Alla inlägg under april 2013

Av Annelie Finnebäck - 20 april 2013 19:00

Idag har det varit MH på tapeten. Messi hade inte hunnit med sin 1-års vaccination så istället gav vi bort hans plats till Maria Stelins ryska dvörgschnauzerhane. Messi får göra MH i september istället men det gör inget för då kommer han vara 17 månader.

Alexandra hade lagat världens godaste Chili corncarne (vet inte hur det stavas). Det är en sån rätt som jag annars vet att jag inte gillar eftersom man åt det i skolan :-). Frida var där med sin lettiska import Rebus.

Imorse var jag till ÖBK för att öppna och så åkte jag hem till valparna och sen kom det valpspekulanter. Efter det en promenad och återvinningscentralen. Åter till ÖBK och en till promenad. Vem kan låta bli Karlslundskogen i strålande sol. Så idag såg jag bara ett MH och det var Rebus, riktigt roligt var det att se honom! Modig, social och lekfull!

Ja, så fick vi den här dagen att gå :-). Ikväll blir det att titta på Netflix och kvällen kommer att infinna sig tidigt.

Av Annelie Finnebäck - 20 april 2013 11:02

Det hittar man hos hundgott.se som dessutom har fraktfritt just nu för alla köp över 250 kr. Allt kanske man inte vill tugga på själv direkt men dogsen älskar detta!

Av Annelie Finnebäck - 19 april 2013 18:33

Idag har jag och Sophie byggt MH-banan inför helgens mentalbeskrivningar. Tack och lov så fixar Alexandra med all mat inför morgondagen. Inget görs av sig självt inför MH men det hade varit rätt skönt :-).

Ljungen som såg allt annat än fin ut hamnade i soporna och istället planterade jag blommor som jag fick i söndags av mamma.

Nu har jag lagt ner timmar år att fixa med saker så andra ska kunna ha aktiviteter så nu tänkte jag ägna mig åt mitt. Något som det kommer bli mer av fortsättningsvis.

Av Annelie Finnebäck - 19 april 2013 07:10

Tage har blivit pappa hos kennel Schnauzi-Hero's i Stockholm. Tre tjejer föddes 17/4. Mamma till kullen är EECH SEUCH SE VCH KORAD Schnauzi-Hero's Bettina Bossanova "Nova" (Bild 2). Läs mer på schnauziheros.com

Tage som är 5 1/2 år är nu pappa till 6 kullar och morfar till en kull.

Nej nu ska det bli valpmys med Tages barnbarn :-).

Av Annelie Finnebäck - 18 april 2013 18:33

Bild på en mina härliga valpar! Pälsarna är trimbara så då förstår ni vad jag snart kommer att göra :-). En kompis till mig säger att man måste föda upp hundar med pälsar som valpköparna klarar av. Hon har en stor poäng i det. Sen kräver alla pälsar ett underhåll av sin ägare genom ullkamning, borstning och kamning samt plocka hår i öronen och klippa klorna.

Ett tips är att aldrig fråga hunden om det är ok. Tro heller inte att hunden blir ledsen eller tjurig på dig efter att du haft pälsvård utan att be hunden om lov. Hunden älskar alla till döds som ger den mat, kärlek och promenader. Om hunden där emellan får "utstå" att få öronen fri från päls kommer den att överleva. Det är däremot synd om hundar med öroninflammationer för att ägaren "bett om lov" och därför låtit bli.

Sen är man inte exemplarisk som hundägare. Man är inte perfekt i övriga livet heller.

Här är ljudboken jag lyssnar på via storytel. Vissa böcker skulle jag aldrig köpa för jag skulle inte ha motivation att läsa dem. Däremot att lyssna går mycket bättre och ibland blir det till bokens fördel. Uppläsaren betyder väldigt mycket.

Av Annelie Finnebäck - 18 april 2013 10:35

Jag trodde jag sålt av alla mina ljudböcker men hittade några till i mitt trimhus :-). Jag säljer dem för 50 kr/st. Jag kommer vara på ÖBK imorgon och jag kan även ta med dem till cupen i Degerfors. Hör av er om ni är intresserade!

Av Annelie Finnebäck - 17 april 2013 18:25

Idag är valparna fyra veckor.

Regn och blåst har på ett dygn gjort att mycket av snön i trädgården är på väg att försvinna. Lite mer blåst så kommer marken att torka upp. Det är himla kul att sitta och titta på en valpkull som upptäcker trädgården. Men valparna får vänta tills det torkar upp lite mer.

Nu blir det promenad med ny ljudbok.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 16 april 2013 19:34

Mina underbara sömntutor. Desto mer fart på dem när de är vakna :-). Valparna blir fyra veckor imorgon. Jag fattar inte var tiden tar vägen :-).

Har precis avslutat ett telefonmöte. Effektivt och givande precis som det ska vara. Det är viktigt att ha respekt för människors tid. Samlar man människor så har de valt bort något annat och då måste det vara ordning och reda. Man har under sina år varit med på telefonmöten som hållit på sent sent sent på kvällen. Och inte blir det bättre verksamhet eller beslut av det :-). Förberedda möten är det bästa.

Idag blev Trolla trimmad och imorgon är det Tage som ska få sin veckovisa pälsvård. Han går varje dag och tittar om inte valparna vuxit till rätt storlek så de är lite mer lekbara :-). Tage min prins är ju morfar till denna kull. Det är extra kul förstås!

Nu stänger vi ner både dator och telefon för kvällen.

Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards