Alla inlägg under maj 2011

Av Annelie Finnebäck - 15 maj 2011 15:55

Joel o Sixten


Rubrik:Stenbockens nej-skolaVisst kan det vara svårt att säga nej. Man uppfostras till att vara alla till lags men efter ett par års träning så blir det lättare att säga ordet nej för att överleva. För mig går mina hundar först och ingenting annat. Dygnet har bara 24 timmar och då måste man lära sig att säga nej. Nu går jag kurs med Tore och ska börja kurs med Sixten nästa vecka. Min hundras kräver pälsvård och några av mina hundar ställs dessutom ut. Med skärsåret som inte läker som det ska så har det inte varit lätt att trimma men jag får hjälp av Kaspelix-Maria. Det innebär att det blir ändringar i mitt tidigare schema eftersom jag rättar mig efter när Maria är ledig. Jag kan ju knappast be att hon ska rätta sig efter mig eller hur :-). 


Jag har kommit så långt i min nej-utveckling att jag inte längre får dåligt samvete när jag säger nej.Jag har en vän som jag tipsat om att skriva ordet nej i handen och sen när alla frågor om hjälp med allt mellan himmel och jord. När man sen behöver sätta gränser så läser man ordet högt - nej. Det låter kanske simpelt men det är ett bra stöd i början. Det är lätt att tänka i huvudet att säga nej men likväl när man får frågan om något så säger man ja av gammal vana. Då är det skrivna ordet nej i handen bra att ha. För vem tackar dig när du köper Losec eller andra mediciner för magkatarr eller magsår, ligger sömnlös på nätterna? Svaret på frågan är - ingen. Krasst men sant. 


Jag har jobbat ideellt i klubbföreningar i 13 år och om jag inte kunnat säga nej så hade jag nog legat six feet under. Man kan inte vara alla till lags eller vända kappan efter vinden i olika frågor. Då ska man inte hålla på med föreningsarbete. Samma sak på jobbet, man ska alltid vara rak, ärlig och konsekvent. Då blir man inte oense med sig själv och sparar energi.Att vara sann mot sig själv och sen mot sin omgivning är tufft i början men efter ett tag så märker man att det tar mindre energi ifrån dig jämfört med när man sa ja till allt som skulle göras eller var tyst i debatterna istället för att stå för sin åsikt och kunskap mm. Eller att säga att det är inte ok att trampa på mig. 


Eller som på utställning när en del envisas med att gång efter gång släppa fram sin hund så den får nosa min hund i baken. Har inga som helst problem att be personen ifråga att hålla ordning på sin hund. Jag vet ju varför det sker, jo för att störa. Tyvärr så lyckas de inte. Men jag vill inte med mig löss eller kennelhosta hem. Jag vill heller inte utsätta mina hundar för negativa erfarenheter. "Jamen men min hund är snäll". Då svarar jag vänligt att "det bryr jag mig inte om". Jag är TOTALT ointresserad av om det är en snäll, mesig eller aggressiv hane som min hane har nosandes i sin rumpa. Det är inte andra människor som ska avgöra vad mina hundar ska utsättas för. Sorry, det är jag som bestämmer det :-). Och hundmöten och lek med andra hundar har mina hundar fullt av. Och det sker inte på utställning utan med hundar vi känner. 


Numer händer inte sånt Tage för alla som har sett Tage i utställningsringen vet att inget rubbar honom så det är inte värt besväret längre -:). Men nu kommer man med en ny hund ja då börjas det igen, ha ha ha. Jag är ledsen men mina nya hundar blir inte heller berörda men avstånd ska ändå hållas. Inte heller här känner jag obehag när jag säger till att dem att hålla sin hund ifrån min. Det är jag som håller i min taktpinne och det är jag som sätter ribban. Att lära sig att säga nej ingår i konceptet att sätta gränser. 


Att inte heller be om ursäkt för den man är eller för sin familj eller vänner. Att inte skämmas för att alla man har eller haft omkring sig inte faller in i normen. Jag är jag och sen 10 år tillbaka behöver jag inte skriva ordet nej i handen utan det sitter i ryggmärgen. Det är riktigt skönt. För vet ni vad man upptäcker? Jo, man får en annan ork och energi att finnas till för sina riktiga vänner och sin familj. Vilket för mig är livskvalitet. 


Jag kan ge ett exempel på hur det kan bli när man säger nej :-). Jag hade tidigare en granne som pratade skit om alla. När hon skulle lufta sitt skvaller med mig så hade jag inga obehagskänslor när jag sa - nej, jag är inte intresserad av att lyssna. Granntanten blev givetvis svart i blicken och snörpte på munnen :-). Givetvis förstod jag innan att så skulle ske. Men hennes ogillande berörde mig inte. Däremot hade jag känt obehag över att stå och lyssna när hon öste ur sig galla över att en granne exempelvis spelat boccia fram till klockan 20.00 kvällen innan. Ja, inte nog med det, barnbarnen hade skrattat också. Ja, gud förbjude att människor är lyckliga :-). Jag hade känt obehag när jag träffat den andra grannen istället. Andras bitterhet får inte stjäla min energi eller nagga på min integritet. 


Jag finns alltid för mina vänner dygnet runt och det vet de om!


Det kommer en blogg till ikväll om min gårdag.

Av Annelie Finnebäck - 13 maj 2011 20:25

  


Min nuvarande utställningbur står med ena foten i graven om jag inte hittar någon som kan laga hjulfästet. Om det inte går att laga börjar det bli hög tid att beställa en ny bur. Jag vill ha en ihopfällbär utställningsbur på hjul med två dörrar. Jag är ju stenbock och när jag bestämt mig för något så ska det ske direkt :-). I eftermiddags hade jag bestämt mig för att ge upp tanken om att få den lagad och köpa en ny istället. Jag gick in på hemsidan för Alftaburar men då fanns det ingen bild eller mått på buren med två dörrar så då det blev det ingen beställning.


Nu har en klok vän övertalat mig om att hitta en hantverkare och ge buren en chans till. Fortsättning följer...


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 12 maj 2011 21:49

   Kaspelix Square The Circle "Tore". Finns fler bilder från cupen på brackets.se


Jag är med i klubben våga vägra dåligt samvete. Gå med du också! Visst är det lätt att ta på sig ett dåligt samvete för att man måste avboka något man sagt ja till, tacka nej till annat mm.


Det är så lätt att tas för given. Det vet vi som jobbar ideellt i föreningslivet :-). Det känns som om hela samhället skruvar upp tempot. Allt ska ske snabbare och helst vara klart igår. Vad det är som vi springer snabbare mot vet jag inte. Jag vet bara att jag inte tänker delta. Min taktpinne håller jag i själv. Gör jag inte det så mår vare jag eller mina hundar bra. Och det är faktiskt det viktigaste.


   Hmm... det gäller att ha böckerna på behörigt avstånd från Asta :-)


Hur många av er har inte sagt nej till att ställa upp och fixa något för er klubb eller inte varit med på någon aktivitet? När ni sagt nej så har någon sagt ”tänk att det ska vara så svårt för folk att hjälpa till” :-). Sen att man hjälper till i 52 andra föreningar, säljer bingolotto och toalettpapper till sina barns olika idrottsföreningar, bakar bullar till skolan så barnen kan tjäna pengar och åka på skolresa. Har du tur är det 15 minusgrader och du står uppsatt på listan över vilka som ska stå på torget och sälja kakorna och bullarna :-).


Jag har väldigt bra tips på hur man lär sig att säga nej. Håll ut i några dagar så ska ni få ta del av stenbockens nej-skola :-).


   Jag har köpt en ny bok som ska läsas under min semester


Vi har njutit av det vackra vädret. Ännu bättre blir det när jag kan trimma  igen :-). Jag gillar ordspråk som några av er vet. Och det finns ett som heter "inget ont som inte har något gott med sig". Har inte riktigt klurat ut än vad det goda varit. Men den söker han finner :-). 


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 10 maj 2011 22:51

MMS-bloggning ogillas :-). Inläggen man skriver länkas inte till FB. Rubrikerna måste heta MMS-bloggning, tröttsamt. 

 
Av Annelie Finnebäck - 10 maj 2011 22:42

Nu testar jag MMS-bloggning. Kan ju vara bra när man är ute på vägarna och inte har tillgång till den bärbara datorn. Hur bilderna hamnar i bloggen vet jag inte. Men Eukanubamaten är Sixtens mat som han vann på cupen. Passar bra eftersom han äter Eukanuba sedan ett par veckor tillbaka. Bilden på två små tallrikar var dagens mixlunch på Wongs i Örebro. 

 
Av Annelie Finnebäck - 9 maj 2011 22:45


Två av Tores kurskompisar, Dennis och Carmen


Morgonen började med ett återbesök på vårdcentralen. Så nu är vi utrustade med antibiotika eftersom såret i fingret inte vill läka som det ska. Det är sällan jag är i kontakt med sjukvården men idag har jag träffat en läkare som lämnade mycket övrigt att önska. En riktig krokodil, stor käft och små ören. När sköterskan skulle lägga om mitt sår så ser hon att det är infekterat och säger att hon ska hämta en läkare som ska få se såret så jag skulle kunna få antibiotika.


Sköterskan går iväg och hämtar en läkare och efter några minuter hör jag en högljudd kvinna som beklagar sig för sköterskan att hon minsann inte ska behöva träffa patienter före klockan 10 på förmiddagarna. Jag tänkte att det kan inte vara möjligt att jag med mina skattemedel är med och finansierar denna läkartjänst. Jodå, denna högljudda dam visade sig vara min läkare. Jag tänkte i mitt stilla sinne att om hon tror att jag tänker vänta en timma innan klockan blir 10 för att få träffa henne istället för att jag får åka till mitt jobb och tjäna pengar så jag kan betala skatt så hon får sin lön - glöm det. Och något annat än att titta på såret för att jag skulle få antibiotika skulle hon inte få göra.


Sköterskan förklarade lugnt och tydligt för läkaren att jag skurit mig förra söndagen, varit till vårdcentralen i onsdags och nu var på återbesök och då visar sig såret ha blivit infekterat och det behövs antibiotika. Läkaren tittade på såret, läxade upp sköterskan mitt framför mig om att såret nu minsann inte kunde kunde sys - det måste hon väl ändå förstå. Det var ingen som hade nämnt att jag ville sys. Det informerade jag läkaren när hon vände sig till mig med nedlåtande ton och en klapp på huvudet - det förstår du väl att du inte kan sys nu. 


   Snart börjar Sixten kurs

Jag vill ha antibiotika precis som min sköterska sagt och ingen av oss två har nämnt något om att sys. Jag har ju läst en bok som heter att välja glädje och det är vid såna här tillfällen man vill ha ett extra ex och lämna över till bättre behövanden :-). Herregud för människor som fastnat i en statusjakt och glömt att man har med människor att göra och går runt med näsan i vädret. Jag kunde i alla fall åka därifrån men jag tycker synd om övriga personalen som måste stå ut och det var bara måndag morgon :-). Nu ska jag på återbesök igen på onsdag, så håll tummarna för att det läker som det ska.


Ikväll har jag och Tore varit på kurs hos Prickis bmshundtjanst.se. På samma kurs går Ebba med sin Carmen och Carry med sin Dennis. Kul att ha kurskamrater som man känner sedan tidigare. Nu har jag anmält Sixten till valpkurs hos Prickis.


Kram alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 8 maj 2011 22:31


Brackets Sixten Redlös "Sixten" BEST IN SHOW-2 VALP på cupen

Bara några dagar efter att punkbandskullen var född 4 januari så fick jag frågan om jag hade en favorit. Ja, jag har haft en favorit i hjärtat från början, herr grön numera Brackets Sixten Redlös "Sixten". Attityden och nyfikenheten fanns där från början och sen får man se vad resten blir. 




 


Idag har vi vilat och tagit det lugnt hela dagen. Hundarna och jag har njutit av det vackra vädret. På eftermiddagen så "svängde" vi förbi Karlskoga (bara sisådär 10 mil tur och retur) för att hämta kameran hos Kaspelix-Maria med alla cupenbilderna så jag kunde ladda in bilderna i min dator. Det fungerade nämligen inte för Maria att läsa in bilderna i hennes dator. Och stenbocken hade fått väntat i över ett dygn på bilderna :-). Om jag är manisk? Jo, lite kanske :-)


Det finns fler bilder på hemsidan och fler kommer under veckan. 


Imorgon ska jag och Tore gå kurs hos Prickis. Grattis till Carry (Toute Vitesse) som vann lydnaden på cupen idag!


Kram alla vänner!

 
Av Annelie Finnebäck - 8 maj 2011 08:09


Sixtens rosett. Bilderna från cupen kommer under dagen
 
Glad eller glad? Svaret på frågan är glad :-):-). Brackets Sixten Redlös "Sixten" 4 månader och tre dagar gammal gjorde debut igår i utställningsringen på cupen. Han blev klassvinnare och vann ett vinglas :-):-) och slutade som BEST IN SHOW-2 VALP för domare Jeanett Lemmeke.
 
Vårt Eukanubatält som vi umgås med hela utomhussäsongen
 
Förra årets cup var lite lugnare för då hade jag en hund att visa och göra iordning och idag var det fyra :-):-) men det går det också, bara att ställa klockan lite tidigare för bad och föning :-). Alla fyra skötte sig jättebra!

En bild på Sixten när han var fyra veckor  
 
Tack till Alexandra Hjärtmyr som hjälpte mig att visa Trolla i BIS-finalen! Tack Christina L-L för supergod sallad! Perfekt lunch på en utställningsdag.
 
Många tack Kaspelix-Maria för sällskapet idag, för Tore och Tage, för att jag fick låna Kasper som är pappa till Sixten och för att du står ut när stenbocken inte hittar sina bilnycklar eller har ont någonstans :-):-).
 
Hemsidan blev inte uppdaterad igår för jag var så trött att det var risk för att något skulle bli felskrivet men det kommer under dagen eller ikväll. Maria fotade med sin kamera så jag uppdaterar när bilderna kommer.  
 
CUPEN: 
Valpdomare Jeanett Lemmeke och vuxna dömdes av Mrs. Jenny Harrison Smith
 
Brackets Sixten Redlös "Sixten" klassvinnare och BEST IN SHOW-2 VALP
Brackets Åsikt Utan Åsikt "Trolla" 3a i juniorklass med HP
CH. Kaspelix Kompis Tage 3a i championklass med HP
Kaspelix Square The Circle "Tore" 3a i juniorklassen
 
 
Vi fick med oss tre vinglas hem som HP-priser att fylla med Coca-cola!
 
Kan lugnt säga att vi alla somnade ovaggade igår kväll :-). Idag blir det vilodag och imorgon blir det lydnadskurs för mig och Tore.
 
Kram alla vänner!
 

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards