Alla inlägg under juli 2012

Av Annelie Finnebäck - 22 juli 2012 19:41

Strålande sol hela helgen med trevliga människor och utställning. Igår var jag och Joel till SSPKs utställning i Upplands-Bro och idag var vi till Köping. Våra vänner blev BIS-2 idag med sin egenuppfödda Affenpinscher Velvet Dandy's Dartanjang för Johan Juslin efter att först vunnit gruppen för Hans Lehtinen. Det är stort, riktigt stort! Förra året i Köping blev CH. Kaspelix Kompis Tage BIG-2 och det var ingen dålig känsla kan jag lova.

Bilderna är från gårdagen. SSPK firar i år 65-år och igår var det jubileumsmiddag som vi tyvärr inte kunde vara med på.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 20 juli 2012 20:55


Brackets Sixten Redlös "Sixten"


Jag har speglar på väggen i trimhuset men bäst är att efter en trimning ta ut hunden och låta den röra på sig och fota. Då ser man bäst var man behöver fixa lite till. Pling säger det kanske i nördbarometern men kul är det :-). 



   Sixten


Jag väntar aldrig till sista dagen före en utställning att göra iordning mina hundar. Jag lever alltid med att jag kan få migrän. Så jag måste trimma mina hundar några dagar innan utställning sen kan man spara något litet att göra. Sen är det skönt att ha trimfritt dagen innan utställning så man får lite vila.



Brackets Åsikt Utan Insikt "Trolla"


Trollas farfars far är en svart dvärgschnauzer. En av de absolut bästa som jag träffat. När man parar en färg med en annan så måste man ha en plan. Parar man skit med skit så blir det skit. Det är bara i matte som minus och minus blir plus, inte i hundavel. Över huvudtaget i avel ska man ha en långsiktig plan men den planen måste vara lite längre när det gäller färger. Idag paras två dvärgar med samma färg men båda har dålig pälskvalitet och dålig färg. Innan man parar en hund med en annan färg så sök information. Ta kontakt med andra och fråga vad deras erfarenhet varit, hur de tänkt, vad man ska undvika och så vidare. De som fått riktigt snygga avkommor de har faktiskt parat med topphundarna inom respektive färg. Inte med grannens dvärgschnauzer eller med sin egen söta hund hemma. 




Trolla  


Mjuka pälsar kommer inte av att man parar en färg med en annan utan för att man parar hundar med skitpälsar. Valpköparna klarar inte av hundar som har så mycket ull så man skulle kunna värma upp halva Sverige. Att para en hund med en annan färg gör man enligt min uppfattning för att man ska tillföra den färgen något. Det står var och en fritt att göra som den vill men för att inte "slösa" bort en kull på en tik så ta reda på fakta och ta kontakt med erfarna uppfödare och klubbens avelsråd. Det här var ett kort inlägg om färger när jag får tid ska jag skriva ett längre.


Det som gör mig varm i hjärtat är att många av hundarna i mina hundars stamtavlor har jag antingen sett på utställning, haft sittandes i mitt knä, varit hundvakt åt osv. Det är en ynnest och en oerhört stor hjälp idag i min avel. Inte trodde jag när jag träffade Trollas farfars far 1997 att det skulle finnas peppar/salt barnbarn och barnbarns barn här hemma hos oss :-). Inte heller trodde jag det när jag träffade Forsis Salte Kajser Kavat att det skulle finnas peppar/salt här hemma (var bara inne på svart på den tiden) och att de dessutom skulle vara släkt med honom.


Kram alla vänner! 


Av Annelie Finnebäck - 20 juli 2012 05:32

Bild på Stula.

Trolla mot Strula? Nej mer Strula/Trolla mot Sixten. Han är i sjunde himlen när han blir jagad av dem :-).

Nej, nu är det morgonrastning med dogsen.

Av Annelie Finnebäck - 19 juli 2012 20:36

Bild på Strula och på Örebro slott. Nackdelen med att blogga via appen på min IPhone är att man har två alternativ när det gäller bildplaceringen i inläggen, antingen alla bilder placerade högst upp eller längst ner. Är väl ett I-världsproblem :-).

Jag och Strula har promenixat på stan idag och självklart flanerat runt Örebro slott. En härlig oas mitt i city!

Hundarna har varit ute och lekt i flera timmar och under tiden har jag trimmat dem, en efter en. Den enda som inte stått på trimborden idag är Tore. Känner mig väldigt nöjd med 4 av 5.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 19 juli 2012 20:30

Bild på Strula och på Örebro slott. Nackdelen med att blogga via appen på min IPhone är att man har två alternativ när det gäller bildplaceringen i inläggen, antingen alla bilder placerade högst upp eller längst ner. Är väl ett I-världsproblem :-).

Jag och Strula har promenixat på stan idag och självklart flanerat runt Örebro slott. En härlig oas mitt i city!

Hundarna har varit ute och lekt i flera timmar och under tiden har jag trimmat dem, en efter en. Den enda som inte stått på trimborden idag är Tore. Känner mig väldigt nöjd med 4 av 5.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 18 juli 2012 22:32

Efter kvällens telefonmöte varvar jag ner med jordgubbar och smält choklad :-). Det måste ju vara ok när det är lill-lördag.

Snart blir det "Nurse Jackie" på SVT-play. "Tyst vittne" sparas till imorgon kväll.

Jag bloggar igen från min IPhone med den nya appen och det är enkelt bara man trycker på rätt knapp. Jag gjorde
ett inlägg tidigare ikväll och tryckte på "spara som utkast". Ja, sen hittade jag inte igen det. Så det svävar väl runt i någon del av cyberrymden :-).

Nu har även Trolla special Treatment och sover inatt med Strula i sängen. Sixten då? Nej, han sover inte i sängen med Strula för då är det bara bus och spring i benen.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 18 juli 2012 07:34

Bloggplatsen har nu släppt sin app så nu kan jag även blogga från min IPhone. Det är väldigt enkelt.

Bilden ovan är på Strula imorse när hon sov. Hon har just nu special treatmemt och då får man sova i sängen. Och sova gör hon :-). Man får väcka henne och så ska hon gosa en stund innan hon vill gå upp.

Nu har testbloggat via appen. Ha en bra dag!

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 16 juli 2012 19:36

Brackets Tant Strul "Strula"


Efter några timmars lek och bus i trädgården så vilar hundarna och det är alldeles tyst. Jag försökte ta lite bilder idag men det är inte helt lätt :-).



Strula i fullt fart

  

Måste man vänta tills man får de där "perfekta" bilderna innan man lägger ut dem för allmän beskådning. Nej, allt behöver inte vara så perfekt och tillrättalagt. Visst man behöver ju inte sträva efter att göra hundarna sämre. De som har öga för snygga hundar kan se igenom att en hund vrider sig på en bild eller flyttar en tass precis då som fotot är taget. Vill någon kritisera och dissa hundar som inte är nyborstade och nyfönade, varsågod säger jag bara :-). Det bjuder vi på i den här bloggen :-).




Strula


Ovan bild visar att alla mina Mårbacka Pelargoner blev inte jättefina av vinterförvaringen. Nu ska ju ingen avskräckas att vinterförvara sina blommor :-). Felet är helt och håller mitt. Blommorna förvaras i trimhuset över vintern. Jag vet att jag vid ett tillfälle skulle skulle klippa ner dem efter att de fått flyttat inomhus men glömde bort det. Ja, när jag klev in i trimhuset så började jag trimma hund istället för att klippa ner blommorna. Sen glömde jag bort det vid ytterligare några tillfällen :-).



vår himmel idag


Inser idag efter att vi har en femte hund här hemma som ska trimmas ofta och regelbundet att jag behöver en whiteboard i trimhuset. Det får ju inte bli som med pelargonerna. Det är ju dumt att trimma en och samma hund två gånger en vecka och missa en annan. Ja, det tror jag inte kommer att hända för jag är mer koncentrerad när det gäller trimning än blomskötsel :-).


Kram alla vänner!  

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards