Alla inlägg under maj 2010

Av Annelie Finnebäck - 16 maj 2010 20:59


Trolla (Brackets Lika Barn Leka Bäst)


Igår var vi på grillkväll hos Kaspelix-Maria, vilket var jättetrevligt! Vädret visade sig från sin bästa sida igår och det var tillräckligt varmt för att sitta ute sent utan att behöva frysa. Maria hade givetvis ljus från Partylight som håller myggorna borta. Vi åt grillad kycklingfilé och bacon, grillade majskolvar med mera. Ja, nu blev jag hungrig igen :-). Det är kul när man träffar andra hundmänniskor och så upptäcker man efter en stund att man pratar om helt andra saker än hundar. Ibland kan hundvärlden bli lite för snäv så det är skönt med lite omväxling av samtalsämnena.


Idag har jag slitit mitt hår med att leta figuranter till MH den 22 maj, har inte lyckats än. Uppdaterat hemsidor och trimmat Tage. Det finns inget roligare än att trimma Tage. Det är terapi för mig! Så idag fick Tage stå på trimbordet för att bli fin inför Hässleholm kommande helg. Pälsvården på hans och Virus valpar säger jag inte heller nej till, helt underbara pälsar.


På tal om valpar så finns det röda Dvärgspinscherhanar hos Senad, Kennel Axe Lakes www.axelakes.com . Deras mamma Dior är min självklara Dvärgspinscherfavorit!


Tack för all hjälp den här veckan Maria, det är skönt med vänner när det kör ihop sig. Du finns alltid där och peppar när man inte är på topp.


Kram alla vänner!


Ps. Ett TV-tips för er som inte somnar för tidigt på söndagkvällarna –Entourage 24.00 på TV6.

Av Annelie Finnebäck - 15 maj 2010 11:04


Nej, den är min. Nej, jag såg den först. Fullt bus i trädgården :-)


Det finns ett talesätt ”från barn och dårar får man höra sanningen”. För många år sedan när vi var på utställning skulle jag följa med ett barn till en av mina vänner och köpa glass. Barnet blir ståendes och tittar utmed en utställningsring, pekar och säger högt till mig, Annelie, titta vilka stora råttor. Öhh…nu ska vi nog skynda oss för din mamma väntar på dig så hon inte blir orolig, svarar jag och hoppades att ingen hört. Ibland är det svettigt att umgås med barn :-). De är spontana och charmiga men om en vuxen hade sagt samma sak så tror jag inte att det upplevts som charmigt :-). När barn växer upp, dock inte alla, så lär de sig att vissa saker inte lämpar sig att säga högt. För de vuxna som inte lärt sig, funderar jag på om det är ett sätt att närma sig, en form av kontaktskapande.


Igår var jag, hundarna och valparna hos Kaspelix-Maria i Karlskoga. Vi hade trimdag och hundbadning, jättetrevligt! Väl hemma skulle jag titta på solsidan. Jag kan säga att det är bra med TV i sovrummet men det är inte ofta man ser slutet på programmen längre :-).


Ikväll blir det grillkväll hos Kaspelix-Maria och då får hela gänget följa med. Först ska jag hämta upp Kaspelix-Joel och så ska vi till Skogskyrkogården och tända ljus i minneslunden. Jag sliter med att hitta funktionärer till MH om en vecka och det ser inte ljust ut. Nu skymtar solen så nu blir det långpromenad.


Ha en bra lördagskväll alla!


Ps. Omröstningen hittar ni till höger.

Av Annelie Finnebäck - 12 maj 2010 22:50

  


Ni har väl inte missat min omröstning i bloggen? Alla har fyllt i, att man alltid är mod och inte bara bakom tangentbordet. Det blir 100 procent och det måste innebära att bara mina vänner har röstat :-).


Jag har varit och handlat inför familjens besök imorgon. Min mamma brukar tillaga världens godaste fläskfilé med potatisgratäng och ta med hem till mig. Men nu har jag bestämt att hon inte ska behöva göra någonting utan bara sätta sig ner vid dukat bord.


Valparna har fått som vanliga dos av social träning idag och de är hur mysiga och frimodiga som helst. Jag får ofta frågan om det inte är svårt att sälja valparna, om man inte fäster sig för mycket vid dem. Självklart fäster man sig vid valparna. Men när man träffar rätt valpköpare och vet att den personen kommer att ge valpen ett bra liv så blir det lättare.


God natt alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 11 maj 2010 22:31

  

Är du gjord av tid? Jag är det inte och det finns inget mer irriterande när andra tror att man är det. Ibland undrar jag hur människor lever med sina hundar. Har jag tappat bort några timmar, har vi mer än 24 timmar på ett dygn. Jag måste ha missat något. Efter att jag tagit hand om mina hundar så har jag inte mycket tid över för annat. Hur kommer det sig att andra människor som har hundar tror att man är gjord av mer tid än de själva? Eller är det så att deras hundar ligger vid deras fötter utan att bli trimmade, aktiverade eller att någon inte gosar och leker med dem.


Idag hade jag haft kontakt med ytterligare en valpköpare, jättetrevligt!  Jag minns fortfarande min väntan och längtan efter min första Dvärgschnauzer som om det vore igår trots att det är 13 år sedan. Det är nog en av få gånger som jag tyckt att tiden gått långsamt :-).


I helgen kommer familjen på besök och så blir det grillkväll på lördag hos Kaspelix-Maria. Mer än så tänker jag inte planera in utan ska lägga lite tid på min trädgård. Jag har vunnit en auktion på Tradera igen, en trädgårdsgroda i cement. Det påminde mig om att jag för ett par veckor sedan planerade in en trädgårdshelg denna helg.


Ja, det är inte bara tid jag tappat bort :-). Jag har ett skåp som jag fick förra sommaren och som jag förvarat i garaget. Jag ska måla det vitt men nu är problemet att jag tappat bort nyckeln till skåpets dörrar. Hur kan man tappa bort en nyckel till något som man inte rört på flera månader :-). Ett samtal till min husdoktor vars man samlar på gamla nycklar har eventuellt löst problemet. Håll tummarna!

Jag kan inte med ord uttrycka hur trött jag är på min bärbara dator. Hur seg som helst. Allt tar en evighet. Anmälde igår till två hundutställningar och allt tog sammanlagt en timme på grund av att brandväggen bestämt sig för att inte fungera ihop Internet Explorer 8 så Internetanslutningen fungerar dåligt.


  
Dagens lunch - avocadosallad

Av Annelie Finnebäck - 8 maj 2010 23:02


Tages valpar i Ordspråks-kullen är nöjda med sin pappas bravader idag :-)


Tage (Kaspelix Kompis Tage) debuterade idag i championklass och blev 2:a av fyra hanar med HP. Dvärgschnauzercupen är inofficiell så inga CK delas ut utan alla med HP går vidare till BIS-finalen där alla färger tävlar mot varandra. 10 hundar placeras och Tage slutade som BEST IN SHOW-4. Ca 100 hundar var anmälda varav 15 valpar. Tack Maria för underbara Tage!

Innan BIS-finalen placerade sig Kaspelix-Joline som BIS-3 i Juniorhandling med Tage.


Direkt efter finalen bar det av tillbaka till Örebro för att bygga MH-banan inför morgondagens upppfödar-MH för Velvet Dandy’s. Jag fick hjälp av Jakob och Senad med att bygga banan. Båda hade arbetat hårt under dagen på cupen i Eukanuba’s monter men tvekade inte att hjälpa mig, ni är mina hjältar idag, en ovärderlig hjälp!


Det var jättekul att träffa alla idag! Bilder finns i Kaspelix-Marias kamera så bilder kommer först imorgon. Kaspelix-Marias valpar placerade sig BIS-4 VALP och BIS-7 VALP, grattis!


Nu är jag helt slut och ska sova några timmar innan morgondagens aktiviteter!

Av Annelie Finnebäck - 7 maj 2010 19:38


Tages championatschampagne

  

När jag klev ut ur utställningsringen i söndags med Tage som blivit champion och bästa hane så blev jag påmind om den sedvanliga traditionen – att bjuda på champagne när ens hund blivit champion. Jag har haft tankarna på annat håll i veckan, veckan har varit upp och ner, men idag tog jag mig i kragen och åkte och handlade champagne. Jag minns inte när jag senast inhandlade något med i alkohol i. Det första systembolaget jag hade tänkt åka till var visst nedlagt :-). Inte riktigt min bransch :-). Vilken champagne är godast? Ja, ju fler jag frågade desto fler förslag på märken fick jag och det gjorde det inte lättare direkt :-). Två flaskor inhandlades, Tages stolta uppfödare, Kaspelix-Maria, vill också bjuda på champagne. Så imorgon kväll skålar vi för Tages championat! Delad glädje är dubbel glädje!



Tage älskar att leka med sina valpar  


Om och en halv vecka börjar Tage och Virus valpar att flytta till sina nya hem. Det finns två tikar kvar att tinga och hos Kennel Kissmeth’s www.kissmeths.se finns det två hanvalpar att tinga, även de med Tage som pappa. Nu ligger valparna utspridda på mysfilten framför mina fötter efter att ha varit ute och lekt i flera timmar. De är så rofyllda.


Ikväll blir det Miss Marple på Tv och sen kanske en film. Imorgon ska vi upp tidigt för att åka till cupen i Degerfors.


Ha en underbar helg alla vänner!

Av Annelie Finnebäck - 5 maj 2010 22:36


En kramgo valp (blå tik)


Idag har jag och valparna varit hemma hos min mamma i Karlskoga. En kram från sin mamma blir man aldrig för stor för. Ibland är det skönt att få vara hemma och vara liten, få slippa att vara duktig och stark för en stund.


Valparna var mycket nöjda med att få följa med och givetvis charmade de familjen som grannar.


Ser fram emot lördagen då det är Dvärgschnauzerringens årliga cup! Kameran ska med och jag ska inte försova mig, jag lovar :-).


Ps. Jag har en ny omröstning i min blogg :-)

Av Annelie Finnebäck - 2 maj 2010 22:58

  

Vilken fantastisk dag vi har haft i Gävle. Det började mindre bra med att jag försov mig. Det är ingen bra början på en utställningsdag . Men den slutade desto bättre – Kaspelix Kompis Tage ”Tage” tävlade för fjärde gången i öppenklass och blev först bästa hane och vann sitt 5:e cert och blev därmed svensk utställningschampion. Sen blev han bäst i  rasen (BIR)! Tack för all support och alla gratulationer både på plats, SMS och via Facebook! Vi så glada och stolta över Tage! Tack Kaspelix-Maria för en fantastisk hund! Han är underbar på alla sätt och vis!


Inte nog med att jag försov mig, gissa vem som glömde sin kamera hemma :-). Det är helt otroligt av alla utställningar som kameran följt med på så lyckades jag glömma den idag :-). Djakarta-Lotta var snäll som alltid och lånade ut sin kamera. Bilder från utställningen kommer på hemsidan under veckan.


Kram alla!


Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards