Senaste inläggen

Av Annelie Finnebäck - 13 september 2013 09:01

Torsten (Brackets Halla Ballou) med en sträv päls som jag vet inte vad :-).

Morgonen har börjat riktigt bra! Jag somnade tidigt igår och sov länge imorse och vaknade utvilad 0630. Sen blev det promenad och lite jobbsamtal. Har redan förberett lunch och matlådor. Är full med energi. Ett tecken på balans i livet och att man lärt sig hålla energitjuvar på avstånd.

Efter lunch åker vi mot Höganäs via Göteborg och det ser vi fram emot :-).

Jag fick ett mail häromdagen om en intressant föreläsning "Föreläsning för hundägare".

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 11 september 2013 18:46

Här är Torsten (Brackets Halla Ballou) på söndagens utställning.

Mycket i livet handlar om att sätta saker och ting i perspektiv. Folk härjar ibland om lilla minsta som om det handlade om liv och död. Under tiden pågår livet och det ser olika ut för alla. För min del ska jag bli faster nästa år! Faster låter mycket strängare än moster tycker jag. Men jag tänker vara allt annat än sträng för jag ska skämma bort min brorson till max och dessutom alltid finnas där. Uppfostran får föräldrarna stå för, he he he :-).

Så kanske får mina hundar tävla i barn med hund, ja hundarna riktigt längtar eller inte :-). Jag gillar barn men jag vill inte ha egna. Den här lilla killen kommer att få två föräldrar som är trygga i sig själva och står med fötterna på jorden! Grattis brorsan och Maem!

ANNONS
Av Annelie Finnebäck - 10 september 2013 23:14

Ture (Brackets Kiviga Kruse) fotades av Eva i söndags :-). Han är så rolig, på kvällarna går han inte med in om jag inte tar fram godis och vi tränar att stå :-). Ture tänker jag behålla här hemma tills rätt familj dyker upp och det ska vara någon som är utställningsintressarad och som jag eller någon av mina vänner känner. Jag tänker inte chansa eller gå på en nit. Då är det bättre att han bor hemma hos mig och trimmas och ställs ut. Vi får se vad det blir, den som lever får se :-). Här hemma är det harmoni, det är ett måste för att alla ska trivas. Valparna blir 6 månader den 20 september och de är helt underbara!

Det har varit en lång men givande dag. Jag har fått skrattat hjärtligt idag också så jag lever nog 5 år extra på det :-). Nu blir det lite ljudbok!

Av Annelie Finnebäck - 9 september 2013 19:57

Ture och Torsten

Jag var på röntgen idag för att man ska se hur njurarna mår efter njurstensanfallen. Det trasslade och de fick fota om och fota om. Till slut hittade sköterskan vad som felade. En larmbricka i sjukhuskläderna som jag försetts med vilket inte fungerar på röntgen. Folk stjäl tydligen sjukhuskläder så de måste utrustas med larm.

Utställningen igår i Högbo var kanon! Klockan ringde strax före halv fyra igår morse och så var det hundrastning och sen göra iordning fyra hundar till utställningen i Högbo dom ligger i närheten av Sandviken. Jag har inga problem med att ställa klockan så tidigt och gå upp men 10 på förmiddagen skrek min mage efter lunch :-). Så lunch intogs 1030 och lite senare på dagen bjöd Eva oss på dessa fantastiska räkmackor! Är hjärtligt trött på alla hamburgarmenyer på utställningar men Högbo tillhör de klubbar som har annat på menyn!

Älskade Vera blev BIM-valp för tredje gången och bröderna Ture och Torsten fick byta plats :-). Det kommer lite fler bilder från BIS-valpfinalen om några dagar.

Av Annelie Finnebäck - 7 september 2013 08:50

I förrgår när jag hade pyttelite kvar att trimma på Ture så tappade jag trimpennan i golvet. Jag kan inte trimma utan en sån och som tur är har Hund- och kattspecialisten ett bra utbud och däribland produkter från Greyhound. Trimkondomer fungerar riktigt dåligt då de går sönder hela tiden. Någon sa att det berodde på att mina hundar var så sträva. Ok men ska inte strävhåriga hundar vara så sträva ;-). Jag vet inte hur mycket pengar jag slängt i sjön på trimkondomer. Sedan jag provade att trimma med trimpenna för första gången blev jag hooked på en gång. Så igår blev det inköp av en ny och ordningen är återställd. Skönt med I-landsproblem :-).

Idag blir det en sväng till skogen och sen ÖLKKs klubbhus för lite klubbarbete.

Till alla mina Dvärgschnauzervänner! Ni missar väl inte att Dvärgschnauzerringen glädjande nog har bytt datum för medlemsmötet på Lidingö BK från Växjö/Danmarkshelgen till 26/10. Bodo Bäckmo föreläser om SSPK-rasernas mentalitet. Jag var på hans föreläsning för ca 3 år sedan och vi fick tips på hur vi kan använda avelsdjurens MH och få fram ramarna för kommande för kommande valpkull, en form av provparning det också. Jag har använt mig av det och det är superbra!

Av Annelie Finnebäck - 5 september 2013 07:44

Ture (Brackets Kiviga Kruse)

Vera (Brackets Vira Blåtira)

Igår var vi på ringträning i Enköping för Emily O'Shea. Kanonbra träning som jag kan rekommendera. För valparnas del handlar det inte om kravställning utan social träning och att de får ha roligt. Bilderna blev inte bättre än så här ;-). Det är kul med träningar. Man blir aldrig fullärd och så får man energi och inspiration.

Facebook är jättebra på många olika sätt. Det är roligt att följa resultat som man nyfiket väntar på när man är hemma. Men varför är en del otydliga när de skriver sina resultat. Jag har skrivit det tidigare men fortsätter att undra. Om man blivit BIR-valp varför skriver man bara BIR? Vi som ställer ut själva kan skilja på rosetterna om det bifogas en bild men de som inte är insatta i rosettvärlden. Ibland är det inga bilder med och jag kan inte åldern på alla hundar.

BIR-valpen på peppar/salt på EDS som ägs av en uppfödare i Italien tog bild på sin hund med en väldigt flashig bakgrund på en stoooor prispall men läser man heeeela texten sakta och noga så blev den bästa valp i rasen och den vann inte BIS-valp som bilden och textens versaler ger intryck av vid första anblicken ;-). Är appereance allt? När det gäller de svarta dvärgarna på WDS så räknade jag till tre BIR-vinnare till slut innan jag tappade räkningen :-). Det går inte längre att svepa över nyhetsflödet utan man får läsa och klura innan man förstår vem som blev BIR :-). Klart man vill visa upp sina valpar och vuxna som vinner men man kanske kan vara tydlig.

Av Annelie Finnebäck - 3 september 2013 19:43

Världens bästa försäljningstricks har Vistaprint :-). Om du någon gång laddat upp en bild för tryck och så loggar man in på "min sida" för att göra en beställning, ja då får man tips om alla möjliga prylar med sin tidigare bild på :-). Och när jag skulle beställa adressetiketter så var det enkelt att klicka i några pennor också ;-). Adressetiketterna är perfekt till kardor mm. Så nu är snart världens bästa Tage överallt.

Torsten är trimmad och de andra får vänta till på torsdag. Kände helt enkelt för en tidig kväll med en serie på TV4 play.

Av Annelie Finnebäck - 3 september 2013 07:19

I söndags kom Sixten hem efter en liten tour på Västkusten i ungefär 2,5 vecka. Familjen Ling-Larsson har skött om honom perfekt. Sixten är en aktiv och glad kille som trivts utmärkt i sällskapet med familjens tre äldre hanhundar. Det var inte tanken från början att han skulle bli kvar så länge men lite sten i maskineriet så att säga :-) sköt upp min avhämtning av honom. Tack igen familjen Ling-Larsson.

I söndags var det 1 september och hösten börjar göra sig påmind men lite hallon bjöd min trädgård på.

Ps, ni har väl inte missat att anmäla till ringträningen imorgon i Enköping som Emily O'Shea håller i.

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se