Alla inlägg under oktober 2011

Av Annelie Finnebäck - 17 oktober 2011 18:00


Helle och CH. Kaspelix Kompis Tage "Tage" BEST IN SHOW   


Natten till söndagen var inte något vidare, en huvudvärk som inte ville släppa taget. På söndagen var det tänkt att jag, Joel och Joline (Kaspelix) skulle åka till Veronica (Velvet Dandy’s) i Västerås för att trimma och Lotta (Djakartas) skulle ansluta till oss. Jag fick avstå och istället försöka sova bort huvudvärken. Jag vaknade ett par timmar senare av att Helle (Mohner's) ringde från Danmark – ”Han blev Best In Show, han visade sig fantastiskt bra”. Ja, det finns sämre sätt att vakna på :-).



Helle, Tage med dagens domare Kitty Sjong  


Tages danska utställningsdebut skedde alltså igår i Hårlev på Dvärgschnauzerklubbens specialutställning för ras- och BIS-domare Kitty Sjong. Tage som tidigare är svensk och norsk champion blev dansk champion och titulerar sig numera NORD UCH. Vi är jätteglada över vår peppar/salt kille! Tack Maria (Kaspelix) för en underbar hane!



Champagneflaskan har Helle & Stavros verkligen gjort sig förtjänt av!    


Tack för alla gratulationer på FB! Tack igen Helle och Stavros! 


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 16 oktober 2011 21:20

CH. Kaspelix Kompis Tage "Tage" BEST IN SHOW idag på Danska Dvärgschnauzerklubbens utställning i Hårlev. Visad av Helle, Kennel Mohner's. TACK! Mer info kommer!

 
Av Annelie Finnebäck - 15 oktober 2011 17:54


nyöppnad gårdsbutik med inredning och café


Jag har haft en toppendag idag! Dagen började med en föreläsning om urinsten som Dvärgschnauzerringen anordnat i Örebro med veterinär Lena Pelander från SLU. Jag var på hennes föreläsning år 2005 när den anordnades i Stockholm. Hon är jätteduktig och brinner verkligen för ämnet!



höstfint i gårdsbutiken


Efteråt åkte jag med några vänner till en nyöppnad gårdsbutik Skogalund som ligger i Kårsta i Örebro. Jättemysigt och där kan man även fika.


 


gott te i höstmörkret


Eftermiddagen tillbringades hemma hos Barbro (kennel Mezzrow) för att planera lite inför genetikkursen som hon ska hålla i november för Örebro läns kennelklubb. Fick mysa med hennes Power och Makenna.



så här härligt höstväder har vi haft under veckan på våra promenader:


Kilsbergen i bakgrunden



Livet känns just nu helt underbart med saknad av Tage förstås. Men han njuter av sin kollovistelse lite mer söderut :-). Dagen kan summeras med att jag fått batterierna laddade med ny energi!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 14 oktober 2011 17:53


Klockrent!


Jag bara äääääälskar ovanstående bild! Som man brukar säga, en bild säger mer än tusen ord :-).


I tisdags var jag på Örebro Läns Kennelklubbs föreläsning med Tobias Gustafsson från Grimsö forskningsstation SLU. Det var en av de bästa föreläsningar jag varit på. När jag gick delkursen "valpens beteende" i SKKs uppfödarutbildning så var Tobias kursledare. Otroligt duktig och kompetent! Lutar sig på forskning och fakta vilket jag gillar!


Tobias Gustafsson pratade om:  

  • Hundträning och vetenskap – Hur har de med varandra att göra? Kan man säga att en träningsmetod är vetenskapligt baserad?
  • Hur väl är träningsmetoderna förankrade i modern forskning om inlärningsteori och etologi?
  • Att använda bestraffning och belöning vid hundträning – Vad är sant och vad är falskt? Vad är rätt och fel?
  • Fostran och inlärning av moment – Är det någon skillnad?
  • Vargen och hunden – Vad är sant och vad är falskt? Hur påverkar det hundträning och hundhållning?
  • Dominans och ledarskap – Vad är vad och hur påverkar det hundhållning och hundträning?


Eukanuba var sponsor i Sundsvall vilket kanske syns :-)


Vi var inte i Sundsvall så vår Eukanubavän smsade ovanstående bild :-).


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 10 oktober 2011 19:33



SE NO UCH Kaspelix Kompis Tage "Tage"


Danmark tur och retur på 23 timmar :-). Japp, det går om man är med i klubben ”Pusha gränserna” :-). Kl. 04.17 i lördags morse åkte jag hemifrån med riktning Vamdrup i Danmark och kom hem igen 02.55 natten till söndagen. Jag fick sova över hos mina vänner i Danmark men jag kände att jag ville ha en dag hemma med hundarna innan det var dags för en ny jobbarvecka. Med sömn på färjan kunde jag köra hem utvilad. Vaknade 0910 på söndagen och åkte på förmiddagen till Karlskoga för att hämta mina hundar hos Maria (Kennel Kaspelix). Hur tomt var det inte att vakna utan hundar!



Tage när han blir BIG-2 i Köping i somras


I augusti blev det bestämt att Tage (SE NO UCH Kaspelix Kompis Tage) skulle vara hos Helle och Stavros Chrysidis i Danmark (Kennel Mohner’s) för att ställas ut. De är uppfödare av svart och peppar/salt mellanschnauzer men har även uppfödning av Dvärgschnauzer. Alla som känner mig vet att Tage är min prins och min stora kärlek. Helle och Stavros har fött upp Doxa och Virus och jag känner dem väl och vet att de kommer att ta väl hand om Tage de månader han kommer att vara i Danmark.



Underbara Schnauzervalpar hos Kennel Mohner's  


Anledningen till att han ska vara i Danmark är att jag inte hinner ställa honom där själv. Tage fyller 4 år 18 oktober och jag har fortfarande inte hunnit åka till Danmark och när jag ser min kalender så räcker inte tiden till på ytterligare ett par månader. Man har ju ett jobb också J plus två andra hanar som står på tur att åka och tävla om cert i Danmark. Mitt jobb är väldigt roligt men periodvis är det väldigt krävande och det innebär även arbete med hem på fritiden.



Man smälter på en gång  


Det här är första lediga helgen från jobb och föreningsarbete som jag kunde åka med Tage till Danmark. Det var inte ett lätt beslut att vara ifrån honom men som sagt Helle och Stavros litar jag på och de kommer att ta väl hand om honom. Som en vän skrev till mig på FB, ska Tage på kollo J. Tage känner sig hemma där han lägger sin hatt så det är bara matte som har separationsångest. Så nu är han på kollo ett par månader :-).



Stena Line såklart!

  
En vy från färjefönstret  


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 6 oktober 2011 22:24


En bild i repris - triss i favoriter! Trolla, Tore och Tage     


Jag tycker att engelska ord ibland kan beskriva något bättre än vad man kan göra på svenska. Exempelvis ordet förakt som översätts till contempt. Jag gillar ordet contempt för att det för mig säger mer än bara förakt. Kanske i min värld bara, vad vet jag.



glöm inte att hämta ut CK-priser på utställning.  


Min dag började med huvudvärk men den är på väg att försvinna nu. Jag fick mig ett gott skratt nämligen när en vän återgav sin eftermiddag. Ja, ibland kan man inte annat än skratta åt eländen och känna just contempt. Jag har bett henne att skriva en bok om sitt liv, en handbok som andra kvinnor kan använda sig av :-).


Ett gott skratt förlänger livet och det stämmer nog för huvudvärken börjar som sagt ge sig. Det tillsammans med en såg som man kan såga av grenarna där energitjuvar barrikaderat sig rekommenderas :-). Sen pratade vi om helt andra saker, det som gör att livet är värt den riktning man valt.



Kan verkligen rekommendera denna trimpenna. Kan inte leva utan den numera!


Till alla kvinnor, ni är starka och ni är bäst, låt aldrig någon få er att tro något annat! Ta kommandot över ditt liv, ta över taktpinnen, fjärrkontrollen, ekonomin...whatever. Du betyder något och klarar allt! Framförallt är du en viktig förebild för dina barn. Allt du gör, gör du i förlängningen för deras skull!


Kram alla vänner! 

Av Annelie Finnebäck - 5 oktober 2011 18:51


Ja, det kanske inte är jul riktigt än men jag har i alla fall budat på och vunnit ovanstående handgjorda ljusstake i cement på Tradera! Den ska ställas fram till jul och vit är den såklart :-).


Igår var det styrelsemöte med Örebro läns kennelklubben och innan mötet började  träffade jag Senad (Kennel Axe Lakes) och hans korthåriga Vorsteh Frenja. Jag är insnöad på Dvärgschnauzer men vilken fantastiskt vacker hund. Toppentemperament och en vacker exteriör!


Jag har trimmat Virus, Trolla och Sixten. Imorgon blir det Tores tur. Trimning är så rogivande!


Min Iphone har "snällt" rensat samtliga meddelanden som jag skickat eller mottagit de senaste 18 månaderna. Den 28 oktober ska en Iphone 4S beställas. Det är då den lanseras i Sverige. Jag bryr mig inte om det står 4 eller 5 bara den fungerar som den ska och har en bra kamera. Det minsta jag gör med min Iphone är att prata i den :-). Istället surfar jag, facebookar, spelar wordfeud och SMSar. 


Nej, nu är det lite måsten som väntar, hörs imorgon!

  


Kloka ord lånat från Facebook  


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 3 oktober 2011 17:21


Joel och Sixten  


Imorgon är Sixten 9 månader, var tar tiden vägen :-). Det gäller att ta vara på tiden, helt plötsligt är de vuxna. Jag funderar på tema till nästa kull som blir till våren med leverans försommaren om allt går enligt planerna.


Tjejerna har precis löpt klart här hemma. Sixten är yngst så han har låtsats som om det har regnat. Han är smart nog att veta att han är nummer tre bland killarna :-). Det är tre underbara hanar jag har här hemma. Coola och utan skönsång.


Ryggen känns sådär efter helgens städning men det var det värt! Nu ligger jag stilla i soffan efter att ha promenerat. Promenaderna gör underverk för ryggen men man kan inte gå hela tiden. Vi håller på att lära hundarna att ligga nedanför soffan och just nu har de förstått det i alla fall :-).


TV:n är bannlyst kl 21.00, klarar ingen Gunilla-dos. Jag blir så beklämd av vuxna som tvingar barn in i vuxenvärlden. Skärp er och väx upp, sök hjälp! Jag har svårt för vuxna som sårar sina barn. Som sätter sina behov före barnens, handlar åt sig men inte åt barnen. Tjatar och pressar sina barn. Barn är oerhört lojala mot sina föräldrar men till slut kommer de för att rädda sig själva att avskärma sig från alla som ständigt levererar den ena besvikelsen efter den andra. Man ska inte underskatta barn, de vet innerst inne vad som är rätt och fel. Även de har en magkänsla som kommer att leda dem rätt.


Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards