Alla inlägg under juli 2010

Av Annelie Finnebäck - 17 juli 2010 23:18


Karlsdals kapell fotat av Joel  


I fredags var det först lunch med Kaspelix-Maria, Joline och Joel i Charleswood (Karlskoga). Sen blev det kyrkdag som Joel kallar det för eller rättare sagt kyrkmaraton :-). Joel älskar kyrkor och vecka 28 hade Joel bestämt sig för att det skulle passa bra med en kyrkdag. Så efter lunch besökte jag och Joel sammanlagt 9 kyrkor och kapell. Joel kan allt om kyrkorna, verkligen allt. Guiden i Karlskoga kyrka är nog inte van med att besökare kan svara på alla frågorna och dessutom kan berätta lite till J. Vad krävs inför en kyrkdag? Jo, bekväma skor, vattenflaska och en kamera. Längre ner ser ni några av bilderna som Joel fotat.



Tavlans kapell  



Kapellet på Östra kyrkogården  


Kapellet på Skogskyrkogården

  
Lunedskyrkan

  
Karlskoga kyrka  


Idag blev det ytterligare ett besök i Karlskoga men för att fota Kaspelix peppar/salt valpar. Helt underbara, om någon är intresserad av en hane så kontakta Maria Engström.



Hanarna i Kaspelix R-kull, fler bilder kommer imorgon på www.kaspelix.com  


Ps. Jag har beställt påslakan för dubbelsäng från Gripsholm på landet www.gripsholmpalandet.se och det blev Soliden ljusbrunt/vitt. Det är så somrigt och fräscht! Bilder utlovas här. Gripsholm på landet hittar ni även på Facebook. Bra kvalitet och personlig service!


Hörs snart igen!

Av Annelie Finnebäck - 15 juli 2010 11:07


Inte ett moln på himlen


Japp det funkade bra att gena genom skogen igår! Lite matvaror inhandlades på lanthandeln och även två pocketböcker. Det är på gott och ont att ge sig på att gena genom skogen när man har ett så dåligt lokalsinne som jag . Jag har Telenor som mobiloperatör och som min kompis sa när jag pratade med henne och jag undrade var jag var någonstans, om jag gått rätt eller fel. Det är nog ingen större fara, du har fortfarande täckning eller hur.


  

Jag gick utifrån hur jag trodde och min kompis kollade samtidigt på Enirokartan. Det kändes som jag gick mitt ute i ingenstans och det gjorde jag nog också! Det var bara jag och tystnaden och någon bil som passerade förbi då och då.



Äntligen asfalt  


En kilometer kvar till lanthandeln

        

Jag älskar att bo vid Kilsbergen! Naturen här är oslagbar! Det är en annan klimatzon än i Örebro som ligger 1,5 mil härifrån. Det innebär att det blir lite varmare på sommaren och lite kallare på vintern. När det blir oväder så blir det lite mer av det här jämför med inne i stan. De flesta vilda djur finns i Kilsbergen förutom björn. Jag hoppas att det inte finns björn i alla fall. Om det är något vilt djur som jag inte vill möta i skogen så är det björn.

 

Wikipedia: ”Kilsbergen på gränsen mellan Närke och Värmland är i geologisk mening en serie förkastningsbranter. Bergskedjan, som fungerar som vattendelare mellan öst och väst, har Tomasbodahöjden (298 meter över havet) som sin högsta punkt. Området genomkorsas av Bergslagsleden. Kilsbergen kom till i samband med en period av bergskedjebildningar i Centraleuropa för omkring 250 miljoner år sedan. De starka spänningarna och förkastningssprickorna som uppstod i jordskorpan påverkade även urberget. Längs sprickorna kan markytan förskjutas så att ett "naturligt" trappsteg uppstår (se förkastning). Detta är bakgrunden till att Kilsbergen höjer sig över Närkeslätten.

 

Tidigare fanns det en omfattande järnhantering i området. Nuförtiden är Kilsbergen Örebro läns vintersportcentrum med slalombackar i Storstenshöjden och ca 50 km längdskidspår för tävling och motion till exempel Wadköpingsloppet.

 

Från Närkesslätten framstår Kilsbergsförkastningen mycket tydligt och har givit upphov till benämningen "De blå bergen". I väster finns ingen motsvarande förkastning, utan Kilsbergen övergår mer omärkligt i de värmländska skogshöjderna.”


Det är hur underbart som helst att bo här!


På hemvägen så såg jag att det pyrde vid vägkanten. Någon mindre begåvad människa har slängt skräp för att de inte orkat åka till en av de 4 avfallsstationerna och dessutom eldat! Jag såg det inte när jag gick till lanthandeln utan på vägen hem. Hmm…vad gör man? Jo ringer 112. Jag kände att om jag inte ringer så kommer hela skogen att brinna ner och om jag ringer så brinner det inte ner utan då kommer någon klokare och mer kunnig person att säga att det är lugnt du kan gå vidare med gott samvete.


Åter till min pyrande skräphög. Det tog ungefär 5 minuter innan jag och SOS-operatören var överens om var jag stod någonstans och så fick jag flera frågor, är det en öppen eld, knastrar det, finns det eld under i högen mm. Ja, någon brandbil behövdes inte och jag kunde gå därifrån med gott samvete. Men om jag inte hade ringt så är jag övertygad om att hela skogen brunnit ner.


Ha en bra torsdag, själv ska jag tillbringa den på mitt trädäck med en bok!


Välbehövligt kallt vatten efter promenaden  

Inköpta pocketböcker. Trasig läste jag igår, riktigt otäck.   

Av Annelie Finnebäck - 14 juli 2010 10:18

Föräldarna till Kaspelix www.kaspelix.com S-kull som föddes igår. Läs längre ner


Vad gör du när du inte är nöjd med något? Om du upptäcker när du kommer hem att köttfärsen du just handlat är dålig, en lagledare till dina barn uppträder illa mot en domare vid en match mm. Vad gör du? Att påtala att något är fel är inte alltid lätt men mer rättvist än att prata bakom ryggen på personen ifråga. Ge människor feedback så de får möjlighet att själva rätta till det som blivit fel. Men det är klart när man är den som säger till att något är fel så blir man sällan lika omtyckt som de som aldrig säger till men tycker detsamma i det tysta. Att vara omtyckt verkar vara viktigt, det är bättre att blunda för felbeteenden och låtsas som om det regnar även när ens vänner blir illa behandlade bara det inte blir obehagligt för en själv och man får fortsätta vara omtyckt. Eller är det så att konflikträdslan är så stor att man inte kan stå upp för sig själv eller sina närmsta vänner?


Jag är inte så mycket för ytlighet och ytligt är det när man ler onyanserat mot alla och, även de man inte tycker om. Det är även ytlighet när man låtsas om att ingenting har hänt fast det faktiskt hände mitt framför en. Man kan inte äta kakan och ha den kvar..det går ett tag men inte i längden. Man kramar och hälsar på alla utan någon som helst urskillning. Hur vet man vilka som är ens vänner då? Jag vet i alla fall det men förstår om det kan uppstå förvirring för andra.


Grattis säger vi till Kennel Kaspelix www.kaspelix.com som fick sin S-kull igår. Kaspelix Bubble Gum ”Bubblan” som är mamma till min Tage fick 7 peppar/salt valpar igår som alla mår bra. Pappa till kullen är Benny Blid von Schedvins engelska importhane SE UCH Minivale Mr Eklu "Meckie".



Svalkande dryck behövs i värmen

 

Nu ska jag gå och handla. Tänkte gena genom skogen, får se hur det går. För övrigt i livet fungerar genvägar dåligt men jag hoppas att det fungerar idag så spar jag lite tid :-).


Ha en bra onsdag!

Av Annelie Finnebäck - 13 juli 2010 10:43

  

Tages systerson i Kaspelix R-kull, lika charmig som Tage, läs mer på www.kaspelix.com


Igår hade jag familjen på besök vilket alltid är lika trevligt. Det var återigen en dag då det var för varmt för aktiviteter. Till och med i skuggan var det varmt och vindpustarna lös med sin frånvaro.


  

Idag ska jag inte göra något vettigare än att äta jordgubbar och lyssna på en ljudbok. Ljudboken fick jag i helgen av en vän, tack igen!


Jag gillar fortfarande att blogga, ibland är det mer trivialt och ibland lite djupare. Det är tiden och lusten som avgör vilket det blir. Men framförallt är det min blogg och mina åsikter. Det jag tycker behöver inte alls bli en sanning för dig. En del människor har svårt när andra inte tycker som dem men det är inte mitt problem. Jag har vänner som inte har samma åsikter som mig och de är mina vänner ändå. Vi är överens om att vi har olika åsikter och går vidare.


Hur tam skulle inte världen vara om vi alla hade samma åsikter . Hur kreativt skulle det bli? Ta utställning till exempel, hur skulle det se ut om alla domare placerade hundarna i samma ordning utställning efter utställning, kritikerna skulle vara exakt likadana ord för ord. Är det inte robotar då istället för människor som dömer? Det skulle i och för sig räcka med att ställa ut hunden en gång :-) men gud så tråkigt att inte få åka på 35 utställningar per år. Vi skulle bara behöva ett politiskt parti att rösta på. Lite synd då kanske om de som missgynnas av det partiet men det är bara att gilla läget eftersom det är en åsikt som gäller. Bara en meny på McDonalds, ja om det nu är McDonalds som får finnas. Någon kanske har bestämt att det är Burger King som gäller för alla. Det räcker med att en bilsort produceras. Lite synd om oss som är utställare om det är den minsta bilvarianten som tillverkas men det löser sig om domarna inte gillar ens hund för då behöver man bara åka på en utställning.


Nej, jag lever hellre i en värld där åsikterna är olika och jag får göra min val och påverka det som jag tycker behöver förbättras. Det viktiga med åsikter tycker jag, är att åsikten är min och inte någon annans och att den gärna har insikt.


Nu väntar vi på lite svalare väder så vi kan spåra med hundarna.


Ha en bra dag alla vänner!



Trolla undersöker om gräset är grönare på andra sidan och det var det inte :-)  



Hmm...har matte tagit undan maten från bordet  

Av Annelie Finnebäck - 11 juli 2010 17:02

  

Utställningssupporters


Det är bäst att blogga nu för åskväder är utlovat till kvällen. Jag är stenbock och är ingen person som blir styrd av andra, hoppar inte när folk knäpper med fingrarna och peka med hela handen på mig fungerar också dåligt. Men däremot låter jag vädret styra mig :-). Jag är inte åskrädd men har stor respekt för åskan och låter bli att prata i telefon, surfa på Internet, vara utomhus eller titta på Tv. Ja, jag låter bli allt som åsk-experterna rekommenderar att man låter bli att göra när det åskar.


Jag glömde att skryta över campingrestaurangens goda mat. Det var så varmt så det var omöjligt för oss att låta hundarna ligga i bilen för att vi skulle åka in till Varberg och äta på restaurang där. Låta hundarna vara kvar i stugan med två valpar var inte heller ett alternativ eftersom vi var tvungna att ha alla fönster öppna för att det skulle vara svalt åt hundarna. Nej, istället valde vi campingens restaurang och det behövde vi inte ångra. Sista kvällen åt jag sallad med chevreost...mmmmmm….såååååå gott! Mobilen var urladdad så tyvärr blir det ingen bild på salladen.


Idag har vi haft en slappardag med gott samvete :-). Det enda vettiga jag tänkt göra är att bada och föna Tage ikväll om det inte åskar vill säga.


Tack alla för en trevlig helg i Tvååker! Och grattis till allas fina resultat!


Nu ska jag leta upp en skuggig i plats i trädgården och fortsätta njuta av sommaren!

Av Annelie Finnebäck - 9 juli 2010 22:23


Ser inte så aptitligt ut men älskas av hundarna


Idag har det varit oerhört varmt på utställningen. Vi hade med valphagen till utställningen så hundarna kunde sträcka ut sig i skuggan. Vi har gått en långpromenad utmed kusten och det är något jag skulle kunna vänja mig vid :-).


Återigen, Getterön, där vi bor i stuga är helt underbart! Här ska vi bo nästa år också! Vi ställer inte bara ut utan vi har lite ledigt också och njuter av det underbara vädret.


Hemsidorna är uppdaterade med resultat och bilder kommer senare eftersom vi saknar en kabel för att läsa in bilderna i datorn.



och även lite lösviktsgodis inhandlades åt våra hundar


Vi köpte tuggben på utställningen som hundarna ligger och smaskar på. Jag passade även på att handla ny tygbur, hmmm vilka hade sönder den förra :-) och en stålbur till bra priser. Vilka priser jämfört med att handla i en lokal hundaffär.



En bild till på vårt favorittält :-)  


Ps. Missa inte min omröstning till höger om meritering.


  

Av Annelie Finnebäck - 8 juli 2010 23:22


Vårt boende på Getterön i Varberg


Nu sitter vi i vår stuga i Varberg med våningssäng. Hundarna har fått en sovplats i en stor hage på golvet. Vi har ätit och gått kvällspromenad med hundarna. Luften här är helt underbar och här på campingen är det superlugnt! Minns ni när man var liten och man skulle sova någonstans och det fanns våningssängar? Jag minns att jag absolut ville sova i överslafen men numera har den önskan försvunnit och jag nöjer mig mer än gärna med underslafen, det ger lite förmodligen lite vuxenpoäng. Nu i vår stuga får jag nöja mig med soffan för underslafen hann bli paxad av någon annan . Kan inte låta bli att vilja måla stugan i vitt...tänk vad lite färg kan göra.



Vy från vår kvällspromenad


Visst är det skönt att bo på hotell med frukost och allt men med tanke på hundar och sommar är det skönt för hundarna att bo i stuga och kunna få vara ute även när man kommit från utställningen.



På Tempo inhandlades ost och kex  


Kaspelix-Maria älskar när jag tar upp min Iphone för att fota, eller inte :-). Jag var bara tvungen att ta den här bilden, vet inte hur många år sedan jag handlade på Tempo. Tror det var någon gång på 80-talet.


Nu har vi skrattat samt surfat på Facebook. Jag har inte tröttnat på Facebook, tvärtom. Det fina vädret gör att man sitter mindre vid datorn men det är ett bra sätt att hinna vara social med alla sina vänner. Och jag ska vara ärlig, det är skönt med en frizon där man väljer sitt umgämge. På facebook hänger man med och får de senaste utställningsresultaten, vem som köpt ny hund och vilka som anmält till vilka utställningar mm.


Godnatt alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 7 juli 2010 20:01


Favoritbusken i trädgården     


Vi ser fram emot ytterligare en helg med utställning och trevliga människor! Eller helg och helg, den här utställningen är fredag och lördag så nu kommer jag att bli vilsen på dagar när jag kommer hem :-), tro att det är måndag fast det bara är söndag osv.


Min bil vars AC slutade att fungera på väg till Borås och då också orsakade att lite annat gick sönder är på reparation. Så nu är takboxen (som jag är supernöjd med) överflyttad till Kaspelix-Marias Volvo. Tack till världens snällaste storebror som snällt lånat ut sin bil till mig några dagar.


Vad gjorde man innan man köpte bil? Jag vet vad jag gjorde :-). Jag cyklade med mina hundar som var tre till antalet. De fick sitta bakpå i en cykelkärra och de tyckte det var jättekul. De hade snabbt räknat ut att det tar några sekunder för matte att bromsa, fälla ner stödet på cykeln och skynda fram till cykelkärran. På den korta tiden hann de med att roa sig med att skälla eller morra på någon hund som passerade. De satt där i som björnligan och smidde planer. När jag kom fram till cykelvagnen så satt det tre hundar helt tysta och viftandes på svansen. Vad kallas det för? Ögontjänare eller .


Sen åkte jag tåg och buss med hundarna tre och då medföljde även en resväska. Väckte vi uppmärksamhet? Jo, litegrann tittade nog förbipasserande på oss. Det gick att åka kollektivt eller cykla men allt tog längre tid. Vi cyklade exempelvis en mil enkel resa för att köpa 15 kg hundmat och så trampade vi hemåt igen. Det finns även tvåbenta ögontjänare och när de har passerat barn- och tonårstiden så är de inte längre charmiga. Hundar däremot är charmiga i alla åldrar.


Jag har äntligen fått Telia trådlösa bredband installerat, så nu svischar det bara till när man surfar. Det mobila bredbandet behåller jag och kommer att använda när jag är på resande fot.



Persikor utan kärnor...hmmm...vet inte hur de blir till men de är väldigt goda


Ha en bra kväll alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards