Alla inlägg under juni 2012

Av Annelie Finnebäck - 17 juni 2012 17:57

Fotade lite blommor...



...och givetvis hamnade Sixten på ett hörn :-)


Idag blev jag klar med min utbildning till ringsekreterare. I hällande regn i Avesta gjorde jag min sista aspiranttjänstgöring och idag var jag inkallande. Med så trevliga ringsekreteraransvariga som Dalarnas kennelklubb har så kommer gärna till Avesta och jobbar nästa år även om det regnar. Jag gjorde min första elevtjänstgöring för Thérese och Malin och deras tips och råd har jag tagit med mig under utbildningen.



Dagens lunch blev en sallad från Ica i Fagersta - onödigt vetande men vad är en blogg utan det :-). Arrangörerna bjuder vänligt även oss elever/aspiranter på lunch men jag ville hem direkt efter att bedömningen var klar. Hade jag stannat under finalerna så hade jag kunnat heja på Veronica och Dart som igår vann BIG-2 finalen och idag tävlade i BIS-finalen men jag ville hem så jag kunde gå långpromenad med dogsen och trimma givetvis :-). Om jag känner det här ekipaget rätt så kommer jag nog få andra tillfällen att heja på dem i en BIS-final. Stort grattis till alla involverande! 


  

Veronica med Velvet Dandy's Dartanjang "Dart" BEST IN SHOW-2 i Avesta (lånat bilden från Velvet Dandy's)

 

Nu har hundarna fått en långpromenad och Tage har fått pälsvård. Nu ska jag göra det jag skulle ha gjort igår kväll - titta på "Travis". Jag somnade efter 4-5 minuter men ska försöka undvika det nu :-).


Kram alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 16 juni 2012 20:37

    


Hmmm...hur får man allt att gå ihop i livet . Att göra en sak i taget är inte riktigt min grej. Ibland när det krockar och man inte kan dela på sig så får man ta hjälp av andra. Idag till exempel så var Sixten anmäld till utställningen i Avesta och så skulle jag göra aspiranttjänstgöring som ringsekreterare. Enda sättet att få det att gå ihop var om jag fick hjälp med att visa. Jo, så det var bara att packa in två barn i bilen, Joel och Joline. Joel för att fota och Joline för att visa Sixten. I regn och rusk delade dem tält med kennel Velvet Dandy's. Det gick alldeles utmärkt i ringen för Joline och Sixten som blev 3-bästa hane med reserv-cert. Själv skrev jag kritiker i en annan ring med helt andra raser. Roligast är att vara inkallande.


Bilder på två ungar som tål regn och kyla utan gnäll:


 


Efteråt åt vi mat på en pizzeria i Fagersta så Joline tinades upp :-). Tack för alla hjälp Joel och Joline! Dagen hade inte gått ihop sig utan er! 
 
När vi började ringsekreterarutbildningen så fick vi tipset om att ställa ut mindre så vi kunde göra våra elev- och aspiranttjänstgöringar snabbare men vad vore livet utan utmaningar :-). Får man bara proffshjälp med att visa så funkar det ypperligt att få ihop saker och ting.


Hur domare/ringsekreterare/elever/aspiranter/bestyrelse/kommissare/mm får visa hund eller ej framgår i SKKs championatsregler.


 


Här hemma har vi tänt ljus och ska se på "Travis" på TV4 play. Det fungerar att ha tända ljus om man har  mörkläggningsgardiner. Ja, Kaspelix-Maria det fungerar även med vita :-).


Kram alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 15 juni 2012 21:47


Sixten


Igår kväll hämtade jag hem hundarna efter att ha varit i Stockholm några dagar. Men innan hemgång så trimmade vi några timmar. Efter att Sixten var klar så försökte vi fota honom. Fotot gör honom inte riktigt rättvist men livet är inte rättvist så jag lägger ut bilden ändå :-). Han viftade hela tiden på svansen och har svårt att stå still :-). Sixten är nu 17 månader.



  
Tore


Ikväll har jag trimmat på Tore och sen gick vi en skogspromenad. Tore han är en riktig livsnjutare, han går och nosar och strosar medan Sixten rusar förbi allt :-). Men även Tore har fart i benen som ni ser ovan.



  


Sommarvärmen är inte riktigt här än men det är syrenblomman!


     




 



Sverige ligger under i matchen Sverige-England men man ska vara positiv, det kanske händer ett under :-).


Kram alla vänner!  

Av Annelie Finnebäck - 14 juni 2012 21:06


Messi och Kaspelix-Joel  


Imorgon flyttar Messi (Brackets Don’t Mess Around) till sin nya familj här i Örebro. Känns skönt att ha honom så nära. Från att ha haft stora kullar tidigare så föddes Messi ensam i sin kull. Det har fungerat alldeles utmärkt och han älskar tvåbenta som fyrbenta. Framförallt är det socialiseringsdelen med fyrbenta som man får tänka på när man har en valp i kullen. Det har fungerat utmärkt här hemma med Messi som ensam valp. Alla mina vuxna hundar har turats om att leka med honom och framförallt sätta gränser för honom. Dum kaxighet har de inte tillåtit däremot en harmonisk valp som vill testa gränser och upptäcka världen. Hundarnas språk är så rakt och tydligt och utan större gester eller höga ljud så ger de Messi signaler som han uppfattar klockrent. Hur ska man annars överleva i världen om man inte förstår när vuxna hundar sätter gränser.



min lunch idag - ceasarsallad  


Jag fick ett bra tips av Kaspelix-Maria för några år sedan - att köpa med en stor säck valpfoder åt valpköparna. Då blir benägenheten att byta foder när valpen efter några dagar inte äter upp sin ranson mindre. Det är förödande att börja byta foder på en hund. Man ställer till oerhörd skada på hundens mage och inte bara magen. Det tar flera månader att byta från ett foder till ett annat. Ibland hör man skräckexempel när människor byter foder från det ena till det andra osv med bara några veckors mellanrum. Hunden går miste om så mycket annat som det är tänkt att fodret ska fylla på med för att hunden ska må bra. Hemma hos mig äter alla hundar för annars räknar de med att någon annan äter upp deras mat. Om man sen flyttar till ett eget hem så upptäcker valpen att han/hon kan räkna foderkulor i alla evighet och ingen tänker ta maten ifrån dem :-). De är söta de små liven men ack så smarta! Nej, ge hunden det foder som uppfödaren har skickat med och curla inte hunden.


 


Eukanuba fungerar jättebra på mina hanhundar. Jag var väldigt nöjd med mitt tidigare foder men hanarna var en aning för tunna på det men Eukanuba har gett det där lilla extra som behövdes.


Ikväll blev det trimning och putsning på Sixten och nu efter kvällsrastning så får det bli fotboll på TVn en stund innan de gröna sluts för kvällen.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 13 juni 2012 19:52


allt detta skulle passa perfekt hemma hos mig


    


Jag har varit i Stockholm i några dagar och jag har varit social för ett helt år framöver :-). Det har varit bra dagar med bra väder och trevligt sällskap.


 

Jag hade verkligen ett rum "without a view" men vad gör det när man bara är på hotellrummet för att sova. Det var finare utsikt från hissen men att bo i hissen var inget alternativ, lite mycket spring kanske :-).


     



Indiskt mat med den där perfekta kryddningen, starkt men ändå så maten smakar gott     


I måndags kväll passade vi på att titta på matchen Sverige-Ukraina som visades på storbildskärm vid studion som TV4 sänder ifrån under fotbolls-EM. Det bjöds på lite sommarvärme och många glada människor. Jag kan ju undra varför man målar ansiktet och springer runt i gula tröjor och skriker för full hals men de som gör det kanske inte förstår sig på vår hobby utställning.



       



underbart god sallad med getost blev sista måltiden i Stockholm den här gången  


Stockholm några dagar går bra men sen tar längtan efter hundarna överhanden. Nu ska det bli lite fotboll på TV4. Danmark gjorde väldigt bra ifrån sig även att de inte vann sin match men deras lag känns starkare än det svenska.


Kram alla vänner


Ps....



 


Jag får frågor hur man gör för att köpa ett Eukanubatält och här hittar ni hur man går tillväga! Det är så enkelt att montera. Allt sitter ihop och det är bara att veckla ut benen i olika steg och så vips är tältet på plats.


Så här skriver Eukanuba på Facebook:

...........................

Hej!
Våra snygga, praktiska och mycket populära tält finns nu åter i lager. Tälten finns i två storlekar – 2x2 m samt 3x3 m och kostar 2450 kr respektive 2750 kr inkl moms (självkostnadspris). De är enkla att sätta upp och levereras i en praktisk väska.
Du beställer dem genom att maila till info@severa.se


...........................

Av Annelie Finnebäck - 12 juni 2012 18:10


Idag är Messi (Brackets Don't Mess Around) 9 veckor. Tiden går så fort. Han är helt underbar!



  


Häromkvällen hade jag med jordgubbar till Kaspelix-Maria med familj. Dessa intogs glatt med grädde alternativt florsocker.


  


Jag kan ingenting om fotboll så nu tänker jag leva upp till Trollas namn som i stamtavlan är Brackets Åsikt Utan Insikt. Men hur ska vi kunna vinna något i ett stort mästerskap med bara en spelare. Spelaren heter Zlatan. Ja, han var nog inte rörlig i 90 minuter men det orkar ingen. Ukraina spelade bra fotboll och ursäkterna för Sveriges spel var många. Zlatan gjorde inlägg efter inlägg men inte fanns det några från det svenska landslaget på plats för att göra mål. Var de var någonstans vet jag inte. Jag skulle inte vilja vara i deras skor, vem vill möta Zlatans ilskna blick :-). Hoppas de lämnar kärringspelet och premiärnerver i omklädningsrummet nästa match. Premiärnerver, det verkar ju inga andra lag drabbas av. Det är tydligen bara svenska landslag som drabbas av det.


Japp, det var min åsikt utan insikt :-) men så är det min blogg.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 10 juni 2012 13:51


Precis som gårdagens värdinna hade är ljus från Partylite som håller mygg borta helt perfekt. Jag fick inte ett enda myggbett.


  

Som gäst är det bra att ha med en present. Ovan bild är på presenten från mig och Senad. Så nu kan Kaspelix-Maria med familj njuta av expresso på altanen!


Nu väntar lite svenska jordgubbar. Ja, jag vet inte om jag skulle känna skillnad på svenska och ickesvenska jordgubbar. Men det känns som om sommaren är här när man får köpa svenska jordgubbar även om regnet öser ner :-).


Kram alla vänner!  

Av Annelie Finnebäck - 10 juni 2012 09:45

  
En glimt av Senads slottsträdgård  


Vem är Kaspelix-Maria? Jag kommer inte att räkna upp alla superlativ som jag tillskriver henne annars utan bara kort sammanfatta det med att hon tillhör den självständiga gruppen av kvinnor. Den gruppen kvinnor som överlever ALLT och jag menar verkligen ALLT. Ja, hon skulle överleva även ett kärnvapenkrig. Hoppa, prata illa om, skutta, trampa på Maria men kom ihåg att ni då går miste om en fantastisk vän! Jag kan gå i god för Maria för jag umgås bara med bra människor och vet att ni verkligen går miste om en riktigt bra vän.


Två rykten nådde mig förra veckan och jag är alltid först med att säga att man inte kan försvara sig mot skitprat och inte heller ska behöva försvara sig. Det räcker med att jag vet sanningen. Men jag tänkte ändå ägna några rader i min blogg åt att bemöta dessa rykten och jag skriver det här med ett leende på läpparna så det har inte tagit någon energi. Jag har inte kunnat skriva om det tidigare för jag har inte kunnat sluta skratta så dumt är det :-). Jag kan meddela att ryktet är helt felaktigt. Nej, Kennel Kaspelix har inte slutat med uppfödning på grund av skilsmässa och nej, hennes före detta man har inte stöttat henne.



Maria och hennes valp blev BIS-1 Valp i Österbybruk i maj 


Kennel Kaspelix framgångar undertecknas av Maria Engström och ingen annan. Senast en Best In Show-1 valp på SKKs utställning i Österbybruk. Den vinsten tillskrivs ingen annan än Maria. Bakom varje framgångsrik man så står det en kvinna men bakom varje framgångsrik kvinna så är det vanligt att mannen lyser med sin frånvaro. Istället är det blod, svett, tårar och ett evinnerligt pusslande.


Som Madeleine Albright myntat så bra; Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra…


 


Igår hämtade jag upp Senad i Nora via Lindesberg. Ja, jag körde förbi avfarten till Nora och fick vända i Lindesberg vilket inte är första gången :-). Ja man kan säkert vända innan men det tog några mil innan jag anade att jag kört fel, he he he. Jag tycker Nora kommun kunde sätta upp en större skylt, kanske med blinkande neon så man inte missar Sveriges minsta avfart :-). Sedan styrde vi kosan mot Karlskoga och Kaspelix-Maria utan några som helst felkörningar. Hemma på gården i Karlskoga hade Maria och familj dukat upp långbord i det gröna för att vi skulle fira hennes 40-årsdag. Maria och jag har känt varandra i över 20 år och det är inte mycket vi inte vet om varandra. Känns som det lilla vi inte vet om varandra är inte värt att veta. Så igår umgicks jag och Senad med vår fantastiska vän Maria!


Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards