Alla inlägg under augusti 2011

Av Annelie Finnebäck - 25 augusti 2011 07:18

  


Vi har valt att utfodra våra hundar med Eukanuba. Bra storlekar på säckarna och innehållet passar hundarna utmärkt.



Jag har lagt lite av min fritid på att planera aktiviteter för Örebro Läns Kennelklubb. Jag tror att utbildning är jätteviktigt. Som uppfödare finns det givetvis sånt man inte kan lära sig på ”skolbänken”. För mig är det inte viktigt hur länge man haft sitt kennelnamn, det är inte det som ger erfarenhet. Det säger inget om hur aktiv man är som uppfödare, vilka kunskaper man tagit till sig mm. I länsklubben har vi intressanta föreläsningar på gång och uppfödarutbildningar, jättekul! Man blir aldrig fullärd! Det är förmodligen en av orsakerna till att jag föder upp. Man lär sig alltid något nytt, man får analysera, planera och tänka. Och givetvis snusa med små valpar och se dem utvecklas.



Just nu börjar våra planer för nästa års valpkull ta form. Hane, tema på valpkullen….mmm…trevlig hjärngympa :-). När planerna är klara så läggs de ut på hemsidan.


I Hundsport special läste jag att genomsnittet var 10 år för en uppfödare. Det är ingen dans på rosor att föda upp hundar. Det är väldigt roligt men tar också mycket tid i anspråk. Jag skriver inte avelsmål på min hemsida för det är en självklarhet att föda upp friska och mentalt bra hundar. Jag känner ingen uppfödare som satsar på motsatsen.


Perspektiv återigen...jag måste ärligt säga att små människor vars alla handlingar också blir små försvinner allt längre ut i periferin. Bleknar...försvinner...vad hette de nu igen?....Ingen kommer ihåg...


Kram alla vänner, en del av er behöver extra kramar just nu!

Av Annelie Finnebäck - 24 augusti 2011 21:31


Tage och Virus dotter Brackets Åsikt Utan Insikt "Trolla"


I tisdags höll jag i sista sommarens sista ringträning för sommaren. Det är kul att hålla i ringträning men man är trött i huvudet när man kommer hem. Jag hade tänkt träna i Västerås för Gerard O'Shea under sommaren men tiden räckte bara till för en kväll. Har man en trimras så har man. Jag tycker det är rofyllt att trimma. Behöver aldrig tvinga mig att gå ut i trimhuset. Ett par timmar i trimhuset är rofyllt för hjärnan. Automatiskt stänger man ute allt brus, problem, funderingar. Man bara försvinner in i hunden man trimmar och så när man tittar upp på klockan så har det gått några timmar.

Trolla 


En vän sa imorse att vi som har hund är rika eftersom vi har de trognaste vännerna som finns där när vi är glada eller när vi ledsna! Våra hundar accepterar oss precis som vi är.



Här visar Maria Trolla  


Ps. Ett favoritställe att inhandla mat när vi är i Västerås är Spicy Hot (snett emot polishuset) men nu finns de även i Örebro! De tillagar jättegod asiatisk mat. http://www.spicyhot.se/


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 24 augusti 2011 19:00

  


Jag har äntligen efter ett års letande hittat en ny soffa. Nu är det kiss and goodby för den gamla. Nu har jag modigt beställt en ljus soffa med icke avtagbart tyg. Kan bli en utmaning . Nej, jag har inte skänkt bort mina hundar :-). Jag har som sagt letat soffa i över ett år och hjärnan har satt stopp hela tiden. Snyggt men praktiskt har mottor varit när jag letat. Nu har vi gett upp den praktiska delen efter att jag kom på att många småbarnsföräldrar har tygsoffor. Kan dem, kan vi :-).


 

Det är här jag bestämt för att gå i ide. Ska bara läsa böcker och titta på play och göra ingenting. Soffan kommer hem om ca en månad så jag går inte i ide direkt. Ska massa ljus på Ikea och mysa här varje höstkväll!


Soffan finns hos en liten möbelbutik i Örebro (Fredsgatan 17D) som heter "Träsmak". L, inte Trämask :-).



De har tyvärr ingen hemsida  


Jag vill gärna ha tips på valphagar! Jag har sett en valphage med löstagbar botten. Någon som har använt en sån? Funkade det bra? Jag har en valphage och sist fick jag låna en så jag kunde ha dubbelt så stort till mina åttlingar. Problemet är att den är "flyttbar" :-). Inte så att valparna misstyckte utan det var mer jag som vill att hagen ska stå på den plats jag har bestämt. 


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 22 augusti 2011 07:03

Skaffa er ett liv om ni inte redan har gjort det. Lämna tangentbordet och gör något vettigt istället. Livet är för kort för att låta bli att levas. I ett liv ingår glädje såväl som smärta. Våra tankar finns hos en vän som nu upplever det senare då livet grymt förändrats. Det finns inga ord för det och ingen logik. Inget kan trösta eller lindra. Att vi finns här är allt vi kan säga. Kram alla vänner!

 
Av Annelie Finnebäck - 21 augusti 2011 15:51


Ett knippe dvärgar som älskar livet och utställningar


Jag har ju utlovat en bild på min nya utställningsbur. Ovanför har vi tagit av taket, som också fungerar som trimbord, för att lyfta ur hundarna. Praktiskt att skjutsa in alla hundarna och sen får fyra plats och övriga får egna burar. Nu har vi gått promenad med hundarna och ätit så nu ska jag surfa lite på nätet och ikväll blir det uppdatering av hemsidan med resultat och bilder från dagens utställning.

 
Velvet Dandy's fina svarta Schnauzertik Lava blev BIR. En av Joels favoriter.

  

Ovanför ser ni ett par vita byxor tillhörande en halvan av Velvet Dandy's efter en dags utställning. Det regnade inte idag men regnet från igår låg kvar i utställningsringarna :-). Vi håller tummarna för våra vänner som tävlar i grupp-2 finalen!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 20 augusti 2011 17:26

Idag tog vi en välbehövlig semesterdag från utställningar. Jag minns inte när jag inte behövde gå upp till en klocka som ringer. Det jag missade idag var Lena med snorkel i grodmansdräkt, kanske hon har fastnat på bild :-).


Jag har köpt en golvfön som är på väg till mig med Barbros valpköpare. Jag är inte ute efter starkare blås utan mer att kunna ha händerna fria när jag fönar. Mina hundar är jätteduktiga på bordet men det är alltid någon tass som de måste flytta på. Så då tar man hårfönen under hakan. Med tanke på att det oftast är fyra hundar att föna, först dagarna innan utställning och sedan på utställningsmorgonen så ser jag framför mig hur sned jag kommer att vara om några år :-). Men det kommer Barbros golvfön att motverka, tack Barbro! 


Ikväll blir det räkor med dipsås bestående av röd stenbitsrom och creme fraiche.



XL-räkor från hemfisk.se

    


Jag har blivit såld på svt.se/play och tv4.se/play! Tidigare missade jag att läsa massa böcker för att jag trimmade eller var ute och gick med hundarna. Sen upptäckte jag vad fantastiskt bra det är med ljudböcker. Det är samma med play, nu kan jag se dokumenterär och deckare som jag vanligtvis missar.


I torsdagskväll tittade jag på "En andra chans" på svt.se/play. En dokumentär i fyra delar om fyra personer som berättar om hur deras liv förändrats efter en olycka och jag blir så imponerad av deras mentala styrka. Det är gripande men det är inget tyck-synd-om-mig-program, tvärtom så är det ett program om människans viljestyrka. Hur små problem i vardagen hamnar i skymundan när livet fullständigt kastas om.


Kram alla vänner!    

Av Annelie Finnebäck - 15 augusti 2011 20:48


Om du har ett förstoringsglas så kan du se Maria och Tore som andra
ekipage från vänster. Jag vill ha en Iphone 4 nu! 


I helgen har jag arbetat i Info på länsklubbens utställning i Askersund. Det är många som besöker oss för att fråga om hundköp mm. Det är alltid lika roligt och så är man alltid lika trött när man kommer hem. I år stod jag över den traditionella middagen på lördagskvällen och åkte hem med hundarna och gick en skogspromenad. Efter det blev det fötterna högt framför datorn och ett engelskt kriminaldrama i två delar ”Onda cirklar” som visas på SVT Play till någon gång i september. Igår kväll somnade som ett barn redan vid 20-tiden, minns inte när det hände sist :-).



Jag gillar verkligen Ikea! Jag var på Ikea i fredags för köpa vagnen på ovanstående foto som vi skulle ha utställningskatalogerna i. Vilken affärsidé - går för att köpa en sak men handlar och betalar för fyra saker :-). Jag hittade muggar som ska med på utställningar och blommor som aldrig kommer att vissna och dö. Jag blev nöjd och det blev förmodligen Ikeas ekonomer också :-).


  



 


Jag får ibland frågan om jag lägger ut alla resultat på hemsidan och det gör jag. Till Askersund kunde jag inte anmäla alla fyra utan bara två eftersom jag själv skulle jobba där. Därför finns det bara resultat för två hundar. Tore visades av Maria och Sixten visades av Joline. Tack för hjälpen!


Vill man se utställningsresultat för samtliga hundar som deltagit på en utställning går man in på SKKs hunddata och väljer sök tävling. I fältet för årtal skriver du 2011, i rullisten väljer du hundras och i den andra rullisten väljer du vilken typ av tävling/prov du vill se. När man fått upp den tävling man vill titta på kan man klicka på en hunds namn för att komma till den hundens samtliga tävlingsresultat. Så snart efter att alla klubbar rapporterat in resultaten finns det att tillgå där. Jag tycker Svenska Kennelklubben verkligen är på framkant när det gäller IT. Ja, inte bara IT naturligtvis utan även mycket annat.


Vi säger grattis till Veronica och Maria (Kennel Velvet Dandy’s) som vann grupp-2 på lördagen för domare Leni Finne.


Ps. Jag har fått mycket positiv feedback om mitt inlägg om pipleksaker.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 10 augusti 2011 22:23

Bild på min älskade Tage (CH Kaspelix Kompis Tage). Jag har städat i trimhuset och sen trimmat Sixtens bror Hilding. Även han med supersträv päls. Sen lite jobb men nu har jag stängt av jobbdatorn. Imorgon blir det trimkväll . Tore och Sixten ska putsas inför helgens utställning i Askersund. Själv jobbar jag så jag kunde inte anmäla alla fyra. Kaspelix-Maria tar med sig och visar Tore och Sixten. 

 

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards