Alla inlägg under december 2010

Av Annelie Finnebäck - 10 december 2010 07:51


Efterrätten 


   
Wadköping


Igår var jag på julbord i Wadköping i Örebro. Jättemysigt nu när det är så mycket snö ute. Wadköping är ett kvarter med mycket gamla hus och ligger bredvid Örebros vackra oas stadsparken. Rekommenderas både sommar och vinter!


       


Ett tips till alla er som ska köpa hund! I många annonser kan man läsa att föräldradjuren eller att valpen är registrerad i Jordbruksverket. Det spelar ingen roll om föräldrarna ser ut som Dvärgschnauzer och att en eller båda av föräldradjuren är registrerade i Svenska Kennelklubben. Om valpen inte är registrerad i Svenska Kennelklubben så är det en blandrashund. Det är en blandrashund ni är på väg att köpa. Jag surfade på ett flertal raser och det är populärt att skriva att valpen är registrerade i Jordbruksverket. Det enda som Jordbruksverket registrerar är hundägare och dessa är väl knappast till salu :-). Det är även populärt att skriva "En valp som julklapp".... I rest my case :-).


Det finns också annonser där det står att man följer rasklubbens regler vilket inte alla gånger stämmer. Köp inte allt rakt upp och ner som står i en annons utan granska den kritiskt och ställ frågor. Rasklubbarnas regler hittar man på respektive rasklubbs hemsida. Ta god tid på er innan ni väljer hund. Gå gärna in på SKKs hemsida och länken Köpa hund. Där få ni mycket tips om vad ni ska tänka på när ni köper hund. Majoriteteten av de rasklubbar som finns har egna valphänvisningar där ni hittar kullar. Det var några minuters reflektion av mig.


Har fortfarande nackspärr som ger spänningshuvudvärk men det är inte kroniskt tack och lov. Ska vila i helgen men även röra på mig. Jag har läst att man ska röra på sig även om man har ont för det ska vara bra att få igång blodcirkulationenen på det onda stället. Vad gjorde man innan man kunde googla om sina skavanker :-).


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 8 december 2010 20:58


kvällens läsning  


Vad är med valpar och toalettpapper? Ja, om Trolla, Signe och deras pappa Tage kunde tala så skulle jag veta :-). Att få med sig toalettrullar ut från badrummet och tugga sönder dem och sprida papperet högt och lågt är ett nöje de delar. Hur många mikrobitar det kan bli av en rulle kan jag svara på, alldeles för många :-). Imorse var det ett vitt hav med papper och två tjejer som stod och viftade på svansen. Tage som är lite klokare än sina döttrar satt i soffan och försökte se helt oskyldig ut. Men de är underbart mysiga trots sina små bus!


I eftermiddags körde jag spinning och det var riktigt skönt att få igång blodcirkulationen efter några dagars nackspärr. Nu känner jag bara av det litegrann så jag ska inte klaga. Ikväll trimmade jag Trolla så hon blir fin till utställningen.


Virus ligger på rygg bredvid mig. Hon är så lugn och fridfull.


Nej, nu ska jag fokusera på den engelska serien i tre delar som började kl. 21.00 på SVT1.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 7 december 2010 20:58


 

Ja, vi kan konstatera att Virus är dräktig och i början av januari förväntas valparna att födas. Det ska bli så mysigt. Det är så rofyllt och givande med valpar. En tik är dräktig 63 dygn (+- 3 dagar) och den här tiden tycker jag går extra fort. Jag har fått tips av en kompis att inhandla en extrasäng som är uppblåsbar. Perfekt så man kan sova skönt bredvid valplådan den första tiden. Jag har svenska punkbandsnamn på lager till den här kullen :-). Vi får se hur många valpar det blir och vilken fördelning det blir av tikar och hanar. Förra kullen hade en klar majoritet av tikar och de flesta intressenter ville givetvis ha....hanar :-).


Så är det att vara uppfödare. Man kan inte bestämma vilken vecka tiden ska löpa, hur många valpar det ska bli och inte heller antalet tikar/hanar :-).


Aktiviteter tillsammans med mina hundar är glädje för mig. Att ha hund är för mig så långt ifrån negativ energi man kan komma. Hundarna fyller livet med positiv energi och glädje. Det är så onödigt att spilla tid på negativ energi. En klok vän brukar alltid säga att man väljer själv sina gränser och vad man ska tillåta sig att känna. Jag har tagit fasta på det de senaste åren. Energitjuvar sorteras bort och jag väljer glädje. Nu ser vi med glädje fram emot Virus och Kasper kull som uppfyller Dvärgschnauzerringens valphänvisningenskrav.


Nej, nu ska jag tända lite ljus och mysa framför TV:n med hundarna.


Kram alla vänner!




Kasper





Av Annelie Finnebäck - 5 december 2010 19:28



Snart ska det andra adventsljuset tändas här hemma     


Igår var vi på adventsfika hemma hos Carry tillsammans med Kaspelix-Maria och hennes barn Joel & Joline. Trolla och Signe fick följa med och de lekte för fullt med Carrys och Marias hundar. Grindar som aldrig forcerats tidigare lyckades Trolla och Signe med. Är vi förvånade :-). Vi hade jättetrevligt hemma hos Carry!  



Så här fint hade Carry gjort åt oss 

 
Hur mysigt som helst



Carry bjöd bland annat på hembakta lussekatter




Vi hade med en present till Carry.  

 
Träsmak är en affär i Örebro som jag kan rekommendera, snygga möbler och snygga inredningsartiklar som ovan glögglåda.

      

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 3 december 2010 19:44


Senaste fyndet på Tradera


Jag vill ha minusgrader! Inte nödvändigtvis 20 men 10 minusgrader är perfekt om man är rätt klädd! Hundarna håller sig rena och fina i snön och det fastnar inte snö i pälsen. 


Det känns som om det var fredag igår, tiden går hur snabbt som helst. I helgen ska vi ta det lugnt. Imorgon blir det trimning och sen adventsfika på eftermiddagen i Kumla. Det är väl det som står på schemat imorgon plus att jag ska lyssna på nya ljudboken som jag vunnit på Tradera.


Doxa har höglöpt och efter att jag parade Virus så bestämde jag mig för att vänta med att para Doxa. Jag är inte sugen på två kullar samtidigt utan vi hoppas på att Virus är dräktig annars får vi vänta några månader till.



Örebro har en egen julbock. Bäst att passa på att fota innan någon pyroman hinner före med tändstickor.   


Örebro slott i vinterskrud  



En väderstation inköptes på Claes Olsson. Förmodligen mycket onödig information men den var vit :-) och det var inte den vandliga termometern som de hade.     


Ha en bra kväll!


Joels bilder från Österledskyrkan i Karlskoga:


                  

Av Annelie Finnebäck - 1 december 2010 19:26


Trolla (Brackets Åsikt Utan Insikt)

 

Helgen som gått har varit toppen! Den tillbringades hemma hos familjen Engström i Karlskoga. Vi gick promenader med hundarna, var till Marias pappas hästgård och skottade och fixade med hästarna. Jag kan tillägga att jag hade behörigt avstånd till hästarna :-). Hundarna sprang fritt och busade med varandra i snön.



Klart man hjälper till att mocka :-)  

  
Qrusa och Signe busar för fullt  


Lite för snabb för mattes Iphone

         
Tage  

 
Trolla  

 
Stora ytor och mycket att undersöka

    
    



Joline, Maria och Joel utanför Karlskoga kyrka  


Helgen avslutades med adventskonsert i Karlskoga Kyrka. Bilder från söndagskvällen finns längre ner i blogg.


Givetvis åt vi god mat och fikade. Ibland är det skönt att bara vara utan en massa måsten. Ladda lite batterier, jag tror mer på kvalitet än kvantitet. Förstår inte när folk rusar runt och fixar med hundra saker i timmen. Den som stressar mest vinner....en guldstjärna i kanten eller ett kortare liv? Ja, så har vi planerat utställningar för nästa år :-). Ska bli kul igen efter vår lilla paus.


Jag har haft snickare här hemma tisdag och onsdag som har monterat min nya spisfläkt, satt upp lister runt fönstren och fönsterbrädor. Sist men inte minst har de satt upp en rad med speglar på ena väggen i trimhuset. Perfekt att ha spegel när man trimmar. Tre av fyra speglar kunde snickaren sätta upp eftersom det saknades fästen till en spegel. Misstankarna faller givetvis på knatteligan, det vill säga Trolla och Signe. Vet du var fästena kan vara frågade snickaren? Hmmm, ja någonstans ute i trädgården under 3 decimeter snö :-). Det blir till att besöka Ikeas reservdelsavdelning.


Ps. Vill ni kolla vädret på er hemort så kan jag rekommendera www.yr.no


Kram alla vänner!


Bilder som Kaspelix-Joel fotat från adventskonserten:


                                

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards