Alla inlägg under november 2011

Av Annelie Finnebäck - 6 november 2011 08:40


Igår på danska kennelklubbens internationella utställning i Herning blev Tage andra bästa hane med CACIB för domare Barbara Müller och internationell champion! Gissa om jag är glad!!! För er som inte har FB kan jag säga att det var en riktigt svenskdag i Herning igår med många framgångar för våra svenska hundar. Extra grattis till Kronan vars Timell (Djakarta's Ruff' n Tuff) blev BIR på svart/silver (grattis Lotta som även fött upp BIM-tiken). Både jag och Kronan tävlade så att säga på distans men det gick ju vägen det också :-).



Glimra värmeljus från Ikea är ett måste i höstmörkret 


Vinsten firades först med att jag åkte till Ikea och shoppade! Nya lampor till fönstren i vardagsrummet. Hade två lampor tidigare som det numera bara finns en kvar av.  Mina fönster i vardagsrummet är låga och när jag inte är hemma så kryper gärna Tage och Trolla upp i fönstret för att sova. Det är helt ok om lamporna går sönder bara man är en vinnarhund :-). Mina favoritlampor däremot står kvar på Mio. Jag har insett att lampor för 1 250 kr/st inte är en bra kombination med dvärgschnauzer som använder fönsterbrädan som sovplats :-).



Minneslunden på Skogskyrkogården i Karlskoga
 


Sen blev det Karlskoga och minnesgudstjänst på Skogskyrkogården med Kaspelix-Joel och sen hem till Maria för att fira Tages nya championat. På två utställningar i Danmark har han blivit dansk och därmed nordisk samt internationell champion. Numera heter det faktiskt inte INT UCH utan International Beauty Champion och förkortas till C.I.B Snacka om tråkig förkortning till en så flott titel :-).



Minneslunden på Skogskyrkogården i Karlskoga  


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 5 november 2011 09:38


En bild i favorit, älskar bilden på Totte som är från min första kull  


Har ni kontrollbehov? Jag har det, jag är medveten om det och försöker ständigt jobba på det. Det är inte helt lätt för att jag vill att det ska vara ordning och reda. Det är inte säkert att "min" ordning och reda är den rätta :-). Det jag jobbar på nu är att inte vara handbollsmålvakt. Med det menas att man fixar det som någon annan tagit på sig men inte gör eller kommer ihåg det som ingen kommer ihåg mm. OBS! För mina nära vänner kommer jag alltid vara handbollsmålvakt när det behövs :-). Men inte för andra, då får saker och ting helt enkelt inte bli gjort. Varför ska jag stressa eller springa snabbare? Jag känner att det är det som tröttar ut hjärnan och jag tror faktiskt inte att det är bra för hälsan. Oftast finns det tid till att ha synpunkter på vad andra gör istället för att jobba med de uppdrag man har själv. Det förekommer överallt i samhället.


Jo, mer om kontrollbehov :-). Jag har Tage i Danmark hos mina vänner Helle och Stavros som några av er vet. Det var inget lätt beslut. Jag har alltid vetat att de skulle ta bra hand om honom men jag var tvungen att komma överens med mig själv om att inte lägga mig i utan låta de sköta honom fullt ut och inte komma med en massa kom-i-håg. För dessa kom-i-håg är fullt naturligt för oss som har kontrollbehov och är lika osunt som det är naturligt :-).



Brackets Kriminella Gitarrer på trimkurs med husse hos Lena och Paul. Jättekul med valpköpare som vill lära sig!   


När jag jobbar på Askersundsutställningen så har jag gått förbi Kaspelix-Marias tält där Tage har stått på trimbordet och hon har vänligt sagt, Andas Annelie, Tage är inte borstad än så det är därför hans hårstån inte ligger perfekt. I min kontrollbehovs-värld så kan jag slås av tanken, men gud hon glömmer väl inte att borsta honom innan hon går in i ringen. Jamen herregud, skäms på mig. Maria har aldrig glömt att borsta en hund som ska in i utställningsringen så varför skulle hon börja nu :-). Ja, mina vänner känner mig väl :-). 


Däremot har jag SMSat Helle imorse att Tage har alla sina tänder inklusive P1:orna. Det går mer som upplysning och är utanför mina kontrollbehov tycker jag, eller? Helle har bara fött upp och visat hund hur länge som helst :-).


Kram alla vänner! 

Av Annelie Finnebäck - 4 november 2011 19:03


Nu har vi tänt ljus överallt, inne som ute! Var tvungen att testa att fota med min Iphone 4 och det var skillnad jämfört med 3an. I helgen blir det jobb här hemma, bra med bärbar dator. Ibland blir jag förvånad när man måste lämna återbud på grund av jobb. Det går an för andra att säga att de inte hinner något men gud förbjude om jag säger samma sak. Nej, då åker dramatenkostymen på! Jag säger bara gör hål på bubblan och kom ut i verkligheten! Det är arbete som bidrar till att samhället går runt, inte klubbarbete!


     


Som sagt här hemma har vi tänt ljus och helgets lugn har infunnit sig. Jag har ett jobbprojekt som ska bli klart men det är viktigt att vila hjärnan lite så man kan fortsätta att skriva.



Japp, gillar Morberg och Bruka design :-)  


Bara en snabb fundering, när Morberg sticker ner fingrar i kastrullerna och provsmakar då rasar folket mot honom. Men när Leila gör samma sak så reagerar ingen. Jag gillar båda och tycker det skulle göra ett program tillsammans. 


 


Imorgon blir det att tända ljus för mormor, morfar och pappa i minneslunden. Det är sånt som får en att ha distans till nissarna i dramatenkostym :-). Familj, vänner, hundar och mitt arbete kommer först och ska man behöva förklara varför man har den prioriteringen så är det sorgligt.



Trollas verk :-) bara att köpa nytt alovera  


Nästa vecka ser jag fram emot Örebro Läns kennelklubbs temakväll om fotografering. Man gör hundarna fina, trimmar och putsar i timmar och då kan det vara roligt att kameran är rätt inställd. Sen på lördagen 12/11 har Dvärgschnauzerringen uppfödarmöte i Stockholm!


Nu ska det bli SVT-play och TV4-play!


Kram alla vänner!




Av Annelie Finnebäck - 2 november 2011 00:06

 


Jag tror att alla klär i ödmjukhet. Det är min fasta övertygelse men tyvärr hittar inte alla rätt bland klädgalgarna på mornarna :-). Jag ler och väljer glädje istället.


Ibland får jag frågan hur jag hinner med allt klubbarbete. Ibland får man sätta något annat åt sidan för att hinna med allt. Mitt arbete och mina hundar sätts däremot inte åt sidan. En del verkar bli förvånade över det, skrämmande men sant. Klubben är en ideell verksamhet. Skulle aldrig hoppa över en trimning eller promenad med hundarna för klubbarbete. Det är inte 112-verksamhet vi sysslar med oavsett klubb.


Idag hämtade jag min nya Iphone 4 på Schenker! Om några dagar ska jag engagera mig i den. Jag har fått tipset av tekniksmarta vänner att jag ska uppdatera min Iphone 3 innan jag byter till 4:an. Jag lyssnar mer än gärna på de som kan mer än mig.


Timmen är sen och jag har nyligen avslutat lite :-) klubbarbete. Har haft en trevlig kväll men en av mina klubbstyrelser och är fylld med energi!


Kram alla vänner! 

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards