Alla inlägg under mars 2011

Av Annelie Finnebäck - 12 mars 2011 20:45

   Mitt resesällskap idag, Carry och Maria


Igår eftermiddag åkte jag och hundarna till Kaspelix-Maria i Karlskoga för middag och övernattning. Vi hade en trevlig kväll som vanligt med god mat och mycket skratt. Ibland får man frågan om Dvärgschnauzer är bra vakthundar. Jag tycker de är bra men frågan är om jag behöver ha vakthundar :-). Exempelvis så sov jag gott inatt när Kaspelix-Maria hämtade ett av sina barn som varit på aktivitet. Maria kommer hem igen och det är knäpptyst. Hon släcker lampan i hallen på nedervåningen och går upp i trappan. Halvvägs i trappan så vaknar Trolla och Signe till (som sovit hos mig på övervåningen) och börjar skälla. Maria hoppade till några centimeter ovanför golvet :-). Hörde jag någon av mina ”vakthundar”? Nej, jag sov som en gris. Maria trodde jag var döv :-). Men så är jag, när jag lägger huvudet på kudden så sover jag och inget kan väcka mig.


Imorse åkte vi till stockholm för att vara delegater för Dvärgschnauzerringen på SSPKs fullmäktige.  Vi hämtade upp Carry (kennel Toute-Vitesse) i Örebro. Vi startade tidigt för att hinna köra min bil i biltvätt och ha utrymme för att köra fel. Nu gjorde vi inget av dessa två saker så kl. 10.18 parkerade vi utanför årsmöteslokalen. Jag tycker det är skönt att vara i god tid och inte behöva stressa och komma springandes med andan i halsen. Tror att Kaspelix-Maria tyckte det var att överdriva genom att vara på plats 1,40 innan mötet började :-).


 


  

Mötet var trevligt med bra stämning och högt i tak. Marie-Louise, kennel Kissmeth’s hade återigen gjort goda smörgåstårtor. Grattis till våra vänner Velvet Dandy’s som med sin Affenpinscher ”Rico” blev årets utställningshund 2010 och Affenpinschern Austin som blev årets svenskfödda Affenpinscher 2010. För tredje året i rad blev Velvet Dandy’s årets uppfödare i SSPK med Schnauzer p/s.

Min prins Tage (SE NO UCH Kaspelix Kompis Tage) blev 2:a bästa dvärgschnauzer p/s i SSPKs tävling årets utställningshund 2010 samt 2:a bästa svenskfödda dvärgschnauzer p/s 2010.


   Åsby hem- och trädgård


Eftersom årsmötet inte drog ut på tiden så hann vi med ett besök på Åsby hem- och trädgård i Hallstahammar på hemvägen. Vita skålar av märket Bruka Design inhandlades :-).

   Ikväll blir det chipsskålen som ska invigas :-)



En av alla roliga skyltar som finns på Åsby 


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 10 mars 2011 21:17

   Positiva Mikaela som alltid är fylld med positiv energi försöker att få Sixten och hans syster med på bild. Inte så lätt med mycket spring i valpbenen :-)


Hur hinner du med allt? Det gör man om man sätter upp en plan och så håller man sig till den. Fokus, fokus och återigen fokus. Under förutsättning att man inte blir sjuk givetvis. Har jag bestämt mig för att trimma en hund exempelvis, ja då gör jag det oavsett om någon tryckt på brandlarmet och kräver uttryckning i någon form. Det är jag som styr över mitt liv, min tid. Ja, över allt som det står ordet mitt framför :-). Född som stenbock i jordens element så står man lugnt och tryggt på jorden med båda fötterna :-). Glöm inte att det är ni som bestämmer över er tid inte någon annan, ta kontrollen över taktpinnen!


En av mina vänner brukar alltid säga, allt blir hundra procent. Jag förstår precis vad hon menar. Exempelvis så är min tid under ett dygn hundra procent. Om jag trimmar mina hundar inför utställning så är det prio ett. Varför ska jag byta bort mina timmar som jag lägger på att trimma mina hundar på något annat? Om jag väljer att göra något annat för att någon annan vill det, vem trimmar då mina hundar? Gör någon annan det :-). Nej, förmodligen inte och skulle inte heller få göra det :-). Vi har en pälsras sen kan man lägga olika mycket tid på utställningsputs, det är tycke och smak. Men trimma måste man göra om ska ha sina hundar i rullande päls. Min utställningssäsong börjar i januari på MyDog och slutar i Stockholm i december :-). Familj, hundar och vänner kommer först i livets prioriteringar.


Nu har jag betalt in gåvomedlemskap i SSPK/Dvärgschnauzerringen till mina valpköpare. Väldigt smidigt och enkelt. Gå in på dvargschnauzer.se och ”Bli medlem” och läs mer.


Jag har fått bilder på några av valparna som flyttat. Ska lägga ut dem här i bloggen. Känns så bra med valparnas nya familjer! Det finns en tik kvar att tinga och det är Brackets Tekla Knös ”Tekla” (gult band) och så söker vi fodervärd åt Brackets Tant Strul ”Strula” med krav på att man kan pälsvård och ett aktivt hem. Vi hade en fodervärd men tyvärr fick hon lämna återbud innan leverans. Det var synd för den här tjejen hade blivit en toppenbra fodervärd. Men man styr inte över allt i livet hur gärna man än skulle vilja och var sak har sin tid. Men vi har lovat att det finns en valp när som helst i framtiden om hon vill ha en igen från oss.


Imorgon blir det god middag och filmkväll med vänner!


Kram alla vänner!



Ja, vi får se imorgon om den här filmen som jag blev tipsad om är bra  

Av Annelie Finnebäck - 8 mars 2011 21:36


Brackets Sixten Redlös "Sixten"  


Jag och Kaspelix-Maria skulle ha haft trimkväll men en häst ändrade på våra planer :-). Eftersom det är internationella kvinnodagen så skulle vi även ha firat med semlor att vi mår bra, är friska och trivs med livet helt enkelt. Man tar mycket för givet, vem vet vilket land man föds i nästa gång :-). Jag blev påmind häromdagen om att Maria har en tavla i sitt badrum ”Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns”. Så klokt! Därför är jag noga med vad och vem jag lägger min energi på :-).


Valparna älskar att vara med ute i snön. Ikväll har jag trimmat Tova som är min fodertik och under tiden busade valparna för fullt. Ytterligare favoritsysselsättning för valparna är att tugga på tuggben.


Nedanför följer ett bevis på att man inte ska göra något när man är trött :-). Förra veckan surfade jag lite på Tradera på min Iphone. Jag la ett bud på en grå löpare från Himla. Trodde jag :-). Jag vann auktionen och idag kom paketet i brevlådan. Jag hade lite huvudvärk innan jag öppnade paketet. Men efter att ha öppnat paketet blev det värre :-). Duken var inte grå, den är randig. Yeack, den ser ut som någon någon fläkt upp ett bi och plattat till den med ett strykjärn. Det slutar inte där :-).


   Jag ber om ursäkt för att jag utsätter er för bilden :-)


Jag vann även en auktion på bordstabletter. Dessa var inte heller grå utan skiftade i grönt. Men de är fina  och passar perfekt till påsk.


Nu måste jag sluta blogga, nu blir jag illamående av bilden :-)


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 7 mars 2011 07:46

   Brackets Sixten Redlös "Sixten"


Vad ska man tänka på när man uppfostrar en hund? Det är en vanlig fråga som valpköpare, en fråga som är helt på sin plats. Mitt tips är att inte ha 100 regler. Tänk själv om du blir tillrättavisad varje gång du ska göra något. Det slutar med att man sätter sig ner med armarna i kors och gör ingenting. Ta inte ifrån hunden dess energi eller iniativ. En hund är inte en robot utan en levande varelse.


Givetvis ska hunden ha regler. Det som är en vana för mig kan vara en ovana för dig och tvärtom. Mina hundar får inte dra i kopplet, inte gå ut genom dörren eller ur bilen utan att jag har sagt att det är ok. Och så ska de komma på inkallning. Sen finns det även fler regler här hemma men det här är mina grundregler. Tjata inte på hunden. Den är som ett barn, den slutar bara att lyssna på dig. Sist men inte minst. Stirra inte på hunden från morgon till kväll och analysera inte allt valpen gör eller inte gör, varför gör den så eller varför gör den inte så. Det är en valp som inte vet så mycket om världen utan har precis börjat det stora äventyret - livet som hund! Om någon gick efter dig och kommenterade allt som du gjorde eller inte gjorde, nog skulle vi tycka att det var mysko och börja känna oss obekväma.  Lägg undan förstoringsglaset och tänk inte så mycket, krångla inte till det. Var cool med din hund, ge den mycket tid och kärlek och satsa på att träna kontakt.


En vän till mig brukar säga ”valpar är som ett paket rå köttfärs. Det är upp till dig att forma”. De böcker jag brukar rekommendera mina valpköpare om hundens uppfostran är skrivna av Anders Hallgren, Lars Fält, Ingrid Tapper och Memea Mohlin. Jag gillar även hundcoachen Fredrik Steen. Jag har lyssnat på en föreläsning med honom som var toppenbra men vet inte om han har kommit ut med någon bok än. Läs inte allt för många böcker utan lägg tiden på att lära känna din hund. 


Något som valpen gör nu kanske kan verka gulligt men det kanske är mindre gulligt när valpen är 3 år. Var konsekvent, tydlig och träna kontakt med din valp.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 6 mars 2011 09:19

  Brackets Tant Strul "Strula"...hmm fotografen hann inte riktigt med :-)


Valparna bor numera i gästrummet/kontoret och där stortrivs de. Stora ytor att leka och busa på. Imorse var de ute på en snabbrunda och sen ville de back to the office. Men solar tittar fram redan här så det blir nog lite varmare under dagen. det är den blå hanen som heter Brackets Civil Olydnad och den gula tiken som heter Brackets Tekla Knös som kan tingas. Inga valpar säljs över telefon eller mail utan alla måste komma hem till oss för ett besök först.


När jag sitter och lyssnar på andra människor som har andra raser så slås jag av tanken när jag hör vad som berättas - att en del människor hade fått sparken om de hade betett sig så på en arbetsplats. Att ”alltid säga sin mening” eller är ”uppriktig” innebär inte att man alltid har rätt. En del människor måste alltid säga högt ”men jag är rak och ärlig” vilket oftast innebär för mottagaren att du är dum och plump. Visst kan man säga sin mening och sin sak men visst kan man säga det på ett sansat sätt. Det blir färre och färre människor som vill arbeta ideellt för de orkar inte med tjafs och bråk och inte vill vi till slut att det inte ska vara någon som arbetar i våra klubbföreningar. Man kan vara empatiskt ärlig istället för brutalt uppriktig.


Nu lämnar jag tangentbordet för en stund :-) och aktiverar mig med mina hundar. Vi börjar med promenad och sen blir det trimning av Tage, Doxa och Virus.


Kram alla vänner!


Ps. Gå in på min profil på FB och läs om "Strula".


   Fotografen hann inte med nu heller :-)

Av Annelie Finnebäck - 5 mars 2011 20:58

Två underbara killar, Kaspelix Square The Circle "Tore"
och Brackets Sixten Redlös "Sixten"


Idag har det varit ett fantastiskt vinterväder, glittrande snö och skinande sol! Hundarna njuter av att vara ute och det är mycket bus och lek. Man lär sig mycket av sina hundar bara genom att titta på dem. Imorgon ska det bli trimning av Virus, Doxa och Tage. Hoppas att solen tänker komma fram imorgon också.


Utmärkelse för championat


Örebro Läns Kennelklubb (ÖLKK) uppmärksammar på sitt årsmöte hundar som blivit champions föregående år. En av de som blev champions förra året var Tage (SE NO UCH Kaspelix Kompis Tage). Tages uppfödare Maria Engström Kennel Kaspelix hade tre uppfödningar som fick utmärkelser idag! ÖLKK är den tredje styrelsen som jag arbetar i. Jag tycker det är jättekul!



Årsmötet avslutades med en god buffé samt ostbricka       


   Välförtjänt lördagsgodis :-)


Nu ska jag fixa lite med hundarna och sen ska det bli TV resten av kvällen. Vi har tänt massor med ljus, en av fördelarna med mörka kvällar.


Kram alla vänner!


Ps. Tore sprang inte omkull Sixten utan sprang runt honom istället.

Av Annelie Finnebäck - 4 mars 2011 20:01


Brackets Sixten Redlös "Sixten" med bästa Jollan


Idag har några valpar flyttat och i helgen flyttar några till. Det känns jättebra! En valp kommer vara med sin ägare på jobbet som är ett gruppboende. Det passar perfekt för en Dvärgschnauzer.



Mellan valputlämningar så fixade jag till så jag nu har kombinerat kontor och gästrum. Är ju stenbock och då gillar man ju ordning och reda :-). 


Igår fotade jag och Kaspelix-Maria valparna innan de första skulle flytta hemifrån. Tack igen för all hjälp! För mig är det ovärderligt att få hjälp med att dokumentera valparna vecka för vecka. Vem är vem av valparna? Hemsidan är uppdaterad med bilderna och namn på valparna.


Jag missade skidorna idag. Nej, jag ska inte säga missa för jag har inte tittat någonting på skid-VM men och jag säger men - jag missade inte att höra/läsa om norges Petter. Stil, klass och smak kommer inte med pengar och Petter visade idag att ödjmukhet inte kommer naturligt bara för att man är suverän skidåkare. Ingen pratade om hur han åkte eller om hans guldmedalj istället låg fokus på några minuters fjantighet. Är det så man vill bli ihågkommen? Men vi kanske reagerar för att vi är ovana med divalater i skidspåren. Divalater brukar vi oftast se på fotbollsplanen. Jag säger bara heja Haag och Kalla, vilka förebilder dessa tjejer är! 


Kram alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 3 mars 2011 18:50


Maria utanför veterinären i Karlskoga


Morgonen började med veterinärbesiktning av valparna. Kaspelix-Maria följde med och det var skönt med tanke på att det var åtta valpar. Det gick snabbt och smidigt. Valparna stod så snällt på bordet och var lätthanterliga.


  

Efter det åkte vi hem till Synnöve med Pepsi och Nova (Tores syster) och fikade, jättetrevligt! På väg hem till Kaspelix-Maria åkte vi förbi Vita Rummet och shoppade.


  

Idag blev det ett nytt soffbord från Bruka Design som jag får hem om några veckor. Mycket praktiskt med cementskiva. Alltid är det någon hund som hoppar upp med tassarna för att se vad som finns på bordet. Tack för all hjälp idag Maria!



Dagen avslutades med fika...  



...Bagarn's brödbod  


Kram alla vänner!

   Har fått en ljudbok av min bror, perfekt i trimmet


Lite bilder som Joel fotade förra veckan med min Ipone:

            

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards