Alla inlägg under augusti 2010

Av Annelie Finnebäck - 18 augusti 2010 19:58


Kaspelix-Jolines egenuppfödda marsvinsunge  


Hoppas att du haft en bra dag! Själv har jag haft en bra dag och blivit lite visare. Jag inser att jag ska blir mer kräsen med vad jag gör med min tid.


Äntligen har jag en ledig eftermiddag/kväll! Kommer inte riktigt ihåg när det hände sist. Har fortfarande bilder från Svenstavik och Askersund att gå igenom. Långpromenad med hundarna och sen trimning av Doxa och Trolla och efter det står det ingenting i kalendern. Egentid är inte helt fel :-).


Bor jag i världens bästa kvarter eller vad? Husen i vårt område har en gemensam samfällighet för vatten- och avlopp och det är ordning och reda på allt! Jag fick precis SMS om att det är tillfällig vattenbrist men att problemet är åtgärdat och inatt fungerar allt som vanligt igen. Det är sån service när man via SMS får nyheter från de olika kommittéerna om vad som händer och sker i samfälligheten. Jag hade tänkt tonat håret, vilken tur att jag inte började med det. Vad hade man gjort om vattnet tagit slut, stoppat huvudet i ett dike eller, ha ha ha. Kändes som turen var på min sida ikväll.


Jag var riktigt sugen på att gå ut i skogen och plocka svamp en insåg att mina stövlar just nu befinner sig i Göteborgsregionen så det får bli en annan dag. Förra året lagade Kaspelix-Maria världens godaste kantarellsås så jag får se till att plocka i år igen.


Joel, Trolla hälsar till dig att hon har gjort bus idag! Imorse efter morgonpromenaden smet hon in i sovrummet och sprang runt i min säng som ett barn på julafton - med smutsiga tassar!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 17 augusti 2010 20:31


Jag hann säga hej till några vänner på lördagen  


  

Helgen som gick arbetade jag i Örebro Läns Kennelklubbs informationsmonter på utställningen i Askersund. Det är alltid lika roligt! Ovanligt att vara på utställning och inte vara utställare :-).


Eftersom jag har så mycket tid över :-) (eller hur var det nu) har jag anmält mig och Tage till viltspårkurs. Tack Patricia för tipset! Jag har tränat med hundarna men det är så svårt att få till domare för anlagsprov så vi hoppar på en kurs istället så vi kan börja tävla någon gång. Dvärgschnauzern är en mångsidig hund som älskar att få hänga med på olika aktiviteter och viltspår gillar mina dvärgar. Trolla och Signe är för unga ännu så de får nöja sig med korta personspår.


Jag har haft dåligt med tid att läsa klart Jessica Anderssons bok men snart så. Jag kan rekommendera er att läsa den. Det ger lite perspektiv på livet och hur uppväxten påverkar ens vuxenliv. Jag har lånat ett citat till dagens blogg som J skrivit på facebook: ”Lycka är inte att få det man vill ha. Lycka är att kunna uppskatta det man har”.

 

Ibland är världen liten :-) Fick mail från en valpköpare som träffat en annan valpköpare trots att det skiljer ca 60 mil mellan dem och de upptäckte att de hade två kullsystrar :-). 



Rico, Velvet Dandy's Affenpinscher blev BIR och BIG-3 på lördagen i Askersund och BIR och BIG-2 på söndagen i Oslo och dessutom Norsk Vinnare 2010

  
Glad ägare till Rico, Veronica ena halvan av Velvet Dandy's  


Lite bilder från förr förra helgen då vi åkte till Svenstavik:



Den här bilden fotade vi åt dig Joel! 


och den här.

    


Vilken natur, jag fick inte hissa ner bilfönstret. Kaspelix-Maria var rädd att jag skulle tappa min Iphone :-)  

 
Hungriga, Kaspelix-Maria och Senad. Sibylla är alltid ett säkert kort.  

 
Ett stopp i Filipstad. Vad man nu gör där :-) 



Just ja, championatschampagne skulle inhandlas :-)  

 
Här ett stopp utanför Karlskoga för att kontroller att alla stamtavlor var med vilket de var. Ja, ni vet hur det kan vara, öhh har jag slagit av spisen, låst ytterdörren...  


Hörs snart igen!

Av Annelie Finnebäck - 16 augusti 2010 19:08


Här är en bild på Hedvig som är en liten bulldogvalp,
hur söt och charmig som helst dock inte min.


Äntligen lite tid framför datorn efter förra veckans hektiska men rolig vecka!


Människor omkring mig som har barn och som antingen går eller har gått i skolan, har berättat hur deras barn eller vänner till deras barn råkat ut för mobbing vid något tillfälle.


När jag gick i gymnasiet började jag i en klass där vi kom från olika högstadieskolor och högstadieklasser. Efter 2-3 veckor, jag minns inte exakt, så samlades vi hemma hos en tjej i klassen för att se på video. Det var en i klassen som inte dök upp men som hade sagt ja. Vi ringde till klasskamraten och dennes mamma svarade. Vi frågade om klasskamraten var på väg. Mamman visste ingenting och gick och frågade vår klasskamrat. Det visade sig att vår klasskompis var hemma och hade inte berättat något om videokvällen för sina föräldrar av den anledningen att klasskompisen trodde att vi skojat. Då berättar mamman att klasskompisen blivit mobbat sedan skolstarten. Det klassiska inknuffad i väggar, skåp, ingen pratade med klasskamraten mm och fick aldrig vara med på olika aktiviteter. Tänk att vara mobbad från det man börjar skolan till och med hela årskurs 9. Jag kan säga att vår klasskamrat inte blev mobbad av sin klass under sina gymnasieår utan kände sig som en i gemenskapen.


Det var första gången jag under mina år i skolan som jag mött någon som blivit mobbad. Hur jävliga kan ungar vara? Uppenbarligen så jävliga att man kan mobba en elev under flera år och fullständigt skita i att man är orsak till att någon mår dåligt. Barn kanske kan få skylla på oförstånd men när vuxna mobbar är det ännu värre. Vad har man då att skylla på? Vad innebär det att mobba? Jag har hittat på Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Mobbning att man kan dela in mobbning i olika former. Det finns bland annat fysisk mobbning, verbal mobbning (rykten, hån ), psykiskt mobbning (blickar, suckar, kommentarer, svartlistning) mm. Bland vuxna är nog verbal och psykisk mobbning mer vanligt, att exempelvis frysa ut någon och uppmana andra att inte prata med den personen, starta rykten, mm. En person som du har problem med ska alla andra plötsligt också ”ha problem med”.


Det är inte ok att mobba i skolan, på arbetsplatsen och inte heller att mobba någon på fritiden. Behöver du frysa ut någon så föreslår jag att du aktivt jobbar med din empati istället och tar ansvar för dina handlingar. Visst kan vi bli irriterade på människor runt om oss men inte till den milda grad att utfrysning eller andra ”metoder” är ok.


I en av kvällstidningarna för några år sedan kunde man läsa intervjuer med människor som blev mobbade på sin arbetsplats. Ska man behöva sluta sitt jobb för att undkomma elakheter? Ska man behöva sluta med sin hobby för att undgå elakheter? Nej, ett sätt att motarbeta elakheter är att själv välja sina vänner. Gillar inte du någon så behöver det inte innebära att jag inte får gilla den personen. Den tysta massan hjälper mobbaren att nå sitt mål, välj ditt eget mål!


Jag är glad för de värderingar som jag fått hemifrån från min pappa och min mamma! Vilka värderingar fick du med dig?


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 12 augusti 2010 23:55


Släkten på första och andra plats (ja, inte hundarna alltså)...BIS-1 på SSPKs utställning i Svenstavik CH. Pizzirico v Tani Kazari "Rico" ägd underbara Velvet Dandy's och Kennel Orlock och jag & Tage BIS-2. Foto: Velvet Dandy's   


Just nu är livet intensivt men väldigt roligt. Det gör att jag inte hinner blogga om allt jag skulle vilja men jag ska försöka blogga ikapp.


Igår var jag, Kaspelix-Maria, Kaspelix-Jollan och Djakarta-Lotta på handlerkurs för Gerard O’Shea mellan kl 17.00-22.00 hemma hos Hélene Hulthén kennel Cameron i Sala.


Ni som gått kurs för Gerard vet att man får många tillfällen att skratta åt sig själv :-). Här handlar det inte om ”controlhandling” utan släpp fångarna loss och låt hundens energi komma fram. Strunta i att ha ”tummen i ögat” på din hund. Allt bygger på kontakt och återigen kontakt. Ingen kontakt leder ofta till ”tummen i ögat” eller ryck och slit i kopplet. Gerard är oerhört duktig på att visa från hundens perspektiv, att ge ”bilder” av olika situationer, väldigt pedagogiskt. Otroligt givande, man fylls av energi och påminns återigen att det är aktiviteter med våra hundar som leder till bra kontakt. Gerard har en självdistans som blir mer och mer ovanlig i hundvärlden.



jag och Tage  


Jag gick en 8-veckorskurs för Gerard 2006 och sommaren 2008 blev det en tre-dagarskurs för Hugo Quevedo som har samma filosofi som Gerard. Blir handlerkursernas innehåll inaktuella? Nej, inte för mig, man kan inte lära sig allt på en gång. Man har olika hundar vilket innebär olika individer och man behöver träna dem olika. Har ni möjlighet att gå handlerkurs för någon som spelar i ”elitserien” så ta chansen! Det är otroligt givande och inspirerande!


  

Trolla


Efteråt så fikade vi hemma hos Djakarta-Lotta och fick träffa Jonas och Lottas bebis Noel. Jag som älskar inredning fick inspiration! Alltid lika trevligt att umgås vänner och prata över en kopp kaffe eller saft för min del som inte blivit vuxen än :-). Tage och Trolla sov gott på vägen hem.



Kaspelix-Joline och Qrusa

  


Maria och Vera  



Djakarta-Lotta och Higgins  


Spänn av, slappna av, släpp loss – ha roligt med din hund i utställningsringen!


Kram alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 11 augusti 2010 07:27


Senad i sin rosa bil på väg mot Svenstavik med oss i hasorna


Vilken fantastisk helg vi har haft! Enda molnet på himlen var att mitt mobila bredband inte hade någon täckning så jag kunde inte uppdatera några hemsidor eller min blogg. Efter lite måsten i fredags bar det iväg till Kaspelix-Maria för att möta upp henne och Senad (www.axelakes.com) för vidare färd mot Svenstavik för utställning i två dagar. Svenstavik ligger ca 10 mil innan Östersund.



Jämtland-Härjedalen har en fantastisk natur!  


Det blir aldrig tråkigt att åka på utställningar. Det finns alltid något att berätta när man kommer hem. Kronan som åkte med Frida till Svenstavik skulle hämta ut vår stugnyckel eftersom de kom fram en stund före oss. Kronan ringer till Kaspelix-Maria och säger ”Jag har inga bra nyheter”. Man vill aldrig ha dåliga nyheter men man vill definitivt inte ha dem när det är mer än 50 mil hemifrån J. Det hade blivit fel i bokningssystemet så istället för 6-8 augusti var vi inbokade 3 september J. Öhhh, ok säger Kaspelix-Maria. Hur löser vi det här, var ska vi bo? Då svarar Kronan på sin underbara Stockholms-dialekt. ”Sörru, det har jag ordnat, ni kan va helt lugna”. Ett rum med tre bäddar fanns ledigt på deras vandrarhem och det hade Kronan bokat åt oss. Även om det inte blev som vi hade tänkt oss bodde vi jättebra med badrum vägg i vägg med rummet. Vi körde helt enkelt på temat ”finns det hjärterum så finns det stjärterum”. Jag har aldrig varit på kollo men man fick den känslan under våra dagar på vandrarhemmet. Fnitter, flams och skratt som barnungar sent in på natten och roliga aktiviteter på dagarna.



Lördagens rosetter för Brackets och Kaspelix  


Vandrarhemmet låg på samma plats där SSPKs utställning arrangerades. Det var en kanonbra utställningsplats och tältfritt mellan ringarna vilket gjorde att man hade fri sikt över till den andra ringen. Då kan man hänga med i vännernas framfart som ställde hund i andra ringen. Vi träffade våra danska vänner Helle och Stavros som fött upp Doxa och Virus.


Väl hemma blev den en övernattning hemma hos familjen Engström. Bilder och resultat finns på hemsidan www.brackets.se. Givetvis glömde jag laddaren till min Iphone i Karlskoga så jag kan inte ladda upp några bilder från mobilen på ett par dagar. Några hann jag lägga upp på FB så de kommer jag åt. Jag kan inte heller ladda mobilen ordentligt. Så får ni inte tag på mig så vet ni varför.


Ikväll ska jag på handlerkurs för Gerard O’Shea med Tage och Trolla. Ska bli jättekul! Bra initiativ av Djakarta-Lotta!


PS. Grattis till allas resultat i Svenstavik. Kaspelix blev BIS-1 Valp och BIS-4 på lördagen. Velvet Dandy's rensade rent med att bli BIS-1 uppfödargrupp både lördag och söndag, BIS-1 valp på söndagen och BEST IN SHOW-1 båda dagarna med sin Affenpinscher Rico.


Kram alla!


Far och dotter på SSPKs utställnings i Svenstavik

Tage BEST IN SHOW-2

 


Trolla BEST IN SHOW-4 VALP     

Av Annelie Finnebäck - 6 augusti 2010 07:57


Kaspelix-Joel med Trolla och Tage  


Supertack säger jag till familjen Engström som alltid ställer upp, ni är riktiga vänner och riktiga klippor! Nu har jag fått tillbaka min Volvo med ny AC och ny Servo. Så nu ska jag lämna tillbaka min brors bil. Supertack till världens bästa storebror som snällt lånat ut sin bil så jag slapp gå till och från jobbet. Det finns gränser för motion jag lovar :-).


  


Igår var en dag som egentligen skulle ha haft 48 timmar men det gick att trycka in alla aktivteter på 24 timmar trots allt :-). Spinning, hem och hämta hundarna för att åka till Karlskoga, låna boken av min storebror ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” av Jessica Andersson www.jessicaandersson.com, sen vidare till Kaspelix á la familjen Engström för att fika, titta på Klaras och Tailors valpar (jättefina) och hämta min bil. Väl hemma så lagade jag mat så jag får mer matlådor så man får äta lite varierat :-). Intresseklubben antecknar säkert för fullt när de läser detta :-). Vila blir det idag på väg till Svenstavik. Resan börjar om några timmar men först lite andra måsten.


Ps. Dator, mobilt bredband är med och även laddningskabeln så vi kan läsa över bilder från kameran till datorn (jag såg när någon packade ner den).


Höres snart igen!



Signe och Trolla spanar efter Joel som de gillar att få godis av. De fick låna valphagen hemma hos Kaspelix då hall- och köksrenovering pågick för fullt, det kommer bli jättesnyggt!



Gott med svartvinbär     



Signe  
Tage älskar att leka med Signe och Trolla  

Av Annelie Finnebäck - 4 augusti 2010 19:53


Min egen hemsida


För mig fungerar min hemsida och min blogg som ett skafferi med minnen. Här kan jag bläddra tillbaka och se på bilder och påminnas om många roliga stunder, se hur hundarna utvecklats mm. 


Innan jag införskaffade min digitalkamera, var jag duktig att sortera in foton i album. Men det var längesen så nu får hemsidan och bloggen fungera som fotoalbum istället :-) men även som en dagbok. Jag har aldrig i hela mitt liv skrivit dagbok. En kompis till mig har skrivit dagbok varje dag fram tills hon flyttade hemifrån då började hon skriva en gång i veckan. En dagbok innehåller det man vill att den ska innehålla, exempelvis vad man gjort, tankar och funderingar mm. Så min blogg fungerar också som en dagbok även om den inte på långa vägar blir så privat som en gammal hederlig dagbok med hänglås på :-).


Själv läser jag ett fåtal bloggar och det är då endast bloggar jag tycker om. Varför slösa tiden på någon man inte gillar :-). Nej, jag fyller hellre på med positiv energi!


Idag har jag putsat Tage inför kommande dubbelutställning och kvällen avrundas med ”Honungsfällan” på Kanal9 kl. 2100.


Ha en bra kväll allesammans!



Bloggen

Av Annelie Finnebäck - 3 augusti 2010 22:28


Brackets Kaka Söker Maka "Ciara" från vår ordspråkskull 5 månader 


Att få följa och ta hand om en valpkull och se den utvecklas från födseln till att de flyttar till sina nya hem är helt underbart! Den glädjen är svår att övertrumfa. Och sen att att få små rapporter om hur det går för valparna i sina nya hem är jätteroligt. Man glömmer inte sina valpar som man fött upp. Här har jag fått lite bilder på ”Ciara” Brackets Kaka Söker Maka (röd tik) som ska till trimmet för första gången den här veckan.  



Jag gillar som bekant ordspråk och ler varje gång jag läser eller skriver kullens namn :-). Tiden svischar förbi så snabbt så det dröjer inte så får man sitta och klura ut namn till nästa års valpkullar.


Idag blev det sista utställningsputsen för Trolla. Imorgon blir det Tages tur på trimbordet. Utställningsputs tar sin tid oavsett hur bra päls ens hund har. Förutom puts så ska det vanliga pälsunderhållet skötas. Det kräver sin planering att hinna med så man inte kommer efter.


När jag skaffade min första Dvärgschnauzer för 13 år sedan så trodde jag aldrig att jag skulle kunna lära mig att trimma en hund till vare sig vardag eller utställning. För 13 tretton år sedan visste jag inte hur många olika modeller av ullkamningsknivar det finns eller vad trimkondomer var för något :-). Men övning ger färdighet och vi lär fortfarande. Hälften vågat hälften vunnet. Men jag trimmar bara mina egna dvärgar till utställning. Varför? Jo, jag har begränsat med tid och den vill jag lägga på aktiviteter med mina egna hundar.


Ja, det finns många bra ordspråk. Ett annat är "Man måste lära sig krypa innan man kan gå" som också leder omröstningen till höger i bloggen. Innan man kommer till att kunna putsa hunden så måste man lära sig grunderna i trimningen och inse att inget sköter sig av sig självt. Det är ett arbete som måste skötas kontinuerligt, ullkamning och plockning mm. Det är som jag skrivit i en tidigare blogg, precis som att rensa ogräs i trädgården. Ingen har en fin gräsmatta utan att ha lagt ner jobb på den. Jag ska planera in datum för trimkurs och lägga ut på min hemsida www.brackets.se under länken "Aktiviteter".


Ps. glöm inte min omröstning till höger.


Kram alla vänner! 

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards