Direktlänk till inlägg 17 januari 2011

Perspektiv

Av Annelie Finnebäck - 17 januari 2011 14:18


Herr grön 12 dygn  


Perspektiv är bra att ha tycker jag och tyvärr är det inte helt ovanligt att många saknar det. I raser som sjukdomar så pratar man om de som är sjuka inte om de friska som är i stor majoritet och är flera tusen. Bortser man från det så kan man ha perspektiv när det gäller vargar. Det finns ett djur jag inte skulle vilja möte i skogen och det är björn. En arbetskamrat som är jägare har förklarat vad man ska göra om man möter en björn i skogen. Ja, eller hur tänkte jag, mitt hjärta kommer att stanna så jag kommer inte behöva göra något alls). Jo, man ska vända ryggen mot björnen och gå sakta därifrån och prata i normal samtalston så björnen hör att du är på väg ifrån den och då (förhoppningsvis) inte uppfattar dig som ett hot.


Jag är inte alls insatt i vargdebatten och har ingen kunskap så jag kan säga vad jag tycker är rätt eller fel. Men lite har jag snappat upp och det är nedanstående som jag hittat på Facebook:


”Idag berättade AGRIA (djurförsäkringsbolaget) att Vargen har under 2010 tagit
11 st. hundar, Vildsvinet har tagit 93 st. hundar, 12 hundar hade jägarna själv skjutit..och motorfordon har tagit drygt 700 hundar...Så nu ska jag ut och skjuta motorfordon”


Jag får ofta höra, du släpper väl inte ut hundarna i trädgården själva, du har väl inte hundarna lösa i skogen (under tiden då det är tillåtet). Varför skulle jag inte göra något av detta? Ja, men du är väl rädd för varg. Men herregud, jag orkar inte gå runt och vara rädd och bekymra mig om något som inte en granne har sett röken av. Ovanstående statistik visar att bilen är den största faran för mina hundar. Och där jag bor tror jag älgarna är största faran.


Om det behövs skjutas varg så håll er till fakta och inget, jamen de tar så många hundar. Att hundar förolyckas är tragiskt men tiotusentals hundar lever och mår bra – PERSPEKTIV! Tyck gärna något men låt det grunda sig på fakta. Framförallt ha samma åsikt i varje rum som du kliver in i och låt inte åsikten variera beroende på sällskapet.


  


Helgen har varit hektisk! I lördags var det planeringsmöte med Örebro Läns Kennelklubb. I söndag var det SSPKs uppfödar-/medlemsmöte i Stockholm med anatomi och genomgång av synpunkterna från domarkonferensen. En mycket lyckad dag! Carina Andersson Rapp höll i mötet och var toppenbra! Skönt att diskutera exteriör och funktion och inte bara sjukdomar som alltid annars tar störst utrymme på våra möten. Nej, idag hamnade inte hundens funktion i skymundan. Vi var ca 50 anmälda från de 9 raserna inom Schnauzer-Pinscher. Har ni möjlighet att gå i Göteborg eller Skåne, ta tillfället i akt! Ni kommer inte att bli besvikna! Erfarna och nya medlemmar kommer tillsammans med Carina göra dagen lyckad, jag lovar! Man blir aldrig fullärd!


Många kramar till min underbara hundvakt Kaspelix-Joline. I söndags öppnade valparna ögonen men det tar några dagar innan de faktiskt kan se. Länge ner ligger det lite bilder på dem, finns även bilder på hemsidan under valpar > planerade & födda kullar.


På lördag är det möte med RUS-sektionen på Örebro Brukshundklubb då ska vi planera årets MH- och MH-tillfällen. Efter det återkommer jag med datum för mitt uppfödar-MH. Jag ska även se i min almanacka om det finns utrymme att anordna ett MH för Dvärgschnauzerringen.


12 personer har anmält sig till Dvärgschnauzerringens trimkurs, jättekul!


Kram alla vänner!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annelie Finnebäck - 27 januari 2014 21:42


Min blogg hittar ni numera på kennelbrackets.wordpress.com

Av Annelie Finnebäck - 26 januari 2014 22:01

Vet inte om jag ska byta verktyg för bloggen till wordpress - kennelbrackets.wordpress.com - har varit inne där och testat lite. Vill ju kunna ladda upp filmer enkelt :-). Vad tycker ni? Någon som har erfarenhet av bloggplatsen och Wordpress? ...

Av Annelie Finnebäck - 26 januari 2014 08:44


Vera är som sin mamma, hon ska sova så nära mig som möjligt :-). Trolla är chanslös mot Vera för på något sätt lyckas Vera vara den som kommer närmast. Trolla har gett upp och använder Vera som huvudkudde istället :-). Helgen har varit intensiv ...

Av Annelie Finnebäck - 23 januari 2014 06:38


Här är en bild på Brackets Vira Blåtira "Vera" när hon var 2 dygn. Det är ca 10 månader sedan :-). Det är rogivande med valpar och man kan sitta vid valplådan hur länge som helst och studera dem. Många lägger ut bilder på nyfödda valpar på FB...

Av Annelie Finnebäck - 21 januari 2014 22:21


En bild från i somras på Ture och Vera :-). Vem äger dig? Du själv eller någon annan? Jag äger mig själv :-). Prova på att äga dig själv om du aldrig gjort det, det rekommenderas :-). Det gör du genom att bestämma över dina egna val, åsikter och...

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards