Alla inlägg under augusti 2012

Av Annelie Finnebäck - 18 augusti 2012 10:22

Bilderna ovan är på två av Tages söner ca 8 v hos Kennel Andalbagat i Finland. Jag tänker vara osvensk och säga att jag tycker de är väldigt fina.

Jag har tänkt ha en ohektisk helg till skillnad mot förra helgen. Kändes väldigt bra när klockan ringde tidigt imorse och jag fick slå av larmet och sova vidare.

De enda måsten vi har i helgen är trimning av Tage, Tore och Strula men det är måsten vi ser fram emot.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 16 augusti 2012 21:25

Fick ju inte med bilden i förra inlägget. Hoppas det funkar nu.

Av Annelie Finnebäck - 16 augusti 2012 19:21

har trimmat några såna här :-) se bilden ovan. Igår var det Signe och Messi och idag var det mina egna som stod på tur, Trolla och Sixtens.

Veckan har verkligen gått i ett och som vanligt ha hundarna första prioritet. Det är lite efterarbete efter helgens utställning så social blir jag nog först nästa vecka :-).

I helgen ska jag ha telefonfritt och människofritt. Bara vara för mig själv tillsammans med hundarna.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 14 augusti 2012 22:00

Kvällen har bestått av klubbarbete men nu är man hemma igen.

Bilden på den sovande hunden är på Trolla från vårt hotell i Växjö i helgen. Det är skönt med hundar som kopplar av på hotell som om de vore hemma. När vi kom till Scandic hotell fanns det hundskål med hundgodis och filt till hundarna på rummet. Stort plus för alla hundvänliga hotell!

Bilden med rutorna är på mitt påslakan från "Gripsholm på landet". Ordspråket borta men hemma bäst stämmer väldigt bra för mig. Kommande helg har vi utställningsledigt så då får det bli lite klubbarbete istället.

Idag kom Tages bekräftelse för C.I.B International Beauty Champion. Världens underbaraste hund!

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 13 augusti 2012 18:13

  Brackets Åsikt Utan Insikt "Trolla" tävlar i ett handgjort utställningskoppel från Kennel Canine Connection


Vi har haft en hektisk men rolig helg! Först funktionärsarbete på Askersundsutställningen på lördagen och sen på eftermiddagen åkte vi mot Ronneby för utställning dagen efter. Ronneby är en fantastisk vacker utställningsplats. Till Ronneby kommer vi att åka även nästa år!


 Brunnsparken i Ronneby är platsen för utställningen


Första gången jag var på utställning i Ronneby var år 2004 men då ställde jag inte själv utan följde med Veronica som sällskap. Då var det 4-dagars och kaos vid parkeringen första morgonen med hur långa bilköer som helst. 2004 var det, precis som igår, strålande sol. Senast jag var i Ronneby var 2009 och då i riktigt hällregn. Men fortfarande en otroligt vacker park oavsett väder och det är kul att man får arrangöra utställningar där. 


 



Trolla  


Tack Maria för att du var hundvakt åt Tage och Sixten. Jag har ändrat valpplanerna för Trolla och det kommer att bli vårvalpar med leverans i juni beroende på hur löpning. 


"Bitterness imprisons life; love releases it. Bitterness paralyzes life; love empowers it. Bitterness sours life; love sweetens it. Bitterness sickens life; love heals it. Bitterness blinds life; love anoints its eyes."

Harry Emerson Fosdick


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 10 augusti 2012 22:36

Det är skönt med fredagskväll! Nu blir det bara slapp här hemma. Jag har trimmat Tage och Strula och gosat med ett litet charmigt skägg!

Vi har fått Tores championatsbekräftelse. Snabbt och smidigt!

Den nya boken jag lyssnar på är jättebra. Jag saknar dock den gotländska miljön.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 9 augusti 2012 17:42


en av mina älskade nosar här hemma  


Här är hemma är det mörka moln på himlen, men hellre där än i livet :-). Struktur och planering är bra recept för att slippa stress. Själv har jag bestämt mig för att ha en bortaaktivitet i veckan. Det har fungerat ypperligt men det kräver att man säger ”nej, jag kan inte då”. Jorden snurrade innan jag föddes så det måste indikera att jag inte är oumbärlig :-). Visst är det kul när någon vill att man ska hänga med på något eller anordna något men tiden är begränsad.



Strula och Trolla  


Det finns inget mer förödande för raser som börjar dela in sig i ”utställning” och ”arbetande”. Tillgången till avelsdjur minskas drastiskt. Så det är alltid kul med uppfödare som är allround med sina hundar. Grattis säger jag till min vän Senad (Kennel Axe Lakes) som blivit Örebro BKs klubbmästare i lydnad 2012 med sin egenuppfödda Vorstehtik Axe Lakes Frenja! På SKKs internationella utställning i Ransäter häromveckan blev Axe Lakes Frenja BIG-3. Vilken tjej, och vilken husse! Grattis till er lydnadsdebut!



Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 8 augusti 2012 17:21


Trolla som valp våren 2010  


Hur mycket får en anmälningsavgift till en utställning utomhus kosta? Jag är själv med i en klubb som anordnar en stor utställning årligen så jag vet att det är långt ifrån gratis att arrangera en utställning. För många utställare finns det en smärtgräns och när den smärtgränsen är nådd så förlorar klubbarna utställare. Utställningar är till för avelsutvärdering. Många av mina vänner inklusive mig själv åker för att tävla men i grunden handlar det om avelsutvärdering. Istället för att ta ut hutlösa priser så är min uppfattning att man får se över sina domarlistor och helt enkelt boka in färre långväga domare. Är utställningsplatsen för dyr, den kanske måste flytta någon annanstans osv. I en del klubbar förklaras den höjda anmälningsavgiften att det beror på att arvode till domare ökat men det kan inte ensamt förklara höjningen för det var inga stora summor det handlade.


En högre avgift kan naturligtvis leda till att utställaren har högre krav på arrangemanget och frågan är om klubbarna kan matcha det. För höga utställningsavgifter så vill jag ha tältplats i närheten av min utställningsring och det kan en handfull klubbar inte erbjuda av olika anledningar. Några klubbar sprider envist ut våra fyra färger över hela utställningsplatsen. Hur visar man sitt missnöje, ja påtala det för aktuell klubb givetvis men också att välja att inte anmäla.


Den som lever i villfarelsen att uppfödare blir rika på sin uppfödning vill jag bara säga, glöm det :-). Ja, det finns intäkter men en seriös uppfödare har ett större kostnadskonto. Det blir inte lättare att locka valpköpare att anmäla sina hundar.


Nej, nu ska jag fokusera på tradera. Har fått i uppdrag av en vän att tradera åt henne. Hon sa inget maxtak, he he he he he.


Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards