Alla inlägg under april 2011

Av Annelie Finnebäck - 30 april 2011 20:24

Två av mina tre favoritkillar!  


Tidigt imorse bar det iväg till Gävle tillsammans med Kaspelix-Maria. Vädret var härligt och perfekt väder för att ställa ut hund i. Direkt efter bedömningarna så åkte vi hem igen så jag kunde fortsätta att måla :-). Jag är ju stenbock och jag ogillar att ha ofärdiga projekt. Just nu håller jag på att planera för kennelträff 8/5 och MH 21/5, trimmar mina hundar, målar huset, planerar uppfödarutbildning i utfodring åt länskennelklubben och jag har fixat katalog och pm till cupen (PM kommer i brevlådorna i början av veckan) och återigen målar huset :-). Så nu känns det som varje minut är inplanerad :-). 


Det är trevligt med SSPKs utställningar men idag fanns det liksom ingen tid att stanna kvar för att se på finalerna. Vi säger grattis till Yvonne som med sin Timell blev BIS-3 junior och till Velvet Dandy's som blev BIS-1 och BIS-3 med sin svarta schnauzertik respektive affenpinscher samt BIS-1 uppfödargrupp med affenpinscher.



ett snabbt lunchstopp på vägen hem

   

 



Handelsträdgård


Och så hann vi in på handelsträdgården som stängde 13.00 och som vi såg på vägen till utställningsplatsen. Penséer är en blomma jag har underskattat. Jag köpte penséer på Plantagen för ett par veckor sedan och de är så tåliga och det är tacksamt.



Joline




Blomsterhav


Penséerna på denna handelträdgård spelade i division 1 medan plantagens hör hemma i korpen :-). Jag shoppade ljusblå och mörkblå penséer till fönstren på framsidan. Nu jag ska bara hitta två balkonglådor i zink.




        Till vänster min favorittidning


För vår del blir det ingen brasa trots valborg. Jag är helst slut efter dagen så det blir TV istället. Jag har målat och sågat ner alar i diket och ska nu vila mina händer och göra ingenting. Ja, ska försöka att göra ingenting :-).


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 28 april 2011 22:47

  

Jag ville så gärna gå på Fredrik Steens föreläsning 3 maj men så hade jag ett annat åtagande samma kväll. Men så tänkte någon på mig och Kaspelix-Maria och har bjudit oss på föreläsningen. Det kan man ju inte tacka nej till så nu blir det föreläsning! Tack för det Barbro Kamleitner, Kennel Mezzzrow (ombud för Agria) Mer om det nästa vecka.


Jag har känt av lite nackspärr men nu är det bättre. Jag kunde inte trimma Hilding i början av veckan på grund av det men jag ska boka in en ny tid med hans husse och matte. Idag målade jag lite till och sen trimmade jag Tage och Trolla. Ikväll har jag haft en riktig myskväll med mina hundar och nu sover de gott. Var och en av dem är sin egen personlighet och de är högt älskade och förgyller tillvaron minst sagt.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 27 april 2011 23:24

 

Ikväll var jag på Eukanubas föreläsning om näringlära tillsammans med Maria Engström, Kennel Kaspelix och Carry Jiewertz Larsson, kennel Toute Vitesse. Har ni fått inbjudan till föreläsningen så försök att gå. Det var en mycket givande kväll! Tack Maria och Carry för trevligt sällskap som alltid!  


 
Eukanubas egen veterinär föreläste för oss
 

 

Maria i djup koncentration

   


Jag har inhandlat fler Mårbacka pelargoner :-). Kan inte få för mycket av Mårbacka!



   Några av Mårbacka pelargonerna planterades i blomlådor i zink från Ikea


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 26 april 2011 19:31


Vi har massor av vitsippor i trädgården

 

Ja, det är inte bara vitsippor vi har i trädgården, vi har även svartmyror. Om de bara höll sig i trädgården så skulle jag inte säga så mycket :-). Igår kväll när jag skulle sova så tyckte jag att det rörde sig på golvet i sovrummet. Ja, trots närsynthet och dåligt mörkerseende kunde jag urskilja något svart på golvet som rörde sig :-). Hmmm....det vara bara att hoppa upp och ta livet av svartmyror som hittat in i sovrummet. Vid den här tiden på året så brukar jag alltid vända på alla plattor runt huset och gräva och hälla salt för att förebygga myrgångar. Men i år så ägnade jag helgen åt husmålning om nu någon lyckats missa det  :-)


Efter att ha dammsugit upp svartmyrorna så strödde jag salt i hörnen och för säkerhets skull så strödde jag salt runt sängen. Ja, det sistnämna kändes som lite Exorcisten-varning :-). Det är faktiskt en av få skräckfilmer jag inte har sett. Jag har en storebror så jag har sett det mesta i skräckfilmsväg men inte Exorcisten eller Huset som gud glömde. Nu är det i alla fall fritt från svartmyror, peppar peppar ta i trä :-).


Kram alla vänner!


Här kommer några bilder från vårt trevliga sällskap i Rocklunda: 

     
Kaspelix-Maria (som alltid tycker att jag fotar för mycket), Lena och Paul

    
Kaspelix-Maria och Yvonne Kronstrand

Av Annelie Finnebäck - 25 april 2011 21:46

   Sixten älskar att ligga ute på trädäcket och spana


Jag har en ny sladd till datorn och vårt trådlösa internet fungerar äntligen igen. Tack och lov för att man har en Iphone att surfa på.



Underbara Tore undrar vad som hände med trädgården, stegar och färgburkar och någon som ropar, nej gå inte där det är färg :-). Altanen som syns ovan ska rivas och istället ska det byggas ett trädäck som ska gå hela vägen fram till det nuvarande trädäcket.


Vilken fantastisk helg vi har haft! I torsdags monterade jag ihop min Webergrill och efter andra monteringen så såg den ut som den skulle . I strålande väder har jag målat om huset i Beckers "Margit 1901" med hjälp av Kaspelix-Joel.



Joel är född i oxens tecken och det märktes i helgen, en riktig slitvarg

 
Joel har ansvarat för markservicen hela helgen  



Eldningstunnan  


Joel har skött markservicen med mat och hundar vilket har varit guld värt. På kvällarna har vi eldat ris och sly och sen somnat ovaggade.


   Har börjat måla allt det svarta till vitt. På väggen till vänster ska det monteras ett runt fönster.


   Till vänster ser ni den nya färgen "Margit 1901" och till höger den gamla röda färgen.


På bilden ovanför ser ni baksidan av mitt garage som visar före och efter målning. Kvar är att måla alla knutar och fönsterlister i vitt. Även dörren ska bli vit. Men som sagt nu är allt rött övermålat i mörkgrått. Det känns i axlar och nacke men nu kommer jag ta det lite lugnare och måla det vita i normal takt :-).



Fick två böcker av min mamma, tack!  


Igår kom familjen på visit för en påskgrillning och det är underbart att kunna sitta ute. Idag har det varit pälsvård med dogsen hos Kaspelix-Maria. Vi har ätit och grillat med flera av våra vänner och haft en toppendag! 



Trolla

 
Asta kikar på grannarna

    Joel och Sixten myser i solstolen



Grillen monterade vi två gånger innan vi fick till den enligt beskrivningen :-). Briketter är lagrade så nu ska det grillas hela sommaren!



Weber givetvis! En inflyttningspresent från mina vänner


      

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 20 april 2011 20:27


Sixten älskar att busa med sina kompisar i lektunneln från Ikea 




Nu är alla fönster täckta med plast för att undvika etsning i samband med fasadtvätten. Ni som har sett filmen E.T kommer kanske ihåg hur deras hus såg ut när E.T blev sjuk och NASA eller vilka det var isolerade hela huset. Så nu känns det lite E.T phone home över mitt hus :-).  


   E.T phone home :-)


Jag fick avboka ett möte ikväll eftersom jag låg efter i tidschemat men nu är jag ikapp. Man får vara rädd om varma dagar med regnuppehåll när man ska måla. Jag har gjort ett schema så jag inte överbelastar ryggen. Det är ungefär ett år sedan jag hade ryggskott och det är något jag inte vill uppleva igen.


Nej, nu ska det bli kvällsrastning med dogsen och sen TV.




Av Annelie Finnebäck - 19 april 2011 21:35


Vita Mårbacka begonior och tidningen "Hem Ljuva Hem Trädgård"  


Du har väl inte missat omröstningen till höger? Mitt smultronställe är här hemma. Men om jag mot all förmodan skulle köpa ett annat hus så ska jag få inskrivet i kontraktet att säljarna får gräva upp och ta med sig växterna som jag inte vill ha :-). Jag har ägnat eftermiddagen åt att att gräva upp en buske/träd. Jag hittade en rot som var över tre meter och växten har trots efter flertalet grävningar inte rubbats en centimeter. Ni som är stenbockar vet precis vilken känsla och tankar som infinner sig :-).


 
Pallkragarna är nu klara och på torsdag ska jag få hjälp med att bära
dem på plats.


Nu har jag helt enkelt sågat ner hela växten så vi kommer åt för att tvätta och måla fasaden. Jag hade tänkt gräva upp den här växten och en likadan för att plantera på framsidan tillsammans vid pallkragarna men växtguden eller vem det är som har bestämt sig för att jäklas hade andra planer :-). 

 
Älskade Tage älskar vår trädgård  

   
Kram alla vänner!  

Av Annelie Finnebäck - 16 april 2011 22:48

   Så här blev mina pallkragar efter en strykning med svart färg.


Jag och dogsen har varit i Karlskoga idag. Kaspelix-Maria följde med till Happy Homes (Hallbergs färg) där jag shoppade inför målningen av husfasaden.



En färghandel jag kan rekommendera - Happy Homes (Hallbergs färg)  


Glädjande nyhet är att jag inte behöver grundmåla! Jag köpte en liten burk med färg för att provmåla med för att se hur det ser ut på en lite större yta.


   Margit 1901 har jag provmålat fasaden med på en kvadratmeter


Jag surfade på Internet igår kväll och hittade en färgkod jag gillade. Magkänslan säger att det är rätt färg får se imorgon när jag målat ett andra lager. På en kvadratmeter lyckades jag få färg i håret...det bådar ju gott :-).


   Till att göra rent husfasaden med


Smarta grejor till rengöring av fasaden inhandlades också så nu känns det som det här kommer att bli en enkel match. Påminn mig sen när jag gnäller över träningsvärk :-).



Ett tips, skaffa begagnade pallkragar om du ändå tänker måla dem



Pallkragarna innnan målning

     


3 liter täcklasyr kostar ca 570 kr. Har man färre pallkragar
så räcker 1 liter som kostar ca 260 kr.

  

Jag köpte även färg till mina pallkragar så nu har jag målat dessa i svart och imorgon blir det en andra strykning. Jag har redan köpt markduk för att slippa ogräs :-).


Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards