Alla inlägg under oktober 2010

Av Annelie Finnebäck - 8 oktober 2010 18:18


Tage hittar viltklöv och sin favoritleksak


Idag blev det inget spinningpass men jag har inte dåligt samvete för det. Det blev spinning igår och efter det passet åkte jag hem och klippte ner alla buskar i trädgården med min nya sladdlösa häcksax. Jag har tidigare klippt med en manuell häcksax som är från andra världskriget, inte att rekommendera för handlederna. Men nu har har vi klivit in i 2000-talet och det var jättekul att klippa och toppen att slippa hålla reda på en sladd.


Jag hade fått förmaningar innan om att man var tvungen att sätta uppp trådar så man hade riktmärken så det blev rakt. Här lägger vi ingen onödig tid på att sätta upp trådar utan vi använder "trimögat" och då blir det rakt.



Slutet på Tages spår, viltklöv och favoritleksak  


Istället för spinning idag blev det ett längre spår för Tage. Ut och lägga spår och i slutet lade jag hans favoritleksak och viltklöven. Sen hem och göra veckans pälsvård på Tage. Efter det tillbaka och spåra. Han hittade både viltklöv och leksak men nu var leksaken helt ointressant :-). Trolla fick gå ett kortare spår och som belöning fick hon Tages leksak. Imorgon får det bli spår för Signe och Doxa.     


Kram alla vänner!


Lite bilder på Trolla;



Trolla

  
Trolla

  


Trolla  

Av Annelie Finnebäck - 6 oktober 2010 18:48


Spis från tretti.se  


Om ni som är rakryggade (vilket inte innebär att man kränker eller är dum och plump), omtänksamma, väluppfostrade och trevliga inte fått beröm för era egenskaper den senaste tiden så får ni det av mig nu, TACK för att ni finns!


Idag kom det paket från tretti.se med ny spis och fläkt, båda i svart! Jag kan verkligen rekommendera att beställa vitvaror därifrån. Hur smidigt som helst och fraktfritt. Jag måste komma ihåg och boka in Elfirman. Man kan beställa installation av tretti.se men jag har lite andra saker som det behövs elektriker till så jag slår några flugor i samma smäll.


Sen blev det ett längre spår för Tage och det skötte han utmärkt. Nu börjar det bli mörkare och mörkare på kvällen och på spårkursen vi går ska vi få prova på mörkerspårning. Hur det nu ska gå :-). Orolig för Tage? Nej, han kommer fixa det, men frågan är om jag gör det. Gå med pannlampa och veta var man sätter fötterna och läsa hunden samtidigt blir en utmaning :-).


Jag har några favoritbloggare och här är ytterligare en, A-C Marteus på expressen.se

Här är ett av hennes blogginlägg ”Jesus vs Åkesson: 1-0”:


http://blogg.expressen.se/opinionsbloggen/entry.jsp?messid=625140


Ps. Jag har vunnit fler handtag på Tradera (nya och likadana) till mitt kök.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 4 oktober 2010 20:40


Handtag till köket


Jag har vunnit auktioner på Tradera så nu har jag fått nya oanvända handtag till mina vitmålade (men herregud tänker någon, är vi förvånade) skåpluckor.

Nu tänker mina vädursvänner: ”Men är handtagen likadana?” Gud man kan ju inte ha ett kök med olika handag”, ”Hur ska vi kunna sitta i Annelies kök och fika och det är olika sorters handtag”. Stressen ökar nu hos vädurarna :-). Ha ha ha, nej lugn säger jag till alla vädurar, det är likadana handtag. När jag fått handtagen, nya spisen och nya spisfläkten på plats så blir det bilder till bloggen.


Dagens ordspråk som inte har med ovan att göra, viktigt att klargöra så inget stjärntecken flaxar iväg:-)


Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat. / Nalle Puh


Kram alla vänner!  

Av Annelie Finnebäck - 3 oktober 2010 20:52


STOKKs lokaler på Gärdet i Stockholm  


Idag har jag varit på möte med Specialklubben (SSPK) tillsammans med Maria Engström på Gärdet i Stockholm. Samtliga rasringar var inbjudna att delta med två representanter. Alltid roligt och inspirerande att träffa de andra klubbarnas representanter. Stockholmstrafiken en söndag är precis lagom att klara av för oss lantisar :-).



Mysiga Trolla var med på mötet och gick från famn till famn



Maria fick tillbaka sin Joline som varit hos Djakarta-Lotta hela helgen  


På vägen hem mötte vi upp Lotta-Djakartas i Enköping som lämnade tillbaka Kaspelix-Joline :-). Joline har hjälpt till med Noel och pudlar i helgen och har varit i sjunde himlen i två dagar :-). Grattis säger vi till Lotta vars uppfödda pudel i helgen blev Junior Europavinnare 2010 i Slovenien!



Joline och Noel  


Charmiga Noel


Jag har hittat toppenbra ordspråk!


  • Ett halvtomt glas vin är visserligen också halvfullt, men en halv lögn är ingalunda en halv sanning.
  • Alla lögner rostar.
  • Bakom sanningen kan man bara stå, men bakom lögnen kan man gömma sig.
  • Hans tunga förde honom över hela världen, hans fötter kom aldrig över tröskeln.

Tack alla kloka människor som inspirerar och ger kloka råd! Ni utgör den stora majoriteten!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 2 oktober 2010 17:57


Tage (SE UCH Kaspelix Kompis Tage)  på viltspårkurs 


Idag har vi tränat viltspår med vår spårgrupp vilket är jätteroligt. Skogen vi lade spår i idag var rena träskmarken :-). Dessutom älgar i skogen och en löptik i gruppen :-). Det spelar inte Tage någon roll, när han får gå på spåret så är allt annat bortglömt. Idag fick han spåra över vattendrag men det gick det också. Fantastiskt vad våra hundar kan och oftast kan de mer än vad vi tror.



Tage hittar sin viltklöv

  
Viltklöven är mycket intressant

  


Viltklöven som är slutmålet på spåret



Tages syster (Kaspelix Klara Färdiga Gå) väntar på att få gå på sitt viltspår  



Tages syster hittar sin viltklöv

     
Tidningen Brukshunden

  

Till våren ska jag gå viltspårkurs med Trolla och Signe. Ja, om Signe bor kvar här hemma då vill säga. Hon är till salu men jag säljer henne inte till någon som inte vill arbeta med henne. Nej, då får hon bo kvar här hemma och bli älskad och aktiverad. Både Signe och Trolla är rumsrena. Hemma hos mig får valparna gå ut och rasta sig från det de är fyra veckor (beroende på säsong givetvis). Dvärgschnauzer fattar sånt där snabbt men man måste ge dem förutsättningarna.



Tages favoritstol numera är en av korgstolarna jag fick ärva efter min mormor.
Den andra har Doxa lagt beslag på :-)  

 

Doxa och Virus har båda fått pälsvård idag så snart blir det lördagsmys här hemma framför TV:n med tända ljus från Partylite.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 1 oktober 2010 19:06

Ljudbok "Å andra sidan" från Tradera

  

För många år sedan läste jag två böcker, "Honungsmelonen" och "Vattenmelonen" skrivna av Marian Keyes. Så nu som ett avbrott i mitt frosseri i deckare, budade jag på en ljudbok på Tradera "Å andra sidan" också den skriven Marian Keyes. Böckerna är i stil med "Bridget Jones dagbok" och man blir glad av att läsa dem.


Fredagseftermiddagen avslutades som vanligt med ett träningspass spinning puls. Efter en promenad blev det lite pälsvård för Tage, Trolla och Signe. Imorgon ska Virus och Doxa få pälsvård. Får jag lista mina favoritaktiviteter så hamnar pälsvård högt upp på listan :-). Imorgon blir det träning med spårgruppen för Tages och min del. Det gör att vi missar Kaspelix kennelpromenad men ibland får man välja och vi ser fram emot nästa kennelpromenad istället.



Mer doftljus från Tradera och ett zinkfat



Ljushållare att sätta på väggen har jag också hittat på Tradera. Ska
sätta upp dem i helgen men i omvänd ordning så orden kommer rätt :-)
     


Har haft servicetekniker här som tittat på min luftvärmepump. Gissa vad som var fel :-). Jo, kompressorfel...har jag hört det någon tidigare gång i år :-). Jo, just ja, när AC-kompressorn gick söner i min bil :-). Jag hade faktiskt själv googlat fram diagnosen för min luftvärmepump och serviceteknikerna bekräftade min diagnos. Garantin gäller fortfarande så nu väntar vi hem en ny del.


Kram alla vänner!



Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards