Alla inlägg under juni 2011

Av Annelie Finnebäck - 24 juni 2011 09:32

  
Min Trolla med midsommarkrans som jag gjort


Idag är det midsommarafton och ni som läste förra bloggen vet att jag inte gillar midsommar. Men det beror mest på ”måsten”. Man måste köpa jordgubbar, man måste baka en jordgubbstårta, man måste...man måste...man måste :-). Jag har positiva minnen från midsommarhelger, tro det eller ej :-).


Jag minns en midsommarfest hos en av mina nära vänner med ett leende. Det var en brokig samling människor där den yngsta var nyfödd och den äldsta 95 år. Det var allt från f.d Big-Brotherdeltagare till oss svårimponerade hundmänniskor. Ni som känner mig vet att stora fester med främmande människor är inte riktigt min grej. Anledningen till det är att det är så få kvällar man är ledig och då umgås jag hellre med mina nära vänner än hamnar bredvid någon okänd tråkig människa som framkallar gäspanfall. Inbjudan till mig lät ungefär såhär, ”Annelie, ta med dig hundarna hem till oss och fira midsommar, det blir bara vi i familjen”. Ja, eller hur att det bara blev familjen :-). På tågstationen blev jag och mina hundar hämtade av min väns sambo. För hans sambo tillika min vän hade fullt upp med att förbereda maten för alla gäster. Det som bara skulle vara för familjen hade under det senaste 24 timmarna vuxit. Min vän som hade tänkt ta det lugnt under midsommarhelgen gick nu på maxväxel och hade varit vaken hela natten för att baka tårtor. Det visade sig att hela familjen hade bjudit med sig någon eller några :-). Några och någon hade i sin tur familj. Roligt hade vi, och vi skrattar fortfarande åt kontrasternas midsommarfest :-).


   Trollas midsommarkrans innan den hamnade runt hennes hals


Den stackars f.d big-brotherdeltagaren tjatade hela tiden om huset, huset, huset, och återigen huset. Vad pratar hon om viskar en hundkompis, vad är det för hus hon tjatar om. Nä, det tog en stund innan vi jordnära människor fattade vad vilket hus som avsågs. För mig skulle det vara en mardröm att bo i ett hus i flera veckor med främmande människor och det samtidigt skulle visas på TV. Förstår inte riktigt längtan eller vad man strävar efter. Ingen av oss hade tittat på Big-brother och var inte särskilt imponerade så vi var nog inte så roligt sällskap :-).



plockat blommor i min trädgård för att göra en midsommarkrans


Det här med måsten, ni minns att jag ogillade starkt att jag tvingades ha klänning på midsommarafton när jag var liten. Nu har jag gjort det själv :-), det vill säga tvingat på någon något för att få fotografera. Till mitt försvar handlade det bara om några minuter och inte en hel dag. Jag gjorde en midsommarkrans med blommor från min trädgård till Trolla (Brackets Åsikt Utan Insikt). Det slutade med att den hamnade runt halsen och sen fick hon hjälp av Sixten och Tore att bli av med den :-).


 

Notisbladet nr 2/2011, tack Lisa Klang som är redaktör för Notisbladet!


Ni som är medlemmar i Svenska Schnauzer Pinscherklubben (SSPK) och har fått Notisbladet i brevlådan i veckan. Missa inte att läsa Pinschersektionens ordförandens rader ”Facebook med eller utan sprit!”. Det finns även mycket annat läsvärt i tidningen men jag ler fortfarande när jag tänker på ledaren som deras ordförande skrivit. Den är så klok, smart, klockren, huvudet på spiken…osv. Här är ett citat från ledaren som är tänkvärt att bära med sig:


”Använd nätet på rätt sätt! Kanske kan regeln om alkohol jämställas med skrivandet på nätet? Använd den när du är glad och uppåt! Undvik den då du är deprimerad eller arg”.

 

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 22 juni 2011 21:33

En bild visar Sixten och Trolla. Tore satt i knät innan men han rör sig med blixtens hastighet så honom hann jag inte fota. Den andra bilden visar min odling av rödbetor. En vän till mig tyckte jag var ambitiös som odlade rödbetor. Jag fick lov att erkänna att det var rädisor när jag köpte fröpåsen. Jag läste aldrig på fröpåsen utan såg något rött och runt :-). När jag skulle plantera fröna då såg jag att det kommer inte bli några rädisor här hemma :-). Ikväll har jag haft ringträning för Örebro Läns Kennelklubb, jättekul! Nu ska jag och hundarna mysa i soffan! Kram alla vänner!

 
Av Annelie Finnebäck - 21 juni 2011 22:28


I eftermiddags blev Trolla och Sixten rabiesvaccinerade. Ja, det var inget som hände av sig självt utan jag fick skjutsa dem och vara med på besöket :-). 1,5 timme tog det inklusive bilresa på 1 timme. Det är lite av vad vi hundägare gör på vår fritid :-). Sen direkt hem för promenad och nu iIkväll har jag haft styrelsemöte med Dvärgschnauzerringen.


     


Snart har jag semester, ska bli så härligt. Tyvärr alla inbrottstjuvar, jag tänker vara hemma hela min semester så, no good luck here for you :-). Det här är mitt smultronställe. Midsommar närmar sig och många frågar vad jag ska göra och jag svarar, ska vara hemma. Jag gillar inte att åka bort för jag trivs så bra hemma. Dessutom ogillar jag midsommarafton. 1) det regnar...någon som kommer ihåg att ni haft sol? 2) Det är en fyllehelg och jag ogillar onyktra människor. 3) Ogillar hysterihelger där alla måste ha 25 inbjudningar till olika fester och dansa runt 50 midsommarstänger och hoppa över fyllon :-). Nej, min midsommarafton kommer att tillbringas här hemma i mitt smultronställe tillsammans med god mat, filmer, böcker och med trimning. Jo, en sak till....jag har fått tips om en vän på FB att ha florsocker och rinnande grädde till fruktsallad. Så det ska jag testa i helgen. Nej, man måste inte äta jordgubbar bara för att det är midsommarafton, det går lika bra med fruktsallad. Men får jag tips om goda jordgubbar, ja då kan jag inte motstå :-). Kort sammanfattat, jag ogillar midsommar på grund av fylla och dåligt väder. Det första kan jag enkelt undvika genom att inte vara på platser som campingar, citykärnan mm men det sistnämnda är inte lika lätt.


Jag har faktiskt en annan som gör att jag ogillar midsommar. När jag var liten så var midsommar en "måste-ha-klänning-helg". För mig var det tortyr att tvingas ha klänning på mig och dessutom en "finklänning" som det inte gick att röra sig och lägg till alla som sa, men så söt du är i klänning. Hade jag sett eller läst boken Lotta på bråkmakargatan så vet jag precis vad jag hade gjort med klänningen :-). 


 

Ovanstående bild är ett konstverk som ingår i konstutställningen Open art. Jag vet inte så mycket om denna utställning annat än att jag snart kommer att trilla i Svartån för att man går och tittar på allt som kallas för konst och som sätts upp överallt. Vad sägs om en minibuss fylld med sten :-). Finns säkert många åsikter om detta men viktigt är att du får ha din åsikt och jag få ha min. Det är ju det som ingår i en demokrati :-). 


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 19 juni 2011 20:14

 

Trolla och Sixten lördagspromenaden

       

Jag har surfat runt på Internet för att köpa nya hundbäddar åt mina hundar. Jag vill ha korgar i hårdplast. Så långt inga problem, det finns både ljusgrå och mörkgrå. Men problemet är dynorna som man ska köpa till så hundarna får något mjukt att ligga på. Dynorna är antingen prickiga, randiga eller rutiga i alla möjliga konstiga färger. Jag vet att hundar och människor inte har samma syn men är allt designat för hunden :-). Jag vill att det ska vara stilrent. Dogsen skulle säkert sova lika skönt i sina nya korgar oavsett om tyget är prickigt eller rutigt. Men vad jag skulle störa mig :-). Jag vet, ett I-lands problem :-). Man kan köpa plädar och lägga i men de tar så stor plats i tvättmaskinen och jag kör hundarnas dynor var och varannan dag i tvättmaskinen. Letandet fortsätter :-).



Med fönster...

  
...och under växer det ordentligt  


På bilderna ovanför ser ni mina planteringar. Jag bytte fönster förr förra vintern och sparade de gamla. De fungerar utmärkt att lägga på ena pallkragen så blir det lite växthuseffekt. Än så länge lever allt och frodas.


 

Helgen har ägnats åt pälsvård och trädgårdsarbete. Nu ska det bli lite TV innan det blir sovdags!


Kram alla vänner!




Av Annelie Finnebäck - 18 juni 2011 20:14

Idag har vi haft utställningsledigt och istället har vi rensat i trädgården. Ett arbete som känns som never ending story :-) men roligt är det. Jag har fått rapport från Astas nya familj och det går jättebra. Känns bra att hon bor i Örebro så man får träffa henne lite då och då. Nu är vi hemma hos Kaspelix-Maria och ska snart gå en skogspromenad. Lördagsgodis ikväll blir fruktsallad! Kram alla vänner!

 
Av Annelie Finnebäck - 17 juni 2011 07:02

Bild på Sixten efter att han blev hittad i blomlådan. Jag hoppas att alla får en bra sommar! Själv har försommaren varit toppen och tror starkt att resten av sommaren kommer se likadan ut. Igår flyttade Asta till en underbar familj här i Örebro. Vi hoppas hon ska ge sin nya familj mycket glädje. Kram alla vänner! 

 
Av Annelie Finnebäck - 14 juni 2011 21:10


   Carmen, Tores kurskamrat - en bullmastiff som är hur lydig och följsam som helst

 

Igår måndag kunde jag hålla ordning på veckodagarna så jag och Tore missade inte vår lydnadskurs :-). Jag vet inte vem av oss som var mest trött i huvudet när vi kom hem :-).


Jag läste en artikel igår om att få köra mot rött. Hmm…köra eller cykla mot rött för bättre framkomlighet? Jag tror inte det. När jag exempelvis cyklar till mitt jobb eller kör bil till mitt jobb så tycker inte jag att det är hög framkomlighet när jag blir inblandad i en olycka på grund av rödljuskörning och måste åka ambulans till akuten. För min del anser jag att det är en omväg till jobbet. Jag tror jag lyssnar mer på trafikexperterna än infrastrukturministern :-). Hur tänker folk egentligen? Finns förmodligen inget svar på det :-).


   En bild i favorit, Sixten och Joline


Ett gott skratt förlänger livet! Jag har fått ett You Tube-klipp på Brackets Kriminella Gitarrer ”Hugo” (Punkbands-kullen): http://www.youtube.com/watch?v=R0GO_-VAhCA (Hugo på råttan).


Idag har jag träffat Brackets Civil Olydnad ”Hilding” (Punkbands-kullen) och han blir lika glad varje gång vi träffas. Han kan redan sitt och ligg. Det finns inget bättre än att träffa valparna som flyttat eller få lite rapporter och bilder om hur det går för dem.


   

Jag har inhandlat lite böcker att läsa under min semester. Trimma och läsa är vad jag planerat in hittills :-).


Det blommar för fullt i min trädgård. Nästa projekt är att plantera en Syrenhäck.



En blomma i min trädgård som jag inte vet namnet på :-)

        Klematis


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 11 juni 2011 22:30


Brackets Sixten Redlös "Sixten"


Jag somnade med huvudvärk igår och vaknade med den imorse. Det botade vi genom att åka på hundutställning i 32-graders värme :-). Nu har vi vilat upp oss här hemma i några timmar efter en mycket solig dag i Stockholm i sällskap med trevliga vänner.


Imorgon ska det bli trimdag och vi ska få trevliga besök. Nu har det börjat åska så nu tänker jag inte blogga längre, vi höres imorgon istället!


Kram alla vänner! 

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards