Alla inlägg under augusti 2013

Av Annelie Finnebäck - 18 augusti 2013 20:31

Det är skönt att ha vänner och familj! Vänner som hjälps åt på alla möjliga sätt. Gemensamt för mina vänner är att de inte är mesiga, är inga ja-sägare, går inte i någons ledband, är inte lynniga mm. De är starka och handligskraftiga. De har haft motgångar i livet som de bär med sig men utan att knäppa på sig offerkoftan ;-). Framförallt, man får vara den man är i deras sällskap. Vi har högt i tak men respekterar varandras beslut. Tack för att ni finns!

Grattis alla till fina utställningsresultat i helgen!

Av Annelie Finnebäck - 18 augusti 2013 12:08

"Torsten" Brackets Halla Ballou spelar boll med aktivitetsbollen. Den roar även när den inte är fylld med foderkulor.

Inatt var det åter tur och retur akuten på USÖ. Återigen ett njurstensanfall men denna gång visste jag vad det handlade om och vad som var på gång. Inga smärtstillande tabletter hjälpte och då är det akut sjukvård som gäller. Det positiva är att det inte är kroniskt och nackdelen förutom smärtan vid anfallen är att man inte vet när de ska ske. Men men jag lever och har hälsan för övrigt vilket jag är väldigt glad för så jag klagar inte.

Jag kom hem 0430 efter fyra timmar och mina hundar sov djupt. Jag fick väcka dem för en morgonrastning så jag själv skulle få sova ordentligt i några timmar. Sen somnade jag med Tage hos mig.

Av Annelie Finnebäck - 17 augusti 2013 07:17

Den här engelska kriminalserien kan jag rekommendera! Finns på TV4 play premium. England och Danmark är bäst på kriminalserier! Perfekt när regnet öser ner.

När regnet öser ner som det gör här hemma så är det också perfekt att umgås med jobbdatorn :-).

"Stirra dig inte blind på en stängd dörr. Det kan finnas en öppen bredvid."

Av Annelie Finnebäck - 16 augusti 2013 08:10

En klok vän sa häromdagen att människor som hatar egentligen vill ha något som den de hatar har. Att de bottnar i att de är avundsjuka och inte har kontroll över den de hatar. Kanske stämmer det vad vet jag. Jag vet i alla fall att jag styr över mig själv och mina tankar och det finns ingen jag hatar. Varför slösa med sin energi ;-). Vad för konstruktivt ska hatet leda till? Det är kanske så att avund och hat vandrar sida vid sida.

"Att hata andra människor är som att bränna ner sitt hus för att bli av med en råtta."
/Harry Emerson Fosdick (1878-1969)

Satsa på det som gör livet värt att leva istället!

Av Annelie Finnebäck - 15 augusti 2013 19:53

Hundar är alltid sig själva. Det är en av anledningarna till att jag tycker om hundar.

En del har hundar för att tjäna pengar. Tänker på den senaste artikeln där en familj hittat en valp på Blocket och köpt hunden på en parkeringsplats. Spelar ingen roll tydligen hur mycket information/artiklar så finns det en efterfrågan av att vilja köpa smuggelgods fulla med mask av kriminella ligor. Är man ute efter hund är det bättre att gå in på köpahund.se

Det är här de hamnar till slut, de åtråvärda certrosetterna, i soporna :-). Rosetten som man trimmat hunden för i månader innan, åkt många mil i bilen och gått upp tidigt för många morgnar ;-). Men just dessa hamnade mellan ett par kliande valptänder :-).

Jag har precis slagit igen jobbdatorn och ska kolla på TV4 play och "Mordutredarna".

Av Annelie Finnebäck - 13 augusti 2013 19:54

En bild från häromkvällen från vår powewalk. Valparna går jag inte powerwalk med än för de får inte gå så långt än. Sen för att undvika brutna ben (på mig) så måste hundarna gå rakt fram :-). Två och två går jag med i midjebälte så har man händerna fria.

Efter en natt på akuten med konstaterad njursten så blir det ingen powerwalk ikväll. Men med lite smärtstillande så är jag snart tillbaka på banan :-). Vilken fantastisk sjukvårdspersonal på akuten. Varberga vårdcentral var som en cykelverkstad jämfört med akutpersonalens kunskap och omvårdnad. Det är en smärta så man tror att man ska dö av även att man samtidigt vet att ingen dött av denna smärta :-).

Men mitt upp i smärtan så tänkte jag att om några timmar blir det bättre om några timmar blir det bättre. Och det blev det :-). Ompysslad av mamma som fixat med hundarna tillsammans med sin man och fått hemlagad mat så kan jag konstatera att man blir inte för gammal för hjälp från sin mamma :-).

Härligt med familj och vänner som visar omtanke! Tack alla!

Just ja, ingen alkohol är det som gäller i samband med tabletterna :-). Eftersom jag inte dricker alkohol så blir ju inte det särskilt tufft ;-).

Av Annelie Finnebäck - 11 augusti 2013 22:59

Det har varit hund på alla möjliga sätt och vis i helgen :-). Idag var det styrelsemöte med specialklubben i Södertälje. Det blev lite hundrastning på Södertälje Syd i väntan på vänner från specialklubben som skulle komma med tåg. När alla var upphämtade så styrde vi kosan till Södertälje BK. Sen hem och långpromenad för att åka till ÖLKKs klubbhus och fixa med efterjobb från utställningen.

Här är bild på en av produkterna jag köpte från 4dog.se :-). Hagen är 71 cm hög och 117 cm i diametern. Förra helgen då vi var i Svenstavik fick mina valpar låna en hage i canvas av Veronica.

Jag hade packat med kompostgaller men de väger lite mer och tar mer plats. Jag tänkte att mina valpar kommer säkert få rakt igen nätet men de gjorde dem inte. Så nu har vi köpt en egen hage men en storlek högre. Veronicas var 58 cm hög och 125 cm i diametern och är från lsprodukter.se. Denna typ av hage är perfekt att ha med på utställning. Den väger nästan ingenting. Finns botten och tak med till hagen också.

Av Annelie Finnebäck - 11 augusti 2013 07:13

Dart sover på sin vinst :-).

Har ni möjlighet att hjälpa till på utställning så gör det! Det är jättekul! Varje år kommer vi på något som vi vill förbättra/utveckla. Det är en perfekt hjärngympa för mig och mina klubbkamrater :-).

Nytt för i år var bland annat förköp av kataloger/parkeringsavgift, att vi kunde ta betalt med kort där vi säljer våra rosetter och så stora mattor i finalringen som matchade i färg med varje prisplacering. Och jag får inte glömma dukarna i finalringen och sekretariatet. Det är viktigt att påminna alla om på vilken klubbs utstställning de deltar ;-). Bra jobbat av alla som fixat allt detta! I veckan fick jag och J en idé men det får vänta till 2014. Små små detaljer kan man nörda in på men det absolut viktigaste är trevliga funktionärer.

Tidigare år har jag jobbat i info på ÖLKKs utställning i Askersund men numer är det bestyrelsen och sekretariatet som gäller. Det är kul att få tillämpa sina ringsekreterarkunskaper. I veckan väntar "lite" efterarbete ;-).

Samtidigt som arbetet med Askersund pågår så toppar vi med att ha en inofficiell utställning 31/8 :-).

Jag beställde varor till hundarna i veckan på 4dog.se som jag hämtade ut igår på plats på utställningen. Jag som alltid annars är Häromi trogen. Men dessa varor fanns inte hos dem. Annars har Häromi verkligen allt! Det kommer bilder ikväll.

Grattis alls mina vänner som ställde ut igår! Några av oss kramades men några av er missade jag men det blir fler tillfällen!

Det är perfekt att blogga från min Iphone. Tar 5 minuter och man kan blogga utan att vara bunden till en dator.

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards