Alla inlägg under juni 2013

Av Annelie Finnebäck - 19 juni 2013 14:32

Vi njuter! Sol och så lite molnigt ibland så det blir svalare. Tunneln och råttorna från Ikea är valparnas favoriter.

Sommar sommar sommar...

I eftermiddag ska jag trimma Hicka, Torsten, Ture och Vera. På tisdag flyttar Hicka till Norge. Vi kommer att sakna henne men tur vi har de andra kvar :-).

Nu har jag anmält till ett par utställningar. Skönt att inte vara ute i sista minuten. Vera, Torsten och Ture är nu anmälda till sin första utställning. Det blir på specialklubbens utställning i Svenstavik. Då är de 4,5 månader och det är alltid lika spännande när valpar ska ställas ut ;-). Flera av våra vänner ska dit så det ska bli kul.

Av Annelie Finnebäck - 18 juni 2013 19:51

Dagen började med skogspromenad i shorts istället för långbyxor och därmed 250 myggbett :-). Ibland kan man fundera på hur man tänker ;-).

Vid lunch kom Tore (SE & FI UCH Kaspelix Square The Circle) med sin Fodervärd för trimning. Ingridh bjöd på god lunch innan Tore fick lite pälsvård.

Lite ohundiga tidningar hamnade i shoppingkorgen idag.

[Bild]

Lupiner och blå blå/lila blommor är för
mig midsommar. Frågan är om man ska försöka sig på en ny midsommarbild med någon av hundarna. Nä, jag tror jag fortsätter med bilden på Trolla :-).

Vädret för fredag visar regn men det blir umgänge och god mat här hemma oavsett väder.

Av Annelie Finnebäck - 17 juni 2013 21:12

Idag har vi varit i Västervik, hembjudna till Yvonne Elofsson (kennel Elofins) som har en kull efter Tage som nu är 3 månader och en kull efter Sixten som är 8 veckor.

Rastning av valparna i halvtid på resan :-).

Brackets Halla Ballou "Torsten" och Brackets Vira Blåtira "Vera".

Brackets Kiviga Kruse "Ture".

Brackets Hicka Persika "Hicka".

Till kvällsmat blev det hämtpizza. :-). Nu är vi alla helt sluta efter dagens äventyr.

Det kommer bilder från fredagens valptitt och från dagens, under veckan. Tack Yvonne för idag!

Av Annelie Finnebäck - 16 juni 2013 10:17

Två hanar fick CK i Avesta. Från vänster i tävlan om bästa hane, Cavallas Eddisson och till höger min CH. Brackets Sixten Redlös.

Idag ska det bli pälsvård för alla hundarna och lite klubbarbete. Jag ska gå igenom bilder från fredagens valpträff hos Schnauzi-Hero's och från gårdagens utställning. 247 bilder totalt :-). Men då är det på Velvet Dandy's hundar också. Kul när man kan hjälpas åt.

Av Annelie Finnebäck - 15 juni 2013 20:44

Vi är supernöjda med dagen! Det började med att det var sol. Alla ni som varit i Avesta kan nog räkna soliga utställningsdagar på ena handen :-). Dagen fortsatte med bra resultat och umgänge med vänner!

Vi anammade det vi lärde oss på Svante Frisks handlerkurs! Vi har lite kvar men vad är livet utan mål och utmaningar :-).

Ps. Grattis VD till 3 x BIR och BIG-3 med Affenpinschern Dart!

Älskade Sixten blev bästa hane idag med toppenkritik av en finsk domare. Utmärkt schnauzertyp, sträv ner på benen...

Maria Borg bjöd på god mat, högsta betyg!

Sixten laddade med vatten inför dagens tävling ur sin maskulina vattenskål :-).

Mot Avesta

Shoppade fällar. Perfekt att klippa till så det passar till utställningsburen och bilburarna.

Av Annelie Finnebäck - 14 juni 2013 22:49

Vi har tillbringat eftermiddagen i Stockholm och tittat på Tages valpar hos Maria Landergård, kennel Schnauzi-Hero's. Marinette (kennel Riddarprinsessan), Marie-Louise (kennel Kissmeth), Eva (kennel Cavallas) och Frida (kennel La Leia's) var också där och hade med sig sina valpar. Vi bjöds på god mat och efterrätt, stort tack! Vi schnauzrade och fotade Marias valpar och Marinettes valpar. Frida fick en 12-veckors titt på min Läskedryckskull som hennes hane Bailey är pappa till. Tages valpar var fina och en blev min favorit :-).

Tack alla för idag! Alla valparna älskade att leka och busa med varandra. Nu sover de gott :-).

Ett knippe uppfödarkollegorkursiv text

Några av valparna fångade på bildkursiv text

Vuxna hundar som valpar hamnade på bordet för genomgång :-)kursiv text

Av Annelie Finnebäck - 13 juni 2013 08:02

Läste det här på FB imorse! Så klockrent! Det är mycket i livet som är valfritt. Jag är nöjd själv med sista veckan då jag valt glädje och inte grottat ner mig och slösat energi på människor som beter sig illa.

Mitt val som inte passar alla för vi är alla olika men det är sätta gränser, inta "hanhundsbeteende" pinka på det och gå vidare. Att kunna gå vidare kräver att man aktivt jobbat med det innan. Det handlar inte om att stoppa huvudet i sanden och tvinga sig låtsas att det regnar. Då lagrar man mådåligt känslor inombords för då blir det galet.

Något helt annat :-). Vad tror ni om vädret på midsommar? Vädret får styra lite vad som ska bjudas våra gäster.

Av Annelie Finnebäck - 12 juni 2013 21:24

Här är fem av mina hjärtan men alla bor inte hemma. Tage, Trolla och Sixten bor hemma hos mig medan Tore och Strula bor hos fodervärdar och har det jättebra!

Idag trimmade jag en bror till Sixten, Brackets Civil Olydnad "Hilding". Eller trimmade och trimmade :-). Han var redan trimmad när han kom, av sin husse. Var bara att fixa lite övergångar och linjer. Hilding var jättefin och det var första gången hand husse trimmade en hund. Stort A i betyg. Hilding har samma härliga sträva päls och färg som Sixten.

Några av mina vänner brukar alltid säga att man måste avla på pälsar som valpköparna klarar av att trimma och ullkamma. Funktionella pälsar är en trimmares dröm, i alla fall min :-).

Valparna ska rastas en sista gång efter kl 22 och sen är det vågrätt läge som gäller för mig :-).

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards