma en och samma hund två gånger en vecka och missa en annan. Ja, det tror jag inte kommer att hända för jag är mer koncentrerad när det gäller trimning än blomskötsel :-).


Kram alla vänner!  

Av Annelie Finnebäck - 16 juli 2012 17:08

 


Jag får frågor med jämna mellanrum från valpköpare men även från andra vänner som har hund. Ett är vilket fästingmedel jag använder på mina hundar. Jag använder Frontline på mina hundar. Där jag bor kan man inte låta bli att ha fästingmedel och naturmedel fungerar inte. Jag skulle om jag lät bli att ha på dem medel få plocka 20 fästingar per hund och dag. Frontline finns att köpa på Apoteket. Halsbandet Scalibor avråder jag ifrån av olika anledningar. Självklart finns det hundar som kan reagera på fästingmedel men det finns också hundar som får bland annat Borelia och det är inte trevlig sjukdom. Har man på medel så har man hunden under uppsikt och får hunden negativa reaktioner så läser man på förpackningen vad man ska göra.



Sixten för ett år sedan  


Getingarna har jag blivit förbjuden att göra något åt. Det ska mina vänner hjälpa mig med. Getingar kunde visst bli lite extra arga när någon försöker få dem att flytta.


Strula och jag har gått på stan idag. Nackdelen med landet är att man inte möter så många människor och ljuden är inte så många. Men idag har det skjutits från Bofors skjutfält som ligger några mil från mig och grannarna har varit ute med gräsklippare. Så idag har det varit allt annat än tyst :-).


Hundarna alternerar lek i trädgården med vila i skuggan. De älskar att vara utomhus!


Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards