Alla inlägg under juni 2013

Av Annelie Finnebäck - 11 juni 2013 21:14

Vaccinering och styrelsemöte med länsklubb. Det var några av valparnas aktiviteter idag :-). Fyra valpar i koppel vid vaccineringen samtidigt gick över förväntan :-). Det räcker med att gå med två valpar max i koppel men nu hade jag inget val. De är ju dvärgschnauzer så det fick ju givetvis strålande.

Jag har lite kvar att lyssna på Inferno. Sen vet jag inte vad jag ska lyssna på för bok. Tips mottages!

Av Annelie Finnebäck - 11 juni 2013 07:01

Första bilden visar vilken färg jag vill ha på himlen under sommaren :-). Har man dvärgschnauzer spelar inte vädret någon roll. De hänger på i alla väder men matte tycker inte om alla väderslag :-).

Tiden går så fort med valparna. Idag ska Torsten, Ture, Vera och Hicka få sin 12-veckors vaccination. Och det dröjer inte förrän Hicka ska flytta till Norge. Nej, det är inte jobbigt med fyra 12-veckors valpar. Som en av mina vänner sa häromdagen. Vem behöver TV när man har valpar. De underhåller självklart med sina lekar och upptåg. Sen ska de också underhållas av mig med socialträning och pälsvård. Men när inget annat stjäl energin längre så är orken på topp och det är en sån glädje med valparna.

Ps. Ni missar väl inte Emilys ringträning. Tiden är ändrad till kl 18.30

Av Annelie Finnebäck - 10 juni 2013 20:38

Här är dagsfärska bilder på Brackets Vira Blåtira "Vera". Hon är helt underbar. Ögonen speglar själen och så även på hundar. Vera är full av bus och mys!

Sixten har blivit trimmad idag och Tage & Trolla har lekt med valparna under tiden.

Kammen från Greyhound är superbare. En kompis har tittat på en sån och trodde den skulle vara för stor. Men jag gillar den skarpt och använder den i trimhuset. Kammen från Chris Christensen är också superbra men är lite dyrare men jag gillar Greyhound bäst. Men smaken är som baken, delad :-).

Av Annelie Finnebäck - 9 juni 2013 19:32

Här är en bild på tre Sixten-döttrar hos kennel Elofins.

Idag har jag varit ringsekreterare för Bouvierklubben på Degernäs camping. Det är jätteroligt att jobba som ringsekreterare men eftersom jag själv vill ställa ut mycket så blir det bara ett par tillfällen per år.

Tage har jag trimmat idag. Vilken fantastisk sträv päls han har! Min älskade kille! Imorgon blir det Sixtens tur.

Av Annelie Finnebäck - 9 juni 2013 07:04

Snickaren jobbade för fullt igår medan vi andra fikade och myste med valparna :-). Vi gjorde ett litet avbrott för arbete vi också och fotade Brackets Kiviga Kruse "Ture" (blå hane) 11 veckor :-). Ture är så mysig och viftar på svansen hela tiden.

Jag läste ett inlägg på fb häromdagen och kommentarsfälten. Ja, varför är man vän med någon på FB som man döljer, det vill säga inte får upp vad den personen skriver. Eller varför är man vön med någon på fb som man ogillar? Varför inte "man up" och ta bort den personen. Själv tar jag inte illa upp när folk rensar bland sina fb-vänner. Är man inte nära så rensa.

Eller är man bara vän för att rapportera vidare till andra eller för att själv hålla koll? Är det någon som skriver så intressanta inlägg på så det är värt energin det tar? Jag vet inte men jag är själv aktiv på fb och om jag aldrig gillar något som andra gör så frågar jag mig själv varför jag har dem på min vänlista. Så varför inte "man up" och rensa lite idag mina vänner ;-).

Av Annelie Finnebäck - 8 juni 2013 20:41

Idag har snickaren med familj varit här. Valparna har det mysts med till max :-). Nya golvet till köket kom på plats. Det är likadant golv som i hallen. Bilden på det rutiga golvet är det gamla. Jag är jättenöjd med det nya!

Nu busar hundarna för fullt ute. Jaga och bli jagad är favoriterna och så tunneln förstås :-).

Av Annelie Finnebäck - 8 juni 2013 07:33

Här är bilder på Läskedrycks-kullens släktingar. Jag har lånat bilder från kennel Arbaq (som äger farfar) och från kennel La Leia (som äger farmor).

Bild nr 1: Mini Maksi Ostin "Ostin" (farfar)
Bild nr 2: CH. Kissmeth's Donna Deleia "Leia" (farmor)
Bild nr 3: CH. Kaspelix Kompis Tage (morfar)
Bild nr 4: Mohner's Circus Virus "Virus" (mormor)

Jag har träffat alla hundarna ovanför och man hittar igen släktdragen från dem i valpkullen. Jag lunchade med en uppfödarkollega häromveckan och jag håller med henne om att en stor anledning till att man sysslar med avel är - att få se vad det blir. Planera, samla information och analysera sen para och vänta och se. Det handlar inte om att bara ta två hundar och para dem, torka kiss och bajs i flera veckor :-). Nej, det är inte det sistnämnda som lockar direkt :-).

Att umgås med valparna ger otroligt mycket och när man tittar på dem så slås man av, ja det är från pappa och det där från deras mamma osv. Den gröna hanen "Torsten" har rumpan från sin morfar Tage och förbröstet från sin pappa Bailey som i sin tur ärvt detaljer från valparnas farfar och farmor osv.

Snart får vi trevligt besök :-).

Av Annelie Finnebäck - 7 juni 2013 23:03

Amore och Lexus heter valparna som Alexandra fött upp och som är efter Sixten. Amore är min favorit men det är hårfina skillnader mellan dem. Det är så kul att följa valparna! Senast jag såg dem var de 7 veckor och idag var de 11,5 vecka. Keliga och fulla av bus. Trolla och alla valparna lekte med varandra som om de inte gjort annat. jag är övertygad om att de känner igen sin sort :-). Amore och Lexus lärde mina valpar några tricks igen ;-).

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards