Alla inlägg under september 2010

Av Annelie Finnebäck - 9 september 2010 00:14


Tage väntar på att det ska bli dags att få gå spår  


Tage är lika rolig att jobba med när man spårar som när ställer ut honom. Det är så kul att se sin hund jobba. Jag tror att om fler aktiverar sig med sina hundar så blir det mindre tid över för elakheter.


Idag fick jag beröm "tänk om alla vore som du". Det är nog inte alla som håller med kanske men visst känns det extra bra att få beröm av människor som du håller högt.



Snitslar i början och i slutet klarar man sig inte utan när man spårar.  

 


Hur duktig är man på det :-)  


Ska efter den här veckan försöka med att stanna upp en stund, inte alltid så lätt men välbehövligt för själen. Batterierna måste få fylllas på :-)


Kram alla vänner!



Hmmm...jag har helt missat att köpa höstblommor till min trappa. 
Man får den trappa man förtjänar :-)
  

Av Annelie Finnebäck - 7 september 2010 23:41


Mer vunna auktioner på Tradera, här en tillbringare från Bruka Design och mer doftljus från Partylite smulton samt mango.  


En maxad dag i en maxad vecka :-). Men jag har läget under kontroll och gör inget jag inte själv vill. Direkt efter dagens spinningspass var det direkt hem fixa med dogens, duscha och sen in med dogsen i bilen för att åka på styrelsemöte med Örebro Läns Kennelklubb. Jag hann inte ens tanka bilen (vars bensinmätare visade sig farligt nära det röda fältet) på väg till mötet för det handlade om minuter för att undvika att bli försenad.


Jag avskyr när bensinmätaren närmar sig det röda strecket. Ja, jag vet..."man kan köra flera mil på reserven". Jag kan säga så här, jag kommer aldrig att testa hur många mil min bil kan köra på det röda strecket. Jag känner hur min känsla av kontroll minskar i takt med att bensinmätaren närmar sig det röda strecket. Nej, tacka vet jag en fulltankad Volvo :-). På vägen hem fick jag äntligen tanka bilen och återfå min känsla av kontroll. Jag passade även på att  hämta ut paket med varor som jag vunnit på Tradera på samma mack som jag tankade.


Hundsport.se är snabba som vanligt med att uppdatera sin hemsida. Här hittar ni en bild på Veronica (Velvet Dandy's) med sin BIS-vinnare Rico http://www.hundsport.se Velvet Dandy's Schnauzer peppar/salt ligger dessutom på en femteplats i SKKs tävlan om årets uppfödare samtliga raser.


God natt alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 6 september 2010 21:59


Japp, vi gör vågen för Velvet Dandy's för gårdagens BIS-vinst. Vi (jag och Kaspelix-Maria) skickar godis till alla våra vänner som blir BIS-1 på SKKs utställningar :-).

Här börjar det bli riktig höst så på kvällarna är det pannlampa och reflexväst som gäller. Trolla och Signe har för andra kvällen i rad skällt ut en padda. Först fattade jag inte vad de skällde på för jag såg ingenting i mörkret. Sen är jag närsynt och då har man sämre mörkerseende men till slut så fattade jag att det var en padda. Imorgon ska jag gå en runda i dagsljus i trädgården och flytta ut eventulla paddor utanför staketet.

Vi har en rolig och intensiv vecka framför oss med bland annat spinning, trimning, möten, utställning och spårträning.

Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 5 september 2010 22:36


Högbo bruk, platsen för dagens SKK utställning  


Vilken härlig utställningsdag vi har haft i Högbo idag. Den började tidigt tidigt imorse :-). Ett tecken på att det är tidig morgon förutom att det är kolsvart ute är att man försöker låsa ytterdörren med bilnycklarna. Tur att det inte var jag som skulle köra :-). Tillsammans med Kaspelix-Maria åkte jag och Tage till Högbo med Trolla och Signe som sällskap. Jag glömde helt bort att anmäla Trolla, hon är ju 6 månader och får delta på SKKs utställningar.


  


I Högbo mötte vi upp Veronica och Maria (kennel Velvet Dandy’s) som hade fantastiska resultat idag! Vad sägs om att de först vann grupp 2 med sin Affenpinscher Rico och sedan vann de BEST IN SHOW!!! Vilken lineup det var i Best In Show, fantastiska hundar deltog och domarens favorit var även vår favorit – Rico!



Velvet Dandy's i rosa och Kaspelix i svart  


Jag och Kaspelix-Maria tillsammans med Frida (Kennel La Leia’s) hjälpte Maria Landergård (kennel Schnauzi-Hero's) med hennes uppfödargrupp i finalen som blev BEST IN SHOW-4!



Tage bedöms i championklassen av domaren Pia Lundberg, en klass han vinner och blir sedan bästa hane och BIR. Bilder kommer på hemsidan brackets.se imorgon.   


Jag är trött men nöjd med dagen! Grattis alla vänner till dagens framgångar! Ni visar att det är i utställningsringen tävlingen avgörs och ingen annanstans. Ni kör alla på temat ”Lite snack och mycket verkstad”.


Kram alla vänner!


Här är lite bloggbilder från dagen:



Fortfarande vårt favorittält, så smidigt att sätta upp och ta ner

 


Kaspelix-Maria har handlat kaffe och frukost  



Trolla som sovit buren, tänk att jag glömde att anmäla henne  



Maria Borgs dotter Agnes lockar Vera med pannkakor och sylt  



Tages rosetter. Joel lovar att fota hundarna i stolen på nästa utställning

  

Av Annelie Finnebäck - 4 september 2010 19:31


Idag har det inte blivit några bilder med min Iphone så det
får bli en gammal bild på en kär favorit :-) Tage förstås

 

Idag skulle min familj kommit på besök men jag har haft migrän inatt så det får bli en annan dag istället. Nu är jag bättre och har handlat och ätit litegrann. Bilen kördes genom biltvätten, avskyr när bilen är smutsig. Jag skulle prova en ny biltvätt och frågade om det var krångligt för när jag skulle tvätta på ett annat ställe så fick de starta om hela anläggningen för att jag tryckte på en knapp som jag inte skulle trycka på :-). Det var hur smidigt som helst och bilen blev skinande ren.


När slutar man vara mamma? Finns du där för att stötta dina barn, små som stora? Framförallt fanns du där för dina barn när de var små? Eller var du bara där i din fantasi? När jag var liten så tyckte jag att min mamma var tjatig, oroade sig för allt i onödan mm. Ja, några av er känner säkert igen sig. När jag blev vuxen insåg jag att det berodde på att hon brydde sig om mig och det gör hon än idag. Det är inget hon bara visar med ord utan också i handling. När jag var liten så trodde jag alla barn hade överbeskyddande mammor som jag och mina kusiner. Ytterligare något jag insett i vuxen ålder är att så inte varit fallet för alla.


För mig är det en främmande värld när mammor ger sina barn öknamn och sätter sig själva i första hand jämt och ständigt oavsett vad. Tyvärr är det inte främmande för andra vilket det borde vara. Jag läste en bok där det viktigaste för författaren var att inte bli som sin mamma, en som ständigt sviker sina barn, och det lyckades hon med! Det är små människor som får sina barn att må dåligt. Nej, gå er egen väg och låt inte era misslyckade mammor sätta käppar i hjulet för lycka och framgång i livet!


Ps. Missa inte min omröstning till höger.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 3 september 2010 19:40


En av Örebros vackrare vyer enligt mitt tycke, Örebro slott mitt i centrala Örebro 


Idag har det trillat in lite grejor i min brevlåda som jag vunnit på Tradera. Nu vann jag så många bud så jag kommer inte ihåg allt :-). Tiderna förändras, förr när man skulle shoppa så var det bara att bege sig till stan men nu sitter man hemma med datorn i knät :-).


Är allt nödvändigt som man shoppar på Tradera? Nej, ibland tar tävlingsinstinkten över och man vägrar förlora budgivningen :-).

   


De varor jag vunnit och fått hittills är ett plåthjärta till sovrummet där jag tänker förvara tändstickor, doftljus från Partylite med smultrondoft och nya bordsdukar från Himla.

 

Idag blev det två besök på Friskis och Svettis. Jag glömde mina spinningskor där häromdagen och jag hade tur, de fanns kvar. Ja, vem vill ha svettiga träningsskor. Men man vet aldrig :-). Sen när jag var där för andra gången blev det spinning puls. Då cyklar man utifrån sin puls för att få maximal konditionsträning. Man får följa sin puls på en stor skärm (bara jag vet mitt nummer) och se på olika färgkartor om man ligger rätt. Allt mäts i förhållande till en själv.


Nu har jag precis trimmat klart Trolla inför Höganäs, tiden går så fort så det gäller att passa på :-). Så har vi bara lite finlir kvar nästa vecka.


Ha en bra fredagskväll alla vänner!


    

Av Annelie Finnebäck - 2 september 2010 21:18


Idag har jag och Tage varit på spårkurs, Trolla och Signe fick följa med som sällskap. Nästa år blir det deras tur. Så nu blir det struktur på träningen så vi ska kunna börja tävla. Är det något jag har ont om i livet så är det tid varför man får välja kurser och annat med omsorg. Kursledarna är väldigt erfarna av både träning och tävling och jag tror det blir en väldigt bra kurs.


Nu ska det bli lite mys framför TV:n med doftljus. En fördel med allt mörkare kvällar är att det blir så mysigt med att tända ljus.


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 1 september 2010 19:07


På väg till Västerås  


Igår var jag, Joline och Kaspelix-Maria till Västerås och hälsade på Veronica, kennel Velvet Dandy’s. Istället för att köpa med blommor så lät vi Veronica för en gång skull sätta sig ner vid dukat bord. Det finns ett toppenställe med Thaimat i Västerås som heter Spicy Hot och som ligger bredvid polishuset. Det är jättegod mat som jag kan rekommendera.



Underbart god mat  


Sen hem till Veronica och äta och fika gott samtidigt som vi schnauzrade :-). Tänk att det är 2,5 år sedan jag var inneboende ett par månader hos Veronica innan jag fick nycklarna till mitt hus. Känns som det var förra året :-).



Här är underbara Ekbacken, tyvärr ingen blixt i min Iphone  

 


Min favorit - kycklingspett i jordnötssås  


”Knatteligan” som består av Trolla och Signe fick följa med. De tyckte det var jättekul att få leka med de små svarta aporna.



Trolla och Kaspelix-Maria

 


Trolla och Kaspelix-Maria



Veronica med charmiga Rico

        
Veronica med Vera i knät  



Schnauzerkärlek

  
Givetvis fikade vi också :-)

 
Jättefina koppar från Rörstrand  



Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards