Alla inlägg under november 2010

Av Annelie Finnebäck - 15 november 2010 06:39


En bild i repris - Siri (Brackets Bättre Sent Än Aldrig) 
som förgyller tillvaron för sin familj


Dagens snackis idag tippar jag på blir Mona Sahlins avgång som partiledare oavsett vilket parti man röstat på. Det är svårt att fokusera på sakfrågor när man har ett förflutet med obetalda TV-licenser och svarta dagmammor. Förtroendefrågan blir ständigt en fråga som återkommer. Det är en omöjlighet för Socialdemokraternas partiledare exempelvis att ta debatt med andra partier när deras ministrar inte gjort rätt för sig. Nä, ska man ta debatter eller lära andra hur man lever så får man sopa rent framför sin egen dörr, en gammal livslång filosofi som håller fortfarande. En partiledare är en människa och människor är till naturen inte perfekta. Perfekta människor är inte äkta utan produkter som Barbie och Ken. Själv tror jag att socialdemokraterna måste hitta en som inte har spöken i garderoben och är fri från dubbelmoral. Dubbelmoral inger inget förtroende.


"Dubbelmoral är bra - förlorar man den ena har man den andra kvar". Nej, ta ingen som har det motttot :-)


Imorse vaknade jag med ett leende på läpparna! Det här kommer att bli en bra dag! Träning och hundar står på schemat!


Ha en bra dag alla vänner! 

Av Annelie Finnebäck - 14 november 2010 18:29


Trolla på uppfödarmöte  


Har haft en jättetrevlig helg med maraton i uppfödarmöten. Först var jag och Kaspelix-Maria till Stockholm på Dvärgschnauzerringens uppfödarmöte och idag höll vi själva i Dvärgschnauzerringens uppfödarmöte i Örebro. Till klubbstugan i Örebro hittar vi så det blev inga felkörningar som gårdagen bjöd på :-). 


Nu har vi gått långpromenad och sen trimmat Tage. Det är kul att läsa vad alla vänner på Facebook ägnat sig åt i helgen. Det är många olika aktiviteter och familjeaktiviteter. Gemenskap och glädje har varit gemensam för alla aktiviteter, precis som de ska vara!


Planerar besök på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Det ska bli en heldag med olika utställningar, bland annat den mänskliga resan och givetvis Cosmonova!


Hur aktiverar du dina hundar? För vår del blir det långpromenader, utställningar och spår.


Nu ska vi njuta av en ledig kväll och passa på att ha en liten spaafton. Fotbad, inpackning, ansiktsmask mm.


Ps. Missa inte "The Event" avsnitt 7 kl 21.15 på SVT1.


Kram alla vänner!



  

Av Annelie Finnebäck - 13 november 2010 21:42


Dvärgschnauzerringens uppfödarmöte 13/11 hölls på Lidingö BK  


Ja, det är ibland ganska avgörande vilket val man gör. Särskilt när man är från landet och kör bil i huvudstaden :-). Jag och Kaspelix-Maria och hennes dotter Joline skulle åka tillsammans till Dvärgschnauzerringens uppfödarmöte på Lidingö. Joline som var med frågade om hon skulle få se Globen eller Gröna Lund på vägen dit. Nej, säger jag, vare sig Globen eller Gröna Lund ligger i närheten av dit vi ska. Nu har jag åkt så många gånger till Lidingö så jag hittar. Trodde jag tills Kaspelix-Maria ställer frågan, ska vi höger eller vänster? Hmm…vänster säger jag till slut. Vänster innebär att jag efter en stund kunde säga till Joline, ja på höger sida har vi Globen och efter att ha åkt några varv i centrala Stockholm så kunde vi även peka ut Gröna Lund.



Julskyltningen har börjat i Stockholm     


Sen trodde jag att jag hittade till Brukshundklubben på Lidingö vilket jag inte gjorde så vi fick även se lite mer av Lidingö än vad vi tänkt :-). Men vi kommer garanterat att leva några år längre – ett gott skratt förlänger livet! För skrattat har vi gjort!


  
Lunchen intogs på Elfviks gård, vilken god mat och härlig miljö  


Det var ett toppenbra uppfödarmöte som Maria Landergård och Anne Wallin höll i. Visst är det trevligt att umgås med andra som delar ens intresse! Imorgon blir det ytterligare ett uppfödarmöte med Dvärgschnauzerringen och då i Örebro, ska bli jättekul!



Underbar utsikt från lunchbordet



Vill tipsa om en superbra ansiktskräm! Clarins - som jag fått av en vän, tack!  


Nu ska jag fortsätta och titta på filmen "Underbar och älskad av alla" som började på TV4 kl. 21.30


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 12 november 2010 19:27


En parasit som precis haft med en stenbock att
göra och väntar på sitt sista ögonblick :-)
  
Eländiga kryp, kräk, parasit, fripassagerare, blodsugare osv. Ja, kärt barn har många namn. Men det här är inget kärt barn det kan jag lova er. Nej, de tränger sig på och förstår inte hur ogärna man vill umgås med dem, hur ointressanta de är, enda sättet de har att få umgås är att tvinga sig på...fästingar.
Japp, jag blev precis påmind om varför sovrummet ska vara hundfritt :-). Tage låg bredvid mig i sängen och myste och så kände jag en fästing. Men herregud det har varit 5 minusgrader, hur är det möjligt? Hur överlever de?
Hur gick det då för fästingen? Låt mig ge er en ledtråd, försök att komma hem oinbjuden till en stenbock :-). Ja, det är ingen fara de jag tycker om!
Kram alla vänner!

Mys hemma hos familjen Engström (Kaspelix) igår kväll  

Av Annelie Finnebäck - 10 november 2010 20:30

  


Ett av de bästa ordspråken jag hittat hittills är:


”En lögn far halva världen runt innan sanningen fått på sej stövlarna."

 

Man kan fråga sig varför det är så? Varför är det så viktigt att fara med osanning? Jag tror på att sanningen alltid vinner och jag har fortfarande inte fått motsatsen bevisad!



Servetter och glögg inhandlades på Ikea


Igår shoppade jag med Kaspelix-Maria på Ikea. Jag köpte bland annat timer till mina lampor. Jag tycker det är så mysigt när det lyser i fönstren när det börjar bli mörkt på kvällen. Och istället för att gå runt och tända alla lampor (hmm…ett I-landsproblem jag vet) så inköptes timers.

 
Vi fikade givetvis!

    


Jag fixade igår med timers till lamporna och ställde in dem efter bästa förmåga och med lite svordomar. Imorse lös lamporna fortfarande, ett tecken på att jag misslyckades. Herregud, ska man behöva vara civilingenjör :-). Nu har jag fixat lite till och jag får se imorgon när jag vaknar om jag lyckats :-).


Idag har jag kört spinning och trimmat lite. Snart blir det soffan och tidningen Hundsport!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 8 november 2010 20:23


Kaspelix Qut The Crap "Texas" - Foto: Lotta Björklund Holegård, Kennel Topaz  


Jag är inte så mycket för engelska namn på hundar men det här namnet gillar jag skarpt - Kaspelix Qut The Crap. Ett C utbytt mot Q och voila jag gillar det. Vissa uttryck gör sig bättre på engelska än svenska. Sen är hanen en av mina favoriter, snygg och trevlig! Han ska ska bli rolig att följa i utställningsringarna. Han är av sin uppfödare Maria Engström, Kennel Kaspelix. Men som jag sagt innan, min blogg och mina åsikter :-). Så nu innebär inte det här att alla ska byta namn på sina hundar :-). Om Virus blir dräktig har jag tänkt mig svenska punkbandsnamn... jag lovar då kommer säkert många hålla sig för pannan och undra, hur man kan döpa sina hundar till svenska namn i stamtavlan :-). Tur är väl att vi är olika, annars skulle världen bli tråkig :-).


Nu har jag anmält Tage och Trolla till Stockholms hundmässa. Nu ska det bli lite kvällsrastning!


Ps. Kul att få se så många fina bilder från utställningen i Växjö på Facebook! Grattis till alla som hade framgångar!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 7 november 2010 16:44


"Signe" (Brackets Lika Barn Leka Bäst) på spårträning    


Idag har Tage, Trolla och Signe fått spåra. Nu sover de gott :-). Lägga spår i Kilsbergen är inte att rekommendera. Det kryllar av vilt som går kors och tvärs över spåren och det blir lite för mycket av det goda ibland :-).



Tuggben - det ser inte gott ut och det luktar illa, ja då vet man 
att det kommer att gå hem hos hundarna :-)
  


Jag har anmält Virus och Kaspers valpkull till Dvärgschnauzerringens valphänvisning, hur smidigt som helst. Allt som kräver kuvert och frimärke har jag en förmåga att skjuta framför mig. Gör du det också? Idag är allt så smidigt när man kan uträtta ärenden via Internet. Tänk hur det var förr när man skulle anmäla till utställning och man skulle fylla i SKKs tresidiga blankett :-).


Nu ska det  bli det trimning och sen mys framför TV:n. Försöker att följa serien ”The Event”. Ska tända ljus överallt och njuta av lugnet tillsammans med hundarna.



Mozzarellagratinerad kassler på väg in i ugnen

 

Jag föredrar när jag kan tillaga mat i ugnen för då krävs inte ständig passning.


Så är gör du Mozzarellagratinerad kassler; först skivar du kassler i skivor (ca 1 cm tjocka), lägger på fransk senap, ovanpå det färsk basilika, sen skivade tomater och sist strör du över mozzarellaost. Låt stå i mitten av ugnen ca 12 minuter på 200 grader. Serveras med ris till men jag hoppar över det och kör bara sallad till.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 6 november 2010 21:24


Trolla är redo för att spåra



Trolla spårar...


...och hittar viltklöven


Idag tog vi oss i kragen och la Viltspår. Det har inte blivit så mycket av det de senaste två veckorna. Tage som just nu är väldigt kär eftersom Virus höglöper tyckte nog det var skönt att få koppla av från kärlekshormonerna. Trolla fick också gå ett viltspår men ett kortare. Det är jättekul att spåra!


Virus har tysta löp. Inte med en bloddroppe avslöjar hon att hon löper. Enda gången hon inte har haft det var i somras. Men man vet ungefär när tikarna ska börja löpa och då får man vara uppmärksam i god tid. Tage får inte umgås med tikarna utan jag skiljer dem åt när jag ser första tecknen på löp, att tikarna börjar kissmarkera oftare på våra promenader mm. Hur vet man då när det är rätt dag att para när tiken har ett tyst löp? Ja, det underlättar att Virus bor hemma hos mig och att Tage bor här. Han är cool även med löptikar hemma men när det är rätt dygn för parning så äter han ingen frukost och ingen kvällsmat.


I fredags morse så åt Tage inte sin frukost och då var det bara att ringa hanhundsägaren och säga att idag är det nog dagen D. Så fredagskvällen tillbringade vi hos hanhundsägaren och jag hade rätt det var dagen D.

Kasper som jag parade med är 3 år och 3 veckor och det var första gången som han skulle gå i avel. När jag valde hane var det inget som bekymrade mig. Kaspers avelsdebut funkade perfekt, han visste precis vad han skulle göra. Nu hoppas vi på peppar/saltvalpar omkring 6 januari.



Ljusen i minneslunden på Skogskyrkogården i Karlskoga

  
Minneslunden  


Lördagseftermiddagen gick mer i kyrkans tecken än i hundens tecken :-). Jag hade lovat Kaspelix-Joel att följa med på gudstjänst på Skogskyrkogården. Vi tände ljus i minneslunden för min pappa, mormor och morfar. Otroligt vackert och rogivande med alla tända ljus.


Ja, mina senaste 36 timmar kan kort sammanfattas med parning - spårning – gudstjänst :-). Ja, får inte glömma shopping i Hallstahammar i fredagseftermiddag.


Ps. Ett TV-tips; ”Mördare okänd” kl. 22.05 på SVT1.


Kram alla vänner!


Fler bilder från Skogskyrkogården, varsågod Joel!

 

                     

  

  

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards