Alla inlägg under maj 2011

Av Annelie Finnebäck - 5 maj 2011 22:22


Usas ambassad hade flyttat in på Örebro slott för en dag  


Tålig vädursvän, ja så kan man milt uttrycka Kaspelix-Maria. Hon får följa mitt I-landsgnäll om mitt onda finger mm. Framföralllt är jag frustrerad för att jag inte kan trimma. Men lite vila i några dagar så är jag tillbaka på banan igen. Men ikväll fick jag avboka ett möte och istället åka till Maria och få hjälp med dogsen inför cupen på lördag.


Man ska inte tro på det som andra människor viskar i ens öra eller det man läser i tidningen. Men är det sant att kungen tycker att Stieg Larssons böcker ger en felaktig bild av Sverige så kanske kungen skulle hoppa över SÄPO-sällskapet och följa exempelvis kvinnor som utsätts för våld och hot av en partner eller f.d partner. På SVTs "Uppdrag granskning" för några veckor sedan handlade programmet om en kvinna som blivit mördad med 27 huggkniv av sin f.d man. Eller mordet på Elin Kranz i Göteborg. Ingen av oss vill väl att våldet ska vara Sveriges ansikte utåt men tyvärr stannar inte eländet i böckernas värld.


Tack Maria för att du hjälpte mig idag trots din huvudvärk!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 4 maj 2011 20:54

  


Igår var jag på en toppenbra föreläsning med Fredrik Steen. Tack Barbro Kamleitner från Agria för biljetterna.


     Barbro och Ann-Katrin från Agria


Innan föreläsningen var jag på vårdcentralen och fick mitt finger proffsigt omlindat. Det såg minst sagt inte roligt ut. Det var tydligen ett sår som skulle ha sytts. Återigen, mammor har alltid rätt J. Såret är inte infekterat men det börjar blöda när jag rör för mycket på handen. Så imorgon kommer Kaspelix-Maria hjälpa mig att göra hundarna fina inför cupen. Skönt med vänner som finns där när det krisar.


Och imorgon kväll följer Tore med hem efter att ha bott hos Maria några dagar. Virus löper och jag vill inte att Tore ska bli kär och sluta äta så han blir tunn när det är cupen på lördag. Det är bara ett par dagar som han sovit borta men vad vi saknar denna mysiga kille något oerhört. När Tore får sova i sängen så vaknar man och tittar rakt in i hans pigga mörka ögon. Han flyttade hem till oss för ungefär 4 månader sedan och jag skulle aldrig drömma om att vara utan honom.


Jag har anmält mig och Tore till en grundlydnadskurs hos Prickis och hoppas att vi kommer med. Jag har hört så mycket positivt om Prickis så det skulle vara väldigt roligt att gå kurs hos henne.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 2 maj 2011 21:34

  



Sixten  


 
Sixten

     Virus och Trolla leker med Sixten och Asta 


Idag blir det en kort blogg. Jag skar mig i handen igår när jag diskade. Men herregud tänker nu en vädursvän, "jag har hört det 15 ggr och fattade första gången och nu får jag läsa om det också" :-). Jag kan meddela att jag sms:ade en bild till vädursvännen för att få sympati och det fick jag. Jag gillar att få sympati när jag har ont :-). Däremot ogillar jag att vara martyr och ogillar även martyrer. Nej, då tycker stenbocken att det är dags att ta sig i kragen :-).


Det gick bra att trimma och putsa Sixten igår. Sen gick det inte längre för då började såret att blöda så Tage och Trolla får fixas om några dagar istället. Därav en kort blogg idag för nu blöder såret igen. 


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 1 maj 2011 21:53

   Brackets Kriminella Gitarrer "Hugo"


Varför är det så viktigt att nå en person omedelbart bums. Min erfarenhet är att irritationen och stressen som infinner sig hos person A för att han/hon inte får tag på person B står inte i relation till sakfrågan. Jag brukar alltid vara tydlig mot alla i min omgivning - låt inte din stress bli min stress.


   Hugo


Det mest fantastiska är när någon säger att de ringt och sökt en person men deras telefonnummer saknas på missade samtal :-). Eller när person A mailat person B en onsdag och på fredagen börjar jaga andra personer för person B inte svarar på mail. När man frågar om de provat att ringa så kommer de helt av sig. Va, om jag provat att ringa? Ja, det är faktiskt så att man får lov att använda telefon även om man har e-post:-).



Hugo  


Jag ogillar skarpt tävlan om vem som har mest att göra. Men just nu har jag mycket att göra och visst är det smidigt att då kunna skicka iväg ett mail. Men min stress får inte bli någon annans. Får jag inte svar inom den tid jag behöver så ringer jag. Alla människor i världen som man vill ringa till är inte hemmafruar, hemmapappor, sjukskrivna, arbetslösa eller pensionärer mm vilket innebär att man kanske inte får tag i den man söker omedelbart bums.


   Hugo


Det finns mig veterligen bara ett nummer där de har skyldighet att svara dygnet runt och det är 112. Själv har jag en regel och det är att jag pratar inte i telefonen när jag utställningstrimmar/putsar. Jag har gjort det misstaget en gång :-):-). Stackars Trolla, hennes öron såg ut att sitta i olika höjd. Så innan ni som är person A stressar upp er för att ni inte får tag på person B, tänk till först. Gäller det liv och hälsa? Återigen tror jag att det handlar om brist på perspektiv. För vad säger att person B har tid med din fråga bara för att du har tid nu. Personerna B har, hör häpna, också egna liv. Det är inte bra för hälsan att bli aggressiv/stressad/irriterad. Vi lever bara en gång och då är det bra om vi tar hand om oss själva.


   Hugo, en kille som njuter av livet


Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards