Alla inlägg under maj 2011

Av Annelie Finnebäck - 23 maj 2011 17:13

Finns det en djävul i oss alla?Ibland kan man fundera över det. Igår budade jag på en korgstol från Bruka Design. Den jag budade emot hade lagt in ett maxpris på ett par hundra över utropspriset. Jag budade och budade och kom inte ikapp. Då kände jag att ska du ha korgstolen så ska du inte få den billigt :-). Jag fortsatte att buda och vips så ledde jag budgivningen :-). Då infann sig frågan, vad ska jag med en korgstol till och som dessutom är naturfärgad. Imorse hade någon bjudit över mig så då slapp jag den. Man får tänka på konsekvenserna när man ska ha sin vilja igenom till vilket pris som helst :-). Köpa den på Tradera och sen måla om den till vitt, nej då köper jag en vit till nypris istället och håller tummarna för att ingen valpkull i framtiden blir sugen på den :-). 


Missa inte att beställa Eukanubas utställningstält! De finns tillgängliga i 2x2 meter, samt 3x3 meter. De erhålls till självkostnadspris om 2450 kronor, respektive 2750 kronor. Samtliga angivna priser är inklusive moms.Dessa beställs via mail på info@severa.se och skickas med valfri butiks ordinarie order. 

Av Annelie Finnebäck - 22 maj 2011 21:57

   Så här sommarfint är det hemma hos Maria!


Penséer har blivit en av mina favoritblommor för att de är så tålig. Jag älskade vårt vinterväder men jag säger inte nej tack till värme och strålande sol. Jag och Joel har badat och sen trimmat hundar utomhus. Vi har gått promenader och gosat med valpar.


   Världens godaste dryck


Finns det något godare än grillad mat på sommaren. Idag grillade vi inte utan det blev hemlagad pizza och coca-cola istället som givetvis avnjöts utomhus!


   

Dagen avslutade vi med att Maria bjöd på jordgubbar med vispgrädde.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 22 maj 2011 11:07


Paj med västerbottenost klar kl. 00.40 lördag natt till lördagens MH 


Jag är säkert inte ensam om att anordna uppfödare-MH och stå för kostnaden och ingen från kullen anmäls :-). Men man har fullt upp i livet så är det bara men nästa datum för MH är 22 oktober. En valpköpare som bor utomlands planerar för MH på sin Sverigesemester, toppenbra! Så idag blev det istället fyra hundar från andras uppfödningar beskrivna.


Sixten skulle ha tävlat i valpklass på SSPK i Hässleholm men kom inte dit. Så man kan väl säga att dagen inte blev som jag planerat men den blev bra ändå. Stenbockar och våra planer :-). Det viktigaste tycker jag är att så många dvärgschnauzer som möjligt blir beskrivna, om det sen är mina eller någon annans spelar ingen roll.


Nästa år i mars eller april (beror på när vintern försvinner) så kommer det bli MH för punkbandskullen som föddes 4 januari i år. Så fort jag fått datum så lägger jag ut det på hemsidan och mailar er.


Tack Carry som lagade maten och till Maria som fixade i köket. MH:t var mycket uppskattat av de som gick med sina hundar, jättekul! Jag fick avstå från att gå med Signe idag för att figga istället, hon får gå i höst istället.


Signe bor numera hos fodervärd men vi träffar henne ofta och hon lever livet som en prinsessa. Jag vill ha inte ha många hundar hemma och då är det bättre att placera ut på foder. Jag är väldigt restriktiv när det kommer till fodervärdar. Jag har lärt mig den hårda vägen genom att lyssna på mina uppfödarkollegor. Jag har tre hundar på foder och det är hos mina vänner där jag vet att hundarna får leva familjeliv.


Nästa utställning för oss blir SSPKs i Norrköping och då blir det bara Sixten som ska delta. När jag anmälde så visste jag inte hur det skulle bli med handen. Antibotikakuren är avslutad men handen känns inte riktigt hundra. Det gick att figga utan problem men det kändes i handen när jag kom hem. Ska mina hundar ställas ut så vill jag vara säker på att de ska vara fina i pälsen också. Kan jag inte garantera det när anmälningstiden går ut så anmäls de inte. Det är en regel jag inte tummat på hittills och inte ska göra i framtiden heller. Ni som är stenbockar vet känslan som infinner sig när man överträtt sina principer och man sitter med facit i hand . Däremot att trimma Sixten och putsa honom till utställning var det enda jag var säker på att fixa. Så mina andra hundar får vänta till juli månad.


I fredags var jag först och byggde bana hem och sen åkte jag till Karlskoga och badade och fixade Sixten och sen skulle vi äta gott. Tillbaka till Örebro och så börja laga mat till lördagens MH. Sent på kvällen är inte stenbocken så bra på att läsa :-). Jag läste mjölk istället för mjöl och Joel sa på riktig närkingska "det går aldrig" :-). Jag insåg mitt misstag efter att ha läst receptet från Carry tre gånger till att jag läst fel. Så det var bara att börja om början. Carry hoppade upp ur sin säng hemma i Kumla och lagade en supergod pastagratäng åt oss istället.



Ja, så här ser pajdegen ut efter att ha haft i 3 dl mjöl istället för 3 dl mölk :-)

 

   förgräddat pajskal

 

  I med röran och in i ugnen

 

   En klar paj och den blev god jag lovar!

 

Det här har återigen varit en toppenhelg! Nu väntar andra aktivteter för dagen!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 19 maj 2011 22:23

Ikväll skulle Sixten börja valpkurs hos Prickis men det satte huvudvärk hos mig stopp för. Så nu får han vänta till nästa vecka. Jag har sovit några timmar så nu blir det strax kvällsrastning med dogsen. En av mina vänner mår bättre än nånsin och det gör mig glad. Var och en har ansvar för sitt eget välmående. Låt inte trångsynthet eller skvaller hindra dig från att välja din väg i livet. Folk skvallrar oavsett vad. Finns det inget att skvallra om så hittar de på. Så lev livet som ni själva vill! Håll tummarna för mig, några tradera-auktioner går ut imorgon!

 
Av Annelie Finnebäck - 18 maj 2011 21:32

   En favorit i repris på vår Asta som är till salu


Planering inför helgen pågår; hämtning - lämning - en till hämtning - mat till funktionärer och MH:t på lördag - kurs mm. Hoppas bara att jag inte ska missa något.


Tror att jag har lite för mycket i huvudet just nu... Är man vimsig när man letar efter en hund i trädgården och samtidigt bär den "saknade" hunden på armen :-). Trimmade på Sixten när jag upptäckte att jag inte såg honom i trädgården :-). Tog honom på armen och gick ut och letade efter honom..... :-).


Har jobbat några timmar framför datorn ikväll och nu ska det bli en stund till innan det är läggdags.


Kram alla vänner!



Av Annelie Finnebäck - 17 maj 2011 17:32

  Lånat bild från alftaburen.se


Nu har jag beställt en ny utställningsbur som är hoppfällbar med hjul. Bilden ovan är med fyra dörrar och två plan men jag har beställt en med två dörrar och ett plan. Bilder utlovas när jag fått hem buren. Den här modellen på bur är snarlik min gamla och numera trasiga bur. Det är ungefär samma mått på den nya buren som på den gamla. Fördelen med denna är att hjulen är större och mer åt terränghållet. Den gamla buren som hängt med i över 10 år ska lagas och vara extra trimbord i trimhuset istället. Till dess får vi åka med ett haltande underrede som man ställer en utställningsbur löst ovanpå. Varför underredet är haltande får ni fråga Kaspelix-Maria om :-).


Nästa inköp från www.alftaburen.se/ kommer att bli deras valphage med tillhörande utbyggnad. Den är snygg, funktionell och stabil. Även vi som föder upp hundar vill ha det lika fint hemma som alla andra som inte föder upp hundar J.


Vi har trevliga planer inför helgen. Förutom MH så kommer det bli trädgårdsarbete. Mer ris ska eldas och så ska det inköpas sten att lägga runt pallkragarna.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 16 maj 2011 22:52

 

Får man ha ett liv som uppfödare? Mitt svar på frågan är ja. För mig är det inte en identitet att vara uppfödare utan jag säger hellre att jag föder upp hundar. Jag har min kalender inbokad med olika aktiviteter precis som alla andra som inte föder upp hundar. Jag försörjer mig på samma sätt som andra som inte föder upp hundar. Jag är precis som alla andra som inte föder upp hundar. Jag är inte allmän egendom precis som alla andra som inte föder upp hundar inte heller är allmän egendom. Jag kan vara lika upptagen som alla andra som inte föder upp hundar. Jag kan vara lika svår att få tag på precis som alla andra som inte föder upp hundar. Jag är lika mänsklig som alla andra som inte föder upp hundar. Jag kan vara lika stressad eller upptagen som alla andra som inte föder upp hundar. Kort och gott... vi som föder upp hundar är rätt lika alla andra som inte föder upp hundar.


Jag blir hjärtligt trött på alla som tror att man är tillgänglig omedelbart bums.


Svaret på frågan är ja! Från och med denna vecka går jag kurs två kvällar i veckan. En kväll med Tore och en kväll med Sixten. En tredje kväll kommer att gå åt till att trimma mina hundar. Så innan krav ställs på mig, hur många kvällar i veckan går du kurs med din hund eller trimmar din hund? För mig är det här livet och inget eller ingen kan ändra det.


Det är kul och lärorikt att gå kurs! Det kan jag verkligen rekommendera. Bara få vara och koncentrera sig på sin hund och stänga allt annat ute. Känns som ungefär som när man trimmar då man också koncentrerar sig och stänger allt annat ute.


Kram alla vänner!


PS. På onsdag kl. 18.00 har Örebro Läns Kennelklubb genom Felicia ringträning på Örebro BK. Får se om jag hinner dit och hjälpa till.


Örebro Läns Kennelklubb finns nu på Facebook!


Av Annelie Finnebäck - 15 maj 2011 20:14

   Underbara Sixten vet hur man njuter av livet.
 
     
Här har han lånat Tages favoritleksak
 
Igår hade jag en heldag med Kaspelix-Maria. Först var jag till Karlskoga Djurklinik där Örebro Läns Kennelklubbs delkurs i Utfordning skulle äga rum.
 
 
Jag är ansvarig för uppfödarutbildningarna i länet och hälsade deltagarna välkomna, delade ut kursböcker och överlämnade dem till kursledaren veterinär Magnus Andersson. Om ni inte har gått utfodringskursen så kan jag rekommendera den. Det är en underskattad kurs.

Sen vidare till Maria för som sagt en heldag. Vi grillade, hundarna lekte och busade, solen sken, trimning…ja, vad mer kan man begära.
 
Joline var snäll och städade min bil och så tvättade hon den. Så både hundar och bil hade finkostymen på sig när vi åkte hem sent på lördagskvällen. Joline bakade även chokladbollar så det blev även lite lördagsgodis :-). En dag i fullständig harmoni.
 
   Lördagsgodis :-)
Vi har haft en härlig dag idag också men på hemmaplan. Jag hade bestämt mig att göra ingenting idag men så läste jag en väns statusrad på Facebook "Skapar trädgård...".
 

   Dagens shopping på Plantagen
 
Då blev jag påmind om att jag också gör det :-). Så då var jag tvungen att åka iväg och inhandla jordgubbsplantor som ska planteras i en av pallkragarna. Så små som plantorna var så lär det nog inte bli jordgubbar förrän nästa år .
 
  
   Köpte även en "overall" till min webergrill
 
   Gillning, ett positivt måste när man bor i hus :-)
 
Nu måste en skål inhandlas från Bruka Design med texten jordgubbar. Om jag inte har en redan vill säga. Sen har vi inte gjort så mycket mer än att nyttjat trädäcket. Nu ska det bli jobb framför datorn innan det blir kväll. Helgen har varit i fullständig harmoni.
 
Imorgon blir det kurs igen för mig och Tore. Det ser vi fram emot!
Kram alla vänner!

Ps. Missa inte mitt föregående blogginlägg.

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards