Alla inlägg under april 2013

Av Annelie Finnebäck - 15 april 2013 17:51

   Sixtens valpar hos kennel Gogo Dolls som har fått vackra italienska namn


Det här är en bild på Sixens valpar hos Alexandra, kennel Gogo Dolls. I maj har vi valpträff tillsammans med mina valpar innan kullarna ska levereras. Jag ser verkligen fram emot att träffa Sixten-barnen :-). Det ska fotas och analyseras till max :-).



och en bild på en av mina valpar, gul tik. Som alla kommer att få namn efter svenska läskedrycker :-)  


Valparna sover fortfarande väldigt mycket men när de är vakna så är de genast intresserade av varandra och staplar fram för att bita i någons öra och knuffas. Glöm inte att rösta i bloggen till höger på vilka namn du tycker att valparna ska få i stamtavlan. Morbror Sixten håller just på att jaga fåglar från soffan. Av alla träd i kvarterat väljer fåglarna en av mina ekar som är placerad precis utanför fönstren i vardagsrummet. Sixten däremot tycker det är perfekt ;-).


Jag har köpt en USB-kabel till kameran så jag har två. Vilka I-landsbekymmer man kan ha :-). Men nu har vi en USB-kabel hemma och så en som följer med i kameraväskan. På så vis ska det gå snabbt och enkelt att ladda in bilderna från kameran till datorn.


En promenad med dogsen ska det och sen tänkte inte jag göra så mycket mer ikväll än att se gårdagens avsnitt av Maria Wern på TV4-play. Tidigare hade jag ett större kanalutbud på TVn via Boxer. Men på sensommaren sa jag upp det abonnemanget eftersom jag sällan tittade på TV. Tittade jag så var det på de markbundna kanalerna. Senast jag hade TVn på var när jag såg en av delfinalerna av melodifestivalen. Sen i höstas är det min Iphone som gäller både för att titta på play-kanaler eller lyssna ljudböcker via storytel.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 14 april 2013 21:23

Nej, inte riktigt :-). På den här bilden ser den ena valpen ut att vara dubbel så stor som den andra men så är inte fallet.

Någon gång skulle jag vilja lära mig mer om foto och om min kamera. Jag har fortfarande inte läst bruksanvisningen :-). Jag är supernöjd med kamera och objektiv men jag skulle vilja lära mig mer om ljus osv. Det får bli någon annan gång. Ungefär som jag fortfarande drömmer om mitt akvarium :-). Just då när jag hade mitt ryggskott så kändes det som om jag hade all tid i världen för ett akvarium. Ett "Nano" som jag vill ha kräver en hel del för att invånarna ska må bra.

Jaja någon gång i framtiden så kan jag säkert mer om ljussättning och njuter av ett akvarium här hemma :-).

Idag var halva familjen på besök och det gillade valparna. Virus som är mormor till valparna och lever prinsessliv hos min mamma blev trimmad och efter henne blev det Sixtens tur på bordet.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 13 april 2013 18:38

Trädgårdsgrodan klarade inte vintern :-). Tur vi andra är lite mer tåliga av oss :-).

Jag har städat i trimhuset och det som inte används är bortsorterat. Ordning och reda ska det vara så man alltid hittar det man ska ha och så är det lättstädat.

Valparnas klor växer som ogräs och klipps en gång i veckan. Jag använder samma klotång som jag hade till mina perserkatter. Nej, nu blir det valpmys :-).

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 13 april 2013 08:06

Sixten umgås gärna med valparna så länge de inte försöker dia honom :-). Tage är van med valpar och han tycker det är roligare när han kan börja leka med dem.

Idag ska det bli storstädning i mitt trimhus. Älskar trimhuset! I trimhuset har pelargonerna fått övervintrat. Vi får se om de blommar rejält när den tiden kommer.

"Det finns mycket i livet som inte kan förstås, men livets huvudsakliga mål är: att tänka rätt, handla rätt och leva rätt." /Mahatma Gandhi (1869-1948)

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 12 april 2013 07:18

Valparna blev tre veckor i onsdags så igår blev det fotografering. Det är världens sötaste och snällaste valpar. Igår fick dem flytta ut ur sovrummet. Men bara dagtid. På natten sover dem i sovrummet.

Igår var det besök hos kiropraktorn. Lite knakande i ryggen blev det men mest i nacken. Precis som vid ryggskott så spänner man muskler runt området man har smärta i. Alltså samma fenomen som när man har migrän. Knakljuden låter inte så trevligt men man märker skillnad på en gång. En bra sak till med kiropraktorn är butiken PK Design som ligger intill :-).

Dagens lunch igår blev jättenyttig tack vare Ruccolabladen ;-).

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 11 april 2013 08:33

Om man är en valp så får man vara hur söt som helst :-).

Det är dags för dem små att flytta ut ur sovrummet. Men jag tror att de får sova i sovrummet på natten :-). De är så snälla och mysiga! Man kan titta på dem hur länge som helst.

Eventuellt finns det en tikvalp att tinga. Valparna är leveransklara i mitten av maj. Vill man ha en tikvalp som är leveransklar tidigare så kan man besöka cavallas.se

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 10 april 2013 16:39

Här hemma har det snöat litegrann. Men vips så kommer våren vara här. Valparna är idag tre veckor men 3-veckorsbilderna tar jag imorgon. Jag har haft migrän så huvudet är inte riktigt med än.

Valparna är avmaskade och det gick hur smidigt som helst. En gång var jag hundvakt åt en Schnauzerkull och skulle avmaska dem. Tröjan jag hade på mig var bara att slänga i tvätten :-). Hela jag var full med avmaskningspasta. Men numer har vi fått in tekniken och det blir inget kladd eller spill :-).

Våren får inte dröja alltför länge. Jag börjar låta valparna göra ifrån sig ute från fyra veckor. Det är skönare med gräs än snö under tassarna. Valparna fattar snabbt att man gör ifrån sig ute. De kan inte fysiskt hålla sig men är man med och lyfter ut dem på gräsmattan efter att de har lekt, ätit eller sovit så blir det rent och snyggt inne.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 8 april 2013 20:52

Mina tankar från igår om MH i fyra dagar har omvandlats till konkret planering :-).

Om ni vill se Strulas protokoll så hittar ni det hemsidan. Igår var jag så trött att jag länkade till fel :-). Strula älskade figuranterna, jobbade bra vid spökena och inga kvarstående rädslor. Vad är rätt och fel vid MH? Ja, det är upp till betraktaren.

Valparna blir tre veckor på onsdag och då kommer det fler bilder på dem på hemsidan. De utvecklas i rask takt. Valpträff med uppfödarkollegor håller och inplaneras. Ska bli riktigt trevligt!

Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards