Alla inlägg under april 2013

Av Annelie Finnebäck - 7 april 2013 20:41

Brackets Tant Strul "Strula" fick hoppa in som reserv på MH idag. En del hundar är vad dem heter :-). Men inte Strula. Hon skulle vara med på uppfödar-MH den 20/4 men det blev idag istället. Protokollet finns på hemsidan brackets.se. Nu är 7 av 8 i punkbands-kullen MH-beskrivna!

Den 20/4 blir det Engelska-kullen som ska beskrivas. Messi föddes som ensam valp så det är inte lika mycket pusslande som när det är fler valpar i en kull som ska beskrivas :-). Tänk om vi kunde anordna uppfödar-MH nästa vår 4 dagar i rad fredag-måndag. = 4 dgr x 8 hundar blir 32 beskrivna dvärgar. En beskrivare, en testledare, en A-figurant, en B-figurant och en som har kökstjänst.

Om vi ds-människor kan ställa upp med egna figgar till några dagar så skulle det funka. Några av oss som är intresserade av MH och vi kan göra ett schema så vi jobbar en dag och våra uppfödningar en annan dag.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 7 april 2013 09:27

"Hundars mentalitet" - det finns en grupp på FB som heter så. Är du figurant inom MH/MT A/B/Testledare/Beskrivare/Mentaldomare, gå med i gruppen och sprid infon vidare! Syftet är att underlätta arbetet med att hitta figuranter.

Alla vi som anordnar MH vet vad vi får lägga mest tid på, att leta figuranter. En gång letade jag efter en A-figurant och ringde till 38 personer tills jag fick ja av den 39:e :-). Då har man ringt på listor från andra disktrikt så vi har inte 39 i vårt distrikt.

Sitta i telefonen det är det jag är minst road av i livet så FB är perfekt. Men då behövs det att fler går med i gruppen.

BPH är en ny modell för att beskriva hundar och förra året beskrevs ca 1 000 hundar. Det som är bra med MH och BPH är att informationen är tillgänglig för alla, uppfödare, hanhundsägare och forskare.

Jag har mentalbeskrivit hundar som inte ska gå i avel. Beslut om att gå avel är ibland fattat redan innan men såna beslut tar jag även efteråt. Ibland är man nöjd och ibland är man onöjd efter en beskrivning :-). Sånt är livet och det bjuder jag olyckskorparna på :-).

MH är inget som ensamt står till grund för ett avelsbeslut. Bilden är vidare än så och grundar sig på olika informationskällor.

Jag pratade om MH med en uppfödare som hållit på i många år och deras hundar har beskrivits frekvent sedan starten av MH och vilken backspegel med historik de har dokumenterat. De analyserar och drar slutsatser utifrån det hur deras uppfödning utvecklats mentalt. Deras uppfödning precis som andras uppfödning påverkar våra respektive hundraser.

En bild på tryffelchoklad från Belgien, farligt god :-).

Kram alla vänner!

SPA

Av Annelie Finnebäck - 6 april 2013 18:37

Vilket väder vi har haft idag! Promenad, trimning och så rensade jag garderoberna trots att jag trodde det inte behövdes :-). Var även en sväng till ÖBK och värmde lunch åt MH-figuranterna. Maten var lagad innan av en mycket matlagningskunnig figurant så det var bara för mig att vrida på plattorna på spisen :-).

Idag fick jag presenter som innehöll mina tre favoriter så ikväll blir det SPA och avkoppling.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 6 april 2013 07:36

Törs du åka hemifrån och lämna dina valpar? Ja, den frågan får jag ibland från uppfödare av andra raser. Jag föder upp Dvärgschnauzer svarar jag. Jamen tänk om tiken sätter sig på en valp. Återigen svarar jag, jag föder upp Dvärgschnauzer. Dvärgschnauzer mosar inte sina valpar för att jag åker till Willys och storhandlar. Man måste ju kunna åka och handla. Jag älskar Dvärgschnauzer av många olika anledningar och att de är okomplicerade är en av dem.

Här är bilderna som jag glömde i kameran häromdagen. Det är den gröna hanen två veckor gammal.

Allt är klart för vårt uppfödar-MH om två veckor. Förra året blev det bara en valp här hemma så Alexandra (kennel Gogo Dolls) får desto fler platser :-).

SKK har startat upp en ny kampanj som ni kan läsa mer om på deras hemsida skk.se

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 5 april 2013 06:35

På hemsidan brackets.se hittar ni tvåveckorsbilder på valparna. Jag ska lägga in bilder på den gröna hanen. Dessa blev kvar i kameran.

Valparna är helt underbara. Ska se om jag kan lyckas med att lägga in ett videoklipp på dem här i helgen.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 4 april 2013 08:45

Här är bilder på den blå hanvalpen. Blått är flott och visst har han en skön sovställning :-). Kullen blev två veckor igår och man märker att utvecklingen går snabbare och snabbare.

Då var Svenstavik bokat. Ska bli kul då flera av mina vänner planerar att åka dit. Sist jag var där var år 2010 och då blev Tage BIR och BIS-2 på specialen för domare Pia Lundberg. Tiken som blev BIM heter CH. Schnauzi-Hero's Antonia Art Of Victory och ägs av Maria Landergård.

"Den vise bygger inget hopp om framtiden och ångrar ingenting i det förflutna."

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 3 april 2013 06:43

Igår gick halva dagen åt att fixa med det admistrativa kring alla MH-beskrivningar som är g.

Andra halvan av den ljusa delen av dagen gick åt till rasklubbsarbete men snart så kan jag också sitta ute och sola. Jobba med uppdrag åt fyra klubbar fungerar inte särskilt bra om någon undrar :-). Jag har inte mer tid än någon annan men är sämre på att säga nej :-). Och brinner man för sin hundras så sitter ordet nej ännu längre in. Men det löser sig i och med mina planer för omstruktrurering :-).

I min värld säger man inte nej för att man inte vet hur man gör. I min värld tar man det som en utmaning att nå ett mål och så får man lära sig mycket på vägen för att nå dit. Men jag upptäcker mer och mer att många gör det enkelt för sig och säger nej till saker och ting och så får andra jobba istället. Tänk om alla drog ett strå till stacken oavsett bransch vilket sprudlande föreningsliv Sverige skulle ha!

Kvällen ägnades åt trimning och att jaga MH-figgar som jag också hittade :-).

"Ett liv fullt av måsten slutar ofta med ett enda - borde ha gjort."

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 2 april 2013 08:20

Valparna har öppnat sina ögon. Den röda tiken öppnade sina ögon igår kväll och resten av gänget hade öppnat sina ögon nu på morgonen.

Även om de öppnat ögonen så ser de lite dimmigt till en början.

Sixten var i valplådan igår och tog alla IKEA-råttorna :-). Det var ju som att stjäla från småbarn :-). Imorse tog han med sig ett tuggben och la sig i ena sidan av valplådan medan Trolla och valparna låg på andra sidan. För Trolla är det helt ok. Både Tage och Sixten gillar valpar. Sixten hade bara en valp att umgås med förra året och det var en positiv upplevelse.

Bilden är på den gröna hanen.

"Var inte så säker på att dina ögon ser vad mina ser." /August Strindberg

Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards