Alla inlägg under juli 2011

Av Annelie Finnebäck - 9 juli 2011 18:14

 Tore 


Tistlar och taggbuskar till alla pappor som inte ställer upp på sina barn! Rosor till den stora majoriteten av pappor som finns där för sina barn, som tar sitt ansvar och betalar samt skjutsar till aktiviteter!


Vi såg en glimt av dagens finaler i Paris via Eukanubas webb-TV. Siberian Husky är väldigt vackra hundras!


Kram alla vänner! 

Av Annelie Finnebäck - 9 juli 2011 16:01

   

Böcker, böcker och återigen böcker! Ja, så ser dagarna ut just nu :-). Vi gör avbrott för hundpromenader, trimning, vänner och familj. Jag har fått låna en bok som jag ska börja läsa idag "Quick - Den stora rättsskandalen". M, jag lovar att hålla den på behörigt avstånd från Sixten :-).


Om ni besöker Örebro under sommaren så missa inte vårt fantastiska slott! För några år sedan bodde jag och  mina svarta dvärgschnauzer två stenkast därifrån. Hur vacker miljö som helst! Det finns en restaurang med uteservering med toppengod mat!


   



Grattis till alla vänner som varit i Paris på världsutställningen! Det har varit roligt att kunna följa finalerna varje dag via Eukanubas webb-TV. Det kan jag rekommendera. Jag läste franska i sjuan och åttan så jag har lite språkförbistringar minst sagt men med hjälp av uteslutningsmetoden så kan man klura ut vilka grupper som tävlar. Igår var det bland annat terriergruppen som tävlade. Min favorit var Westien, den blev utplockad bland de 6 sista men inte placerad. Jag gillar flera av terrierraserna, de är så ståtliga, eleganta och lyser av självförtroende. Westie och Airedalterrier hör till mina favoriter.


Nu blir det fötterna högt med hallon från trädgården, vindruvor och min lånebok.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 8 juli 2011 12:20

   Cert-Tore (Kaspelix Square The Circle)


För er som känner mig dåligt och kanske har hittat till min blogg så kan jag börja med följande så det inte blir några missförstånd:


Tyvärr fungerar det dåligt att försöka slå mig på fingrarna :-). Det får tyvärr inte önskad effekt. Vad folk har för agenda lägger jag ingen energi på. Blir bara så förvånad över att man ens försöker. Försöker man sätta sig på mig så ramlar man av :-).  Jag säger alltid ifrån och kommer fortsätta med det! Så spara er energi  .


Nu till det som min blogg handlar om – glädje!


Den här bloggen blir detaljerad och med många bilder för just dagens blogg om vår Stockholmsresa är Joels minnesskafferi!


     

I onsdags var jag och Kaspelix-Joel till Stockholm för att turista. Turista gjorde vi till max vill jag påstå. Med vårt (läs Joels) tempo så skulle vi hinna jorden runt på 80 dagar . Vi anlände med tåg, en dubbeldäckare till Stockholmscentral vid 10-tiden. Tog tunnelbanan till Gullmarsplan för att gå den sista biten till Globen. Joel hade nämligen önskemål om dagen och det var att åka tåg, tunnebana och besöka Globen och Gröna Lund.


          Globen


Jag är inte helt hemma med tunnelbanelinjerna men Joel hade läst in det innan så allt löpte på smidigt.


Joel ville gå gudidad tur på Globen men så var det ingen när vi var där på grund av att det gjordes om inför en festival. Joel är ingen person som skyller på andra eller gnäller. Nej, han hittade snabbt en lösning – vi åker till Stockholm till hösten. Japp, så får det bli. För er som inte är höjdrädda så finns det något som heter Skywiew och det är verkligen wiew. Inte för att jag provade. Jag undviker gärna höga höjder men som sagt för er som inte är höjdrädda så är det en hiss som går på en räls utanpå Globen.


   Gamla stan


   Storkyrkan


   Slottet



 


Efter det tog vi tunnelbanan till gamla stan. Jag hade ingen karta och hittar dåligt i Stockholm och ringde till Kaspelix-Maria för att fråga var Gröna Lund låg. Hon svarade mig att det ligger mitt emot båtkajen. Okej, svarade jag, var ligger båtkajen? Så kom jag på att slottet ligger i närheten av Nybrokajen. Vi gick mot slottet och bestämde oss för att kolla efter en båt som vi kunde åka med. Nedanför slottet hittade vi en hop-on hop-off båt där vi även köpte biljetter till Gröna Lund (så man inte behöver stå på plats och köa).


             

Väl framme vid Gröna Lund så åt vi lunch. Sen hittade Joel en karusell som han ville åka. Jag vill inte åka något som är högt ovanför marken och det ska inte snurra för fort heller. Karusellen som Joel hittade uppfyllde inte det sista kriteriet .


         


                     

Sen vidare mot Skansen. Min blogg ska vara om glädje men Skansen var en besvikelse.


           


Först en dyr entréavgift och sen ytterligare en dyr entréavgift för att besöka akvariet och det var så litet och oansenligt så jag kan inte förstå hur man kan ta betalt för ett besök där. Nej, lägg pengarna på att besöka Kolmårdens akvarie istället.


   Borggården


Sen åkte vi båt tillbaka till Slottet och tog en fika på borggården. Vidare genom Gamla Stan för att åka tunnelbana till Slussen. Vi vandrade runt lite på Söder. Åter tunnelbana till T-centralen för att fika igen. Sen en promenad utmed Sveavägen till Sergels Torg. Tunnelbana till T-centralen och sen på kvällen tåget hem till Örebro igen. Joel hade kunnat stanna kvar längre för att åka mer tunnelbana. Han har redan planer på vårt tunnelbaneåkande till hösten . Joel fick bestämma över dagens Stockholmsbesök och kommer även få bestämma innehållet för nästa Stockholmsbesök vi gör tillsammans.


Vi har en oerhört vacker huvudstad!


Nej, nu ska jag fortsätta att njuta av livet!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 4 juli 2011 23:25



Tore visades av sin uppfödare Maria i helgen. Tillsammans vann de r-cert och cert


Tack för alla gratulationer! Vi har haft en toppenhelg och mitt leende kan inte någon eller någonting påverka. Nej, glädjen är stor och inte bara min förstås. Tage och Tores uppfödare Maria Engström, Kennel Kaspelix är minst lika glad som jag. Resultaten för helgen i Borås finns på hemsidan tillsammans med bilder. Min egen uppfödning  Brackets Åsikt Utan Insikt "Trolla" (om ni bara visste vad jag älskar det namnet) som är efter Tage blev tredje bästa tik i lördags och andra bästa tik i söndags. Tore sammanfattar helgen kort med att släkten är värst och familjen är värre :-).



Trolla fick r-cert i söndags


Efterstom jag och Kaspelix-Maria umgåtts dygnet runt sedan i fredags fram till och med söndagskväll så trimmade vi tillsammans idag :-). Jag och hundarna åkte till Karlskoga och trimmade och när jag kom hem så fick det bli Trollas tur. Nu ska hundarna bli fina inför Tvååker. Det är så rogivande att trimma.


Jag med Tage som blev bästa hane på söndagen och BIM


Tack till alla underbara människor jag har omkring mig! Ni är värda otroligt mycket för mig. Jag får tips, råd, stöttning, inspiration och positiv energi från er!


Jag önskar alla mina vänner som ska till Världsutställningen lycka till!


Kram alla vänner! 

Av Annelie Finnebäck - 2 juli 2011 19:38

Mitt mobila bredband vill inte fungera så hemsidan kan inte uppdateras. Får blogga via min Iphone istället. Vi är väldigt nöjda med dagens resultat i Borås (SSPK): Brackets Sixten Redlös HP 2-bästa hanvalp, CH. Kaspelix Kompis Tage CK, Kaspelix Square The Circle "Tore" BIM-junior 4-BH r-cert och Brackets Åsikt Utan Insikt "Trolla" 3-bästa tik. Nu är det kväll och vi har ätit gott och åkt trampbåt. Salladen Handlade vi på ett ställe där man fick göra sin egen sallad och betala på hekto. Jag la mitt liv i händerna på Joel och Joline som trampade och styrde båten glatt. 

 
Av Annelie Finnebäck - 1 juli 2011 09:16


Asta

  
Asta

  

Igår var vi hembjudna till Asta på fika. Asta stortrivs i sin nya familj och har det hur bra som helst. Känns väldigt bra!



Resten av dagen tillbringade vi hos Kaspelix-Maria. Alltid lika trevligt att trimma tillsammans. Det är svårt att låta bli att besöka Vita Rummet när man är i Karlskoga :-). Idag shoppade jag en skål till hundarna från Bruka Design och ett litet fågelhus. På disken stod dessa vackra Pioner i rosa. Jag ska nog köpa rosa Pioner nästa år till trädgården på baksidan. Vackra blommor som blommar hela säsongen. Kram alla vänner!

   
vattenskål från Bruka Design

          

Hela gårdagen kan sammanfattas med ett ord - avkoppling!


Nu ska jag fixa lite här hemma och sen åka och hämta min Alftabur!


Kram alla vänner!


Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards