Alla inlägg under maj 2013

Av Annelie Finnebäck - 15 maj 2013 07:47

Idag är Läskedrycks-kullen 8 veckor. Helt otroligt vad snabbt tiden går. Jag är fylld av energi och inte sliten det
minsta av att ha valpar hemma. Framförallt för att jag får fokusera på mitt eget. Det har lönat sig att säga nej och att hålla fast vid dem gränser som jag satt upp. Nu när valparna fått sin första vaccination kan de följa med på ett annat sätt än tidigare.

Jag hörde på radion häromdagen där
man pratade om sociala medier och alla framstår som suuuperlyckliga med sina partners och veckan senare ska de skiljas. Låt folk skriva hur mycket dem vill om sin lycka och låt dem skilja sig hur mycket dem vill. Själv tycker jag det finns viktigare frågor att prata om. Barnen i Syrien till exempel.

Men jag antar att vi måste ha en kvot av "världsliga" problem att diskutera som fasader, skilsmässor på radion, kring fikaborden mm. Men är det någon nyhet att Camilla Läckberg tagit av sig vigselringarna. Det är väl ändå brukligt när folk skiljer sig :-).

Ikväll blir det utställningsmöte med ÖLKK. Jag som bara ska vara borta en kväll i veckan. Men ingen regel utan undantag :-). Att arbeta med en utställning är jätteroligt!

Av Annelie Finnebäck - 14 maj 2013 21:44

Idag har valpkullen varit his veterinären och det gick bra. De stod som stilla som statyer och vickade på svansarna :-).

Har precis kommit hem från ett styrelsemöte där jag välbehövligt fick deicka coca-cola med kompisen J. Innan det hann jag snabbt skruva ihop planteringsbordet som inte ska vara för plantering utan ett avlastningsbord vid grillning. Vi stenbockar älskar när saker och ting är praktiskt. Jag älskar vitt men inser att det blir lite opraktiskt utomhus så det blev svart färg istället.

Av Annelie Finnebäck - 13 maj 2013 23:05

Ikväll blev det ett Västeråsbesök och fotade valpar utanför Veronicas kontor. Det blåste halv storm men valparna fastnade på bild. Efter det blev det onyttig middag på en pizzeria med supergod pizza. Skönt att sitta ner emellanåt och schnauzra :-). Nu finns bilderna på min hemsida brackets.se

Av Annelie Finnebäck - 12 maj 2013 17:29

Fyra nytrimmade valpar ligger bredvid mig och Tage på en filt ute i trädgården.

Bilden högst upp är på Vera (gul tik) och den andra bilden är på Sixten i valparnas korg.

Vi har fyllt på förrådet med kol :-). Nej, jag eldade inte upp solstolen utan den stod på säkert avstånd.

Planteringsbordet som jag ska montera till veckan ska inte användas som planteringsbord. Nej, det ska bli ett avställningsbord när man grillar. Jag blir så irriterad när man grillar och inte har någonstans att ställa ifrån sig grejorna. Det här bordet är dessutom på behörigt avstånd från hundarna :-). Krokar ska monteras för grillbesticken.

Av Annelie Finnebäck - 12 maj 2013 08:37

Bilden ovanför är från igår kväll. Gallret ni ser bakom är valphagen som jag ställt framför trädäcket så ingen valp går upp där. Det är lite för högt för valpar. Fram till i tisdags brydde sig inte mina valpar om trädäcket. Sen kom valparnas "kusiner" från Hallsberg (kennel Gogo Dolls) på besök :-) och efter det så vet mina valpar hur man tar sig upp på trädäcket :-).

Precis som hundar lär av varandra så lär vi oss människor av varandra. att ungar beter sig som fjortisar ibland är inget konstigt, titta på deras föräldrar. Att ungar mobbar är inte heller så konstigt, titta på deras föräldrar, rasistiska uttryck, titta på deras föräldrar. Allt kommer inte från ingenstans. Att arbeta som lärare måste vara ett av de tuffare jobben även att säkert finns många glädjeämnen.

Det finns mycket positivt att lära av varandra. Förhoppningsvis har man något man kan bidra med själv som kan uppskattas av andra. Mer om just kunskap kommer i en egen blogg :-).

Dåliga beteenden behöver man absolut inte ta vid. Ni har säkert fått höra från andra, varför pratar du med henne, vad dem var trevliga mot dig...osv. Andras konflikter kommer för
mig alltid vara andras konflikter. Jag gillar vem jag vill på FB, kommenterar vem jag vill på FB. Visst är det skönt att slippa höra dessa människor som försöker fylla en med dålig energi :-). Välja glädje är enkelt ibland :-).

Av Annelie Finnebäck - 11 maj 2013 18:37

Återigen en härlig dag! Webergrillen har fått jobbat även idag :-). Vi har grillat och umgåtts hela dagen. Vi har varvat med lite trädgårdsarbete. Till veckan blir det till att montera ett planteringsbord :-). Fick nya pelargoner idag, tack!

Valparna sover i en korg på altanen. De har varit ute sedan imorse. De kör på temat våga vägra vara inomhus :-). Spelar ingen roll vilket väder det är så vill de vara ute. Jag är inte lika road som dem av att vara ute när det regnar :-).

Imorgon blir det pälsvård för de måste vara fina för kommande veckas fotografering :-). De blir ju åtta veckor på onsdag. Ovan valpbilder är på gul tik och röd tik.

På lördag flyttar Strula till sin nya fodervärdsfamilj. Det känns bra och Strula gillar dem skarpt.

Av Annelie Finnebäck - 10 maj 2013 17:48

Valparna leker för fullt och jag lyssnar på en ny ljudbok i min IPhone via Storytel. En finess med Storytel är att man kan ladda ner ljudböckerna offline och så kan man lyssna utan Internet när man reser utanför Sveriges gränser.

Nu ska det bli lite fruktsallad :-).

Av Annelie Finnebäck - 10 maj 2013 07:32

En vän på FB skrev så klokt imorse att hon var trött på allt gnäll.

Jag läste Maria Skäringers artikel i Expressen och jag håller med henne också. Det är en av anledningarna till att jag läser Magdalena Graafs blogg. Den känns helt enkelt inte som en blogg där fasaden ska hållas uppe till varje pris.

Det är helt ok att ha en dålig dag utan någon egentlig anledning. Kanske är det hormoner som spökar. Självklart mår människor dåligt som genomgår en skilsmässa oavsett vem som tog steget, eller om man drabbats av sjukdom, antingen en själv eller någon i ens närhet.

Det är helt ok att må dåligt 365 dagar om året utan skilsmässor mm. Landet är fritt men aldrig någonsin tänker jag känna mig skyldig för att jag mår bra majoriteten av årets dagar. Välja glädje kan man inte göra om man lider av depressioner eller om något hänt i ens liv. Det får inte bli något fult över att må bra. Att hitta till att må bra är inte alltid en enkel resa. Läs Agneta Sjödins böcker. En kvinna som man trodde hade allt. Provoceras man av människor som mår bra, plocka bort fem från FB, läs inte deras bloggar mm. Det valet är ditt eget!

Som jag skrivit tidigare så kommer inte skriva om det mest ytliga och inte det mest privata. Imorgon kommer familjen och vi ska grilla och umgås och må bra!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards