Alla inlägg under juni 2011

Av Annelie Finnebäck - 9 juni 2011 23:15

Hör hemma blommar det för fullt! Kram alla vänner!

 
Av Annelie Finnebäck - 8 juni 2011 03:58

En mamma ska man hedra, en mamma ska man älska, en mamma ska man respektera. Ibland kan en mamma välja en väg som inte passar dig men hon har en miljon gånger innan dess valt vägar som passar dig. Vi växer upp med TV:n i vardagsrummet och blir på så vis världsvana utan att egentligen upplevt särskilt mycket :-). Men vad vet du om livet egentligen? När du blir vuxen och mindre egocentrisk (fullt naturligt för barn att tro att allt kretsar kring dem) så inser du att mamman som alltid -"tjatade" att man skulle plocka undan efter sig, städa rummet, vara hemma en viss tid trots att alla ens kompisar inte hade någon tid att passa mm - ja, allt det gjorde hon för att du var viktig för henne. Hon hade kunnat välja en enklare friktionsfri väg genom att aldrig ställa krav. Men det är just det - riktiga föräldrar ställer krav. Sist men inte minst så inser man att mamma är klok och sätter alltid sina barn främst. Att sätta sina barn främst handlar inte om hur ofta man öppnar plånboken för sina barn eller hur stora eller många presenter du får. Utan det handlar om att mamma alltid finns där när man är ledsen, arg, bekymrad, orolig eller glad. Så alla mammor innan ni får dåligt samvete för era barn och dömer er själva, tänk på hur ofta ni sätter deras behov före er själva. Jag tror att ni med gott samvete kan förklara er själva oskyldiga :-). (En grodbild och en Sixtenbild). 

 
Av Annelie Finnebäck - 6 juni 2011 21:02

Idag vimsade jag till det :-). Trodde det var söndag och trimmade Tore så vi missade måndagskursen i lydnad. Kanske berodde vimsigheten att jag gått upp tidigt i ottan två dagar i rad? Eller kanske av mental utmattning från bilresan hem? 2 km från Kristinehamn på E18 vänder sig Kaspelix-Maria till mig och säger, du vi kanske skulle tänka på att tanka. Herregud säger jag, det hade jag totalt glömt bort. Jag tankade innan vi åkte och på hemvägen med cert i bagaget så hade jag glömt såna praktiska saker :-). He he he säger Maria och ler....vi kan får inte glömma att tanka för det står att det är 30 km till tom tank. Ni som känner mig vet att jag utsätter inte mig eller min Volvo för soppatorsk. Gud, sväng in i Kristinehamn. Lyser bensinmätaren frågar jag Maria som kör. Maria ler och säger att den har lyst ett bra tag. Du är inte klok säger jag och känner att min harmoni i hjärnan försvann snabbt som attan. Ju mer stressad jag blev desto mer ivrig blev Maria i att skulle förklara "att man kan köra hur långt som helst" fast lampan på bensinmätaren lyser och det står 30 km till tom tank. Ja, nu har vi 20 km till tom tank. Men skojar du med mig säger jag. Hur kan det i ena stunden vara 30 km till tom tank och efter 500 m så är det helt plötsligt bara 20 km. Jag är ekonom, men jag får bara inte ihop det. Vi svänger av E18 in i Kristinehamn och sen frågar Maria, vill du tanka på Statoil, Shell eller på Preem? Driver du med säger jag.  Jag vill ha BENSIN! Det är liksom samma sorts 95 oktan. Från samma oljekälla mm. Ta första bästa bensintank! Sagt och gjort in på Statoil och jag kände att jag hade kontroll igen när jag fick tanka full tank :-). Vi säger grattis till våra vänner kennel Velvet Dandy's som vann Best In Show båda dagarna i Norrköping (SSPK+SKK) med sin uppfödargrupp bestående av Affenpinscher! Tack för att jag och Sixten fick dela tält med er i lördags! Vi säger även grattis till Tores syster Kaspelix Screwdriver som blev Best In Show-1 Valp på en inofficiell utställning idag! Grattis Kerstin!Kram alla vänner!

 
Av Annelie Finnebäck - 5 juni 2011 17:32

   Jag och Trolla


Det händer mycket nu när bredbandet hemma inte fungerar så man inte kan uppdatera hemsidan :-). Igår efter Norrköping så åkte jag direkt hem till Kaspelix-Maria för tidig avfärd imorse till Drammen i Norge. Kl. 04.00 åkte vi med Marias svart/silver hane Kaspelix Qut The Crap "Texas" och min peppar/salt tik Brackets Åsikt Insikt "Trolla". Trolla blev 2-bästa tik med r-CACIB och CERT. Texas blev 4-bästa hane med CERT. Våra raser dömdes av Pia Lundberg och det var extra roligt att visa Trolla för henne eftersom samma domare tidigare gjort Trollas pappa (CH. Kaspelix Kompis Tage) till BIR två gånger och även BIS-2.


   Här i helvitt är Maria och Texas.


Vi är jättenöjda med Trollas kritik och resultat idag!


Kram alla vänner!


Här kommer lite bilder från dagen. Eftersom jag inte kan med datorn så är bildserien nerifrån och upp:


   Trolla blir andra bästa tik med cert och r-CACIB


  tävlan om bästa tik


   Tre tikar fick CK. Trolla vann unghundsklassen och går först före två championtikar.


Trolla till vänster i tävlan om bästa tik

     Trolla framför domarbordet


     Trolla framför domarbordet



Domare Pia Lundberg bedömer Trolla på bordet

          Trolla i tävlan om bästa tik

Av Annelie Finnebäck - 4 juni 2011 20:01


Domare Charlotte Orre bedömer Sixten på bordet


Jag kan börja med att säga att jag bloggar från MAC så jag har ingen aning om hur det kommer att se ut. Jag väntar på ett nytt modem från Telia så förhoppningsvis är jag tillbaka nästa vecka och kan uppdatera hemsidor igen som vanligt. Jag längtar efter min PC om jag säger så :-). Skulle kunna skriva en blogg bara om hur det är att vara van med PC sedan 100 år och så slängas rakt in i MAC-världen :-).


Så eftersom jag inte kan uppdatera min hemsida så får det bli en uppdatering här i bloggen istället. Idag ställdes Brackets Sixten Redlös "Sixten" ut för andra gången. Han blev BIR-VALP och BEST IN SHOW-4 VALP 4-6 månader. 



     Sixten framför domarbordet


      Sixten i BIS-valp finalen 4-6 månader som dömdes av Petter Fodstad


    Sixten firade sin 5-månaders dag med att bli BIS-4 valp  


Tack snälla Maria (Kennel Velvet Dandy's) som fotade. Och grattis till Best In Show-1 med er fina Affenpinscher "Rico" för domare Petter Fodstad och till BIS-1 VALP 6-9 månader för samma domare. Tack för all hjälp idag Kaspelix-Maria!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 3 juni 2011 22:04

Här är lite bilder på älskade Sixten (Brackets  Sixten Redlös). Vi njuter av det underbara vädret! Här hemma i trädgården hittar hundarna svala och skuggiga platser. Vi säger grattis till Carry som vann en lydnadstävling med sin egenuppfödda Dvärgschnauzer! Dvärgschnauzer är en toppenbra hundras! Robust, behändig och trevlig! En toppenbra allroundhund! Kram alla vänner!

 
Av Annelie Finnebäck - 3 juni 2011 00:11

Blir alltid lika varm i hjärtat av mina hundar. Vi har kommit hem efter att ha varit borta hos vänner. De är så lätta att ha med sig. Nu sover de gott! På bilden är det Sixten som är på väg i full fart mot mig. Kram alla vänner!

 
Av Annelie Finnebäck - 2 juni 2011 18:27

När ska vuxna människor lära sig att mail är en ytterst dålig konversationsform. Prata till den som berörs istället för om. När jag får mail från någon som gjort ett stort utskick och skriver om någon oavsett fråga så mailar jag tillbaka att jag inte vill ta del av sådan information. Tar man emot såna mail och inte reagerar gentemot avsändaren så har man gett ett tyst medgivande. Själv slipper jag dessa mail sen flera år tillbaka eftersom man vet att man inte får "napp" hos mig och att jag inte hoppar på några drevtåg. Jag går inte andras ärenden utan håller på min integritet. Att maila om andra i stora utskick är högst osmakligt, fy skäms! Åter till det som är viktigt och ger livskvalitet - umgänge med nära och kära! Idag har vi haft en riktig slappardag i härligt väder. På vår slappardag har vi trimmat hundar, gått långpromenader, lagat god mat och sist men inte minst tvättat bilen. Ogillar när bilen inte är skinande ren. Kram alla vänner!

 

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards