Alla inlägg under mars 2010

Av Annelie Finnebäck - 5 mars 2010 19:36


Coola Virus på utställning, här tillsammans med Ann-Katrin Rollne

 


Virus njuter nu av sin kull med valpar

 

Får inte glömma att tacka för alla positiva kommentarer jag får om min blogg på Facebook! Ja, även här i bloggen!


Nu börjar det bli dax att leta fram solglasögonen! Helt underbart väder på långpromenaden idag.


Igår hade jag en SPA-kväll här hemma med ansiktsmask mm. Det kan jag rekommendera alla. Det fyller en med positiv energi. Nu ser jag fram emot en ledig helg. Ska passa på att planera lite.


30 personer har röstat i min blogg, jättekul!


Trevlig fredagkväll alla vänner!


Dagens ordspråk:

"Det bästa sättet att se om man kan lita på någon är att lita på den"

Av Annelie Finnebäck - 4 mars 2010 16:11

  
Doxa med sin Affenpinscherkompis "Lovis"

        

Jag bloggar för att det är roligt. Alla bloggar säkert av olika orsaker men jag gör det för att det är kul. Det finns många måsten i livet och dit hör inte att blogga utan det är för att det är roligt. Nu lät det som alla måsten är tråkiga så är det inte. Med bloggen kan man på ett smidigt sätt berätta för sina vänner vad man haft för sig under dagen. Alla har så fullt upp och man hinner inte prata eller maila med alla varje dag. Men med hjälp av bloggen och givetvis Facebook kan man vara mer social.


Mina vänner vet sedan tidigare att jag vill ha en Affenpinscher när jag blir gammal. Nu finns det säkert någon som läser och tolkar det som det är en pensionärshund. Snälla, försök att inte tolka allt jag skriver. Det blir gärna fel när någon jag inte känner läser det jag skriver och tror sig ha ”bilden klar för sig”. Nej, Affenpinscher är en glad och pigg hund som man kan skaffa innan man blir gammal. När jag känner att jag vill ha en mindre hund än en dvärgschnauzer så blir det en Affenpinscher. Sen vid förra förra skottningen så bestämde jag mig även för att skaffa en snöslunga när jag blir gammal. Men vid senaste snöskottningen så funderar jag på om jag inte ska skaffa mig en tidigare :-). Man är inte sämre än att man kan ändra sig :-)


Hoppas er torsdag varit bra, det har min varit! 



Återigen en "mitt i naturen bild"



Tage busar med sin kompis Ebba i djupsnö

Av Annelie Finnebäck - 3 mars 2010 20:24


Dagens intag av C-vitamer


Idag har varit en lugn dag, en ofrivillig sådan. Jag vaknade tidigt imorse och gick långpromenad med hundarna. Väl hemma så kände jag migränvarningen komma smygandes. Så för att slippa migrän fick jag avboka lite aktiviteter idag. Tråkigt men nödvändigt. Börjar kännas lite bättre. Stoppat i mig mängder av C-vitaminer i form av apelsiner. Rekommendation från min mamma. Ju äldre man blir desto mer inser mammor att mammor allt som oftast har rätt, ja åtminstone min mamma :-). Hon är alltid ärlig, bryr sig om sina nära och kära och vill inte att någon ska må dåligt utan att alla ska må bra.


Tänk om man kunde ge bort apelsiner? Skicka 10 kg apelsiner till någon som verkar behöva det :-). Några skulle få pepparkakor istället för apelsiner :-).


Valparna är idag 9 dagar och det dröjer inte förrän de öppnar sina ögon. Det är så mysigt att följa deras utveckling. För några veckor sedan rekommenderade jag en bok skriven av Maria Landergård ”Dvärgschnauzer”. Ni som är intresserade av Dvärgschnauzer köp den, den är jättebra!


När jag köpte min första egna hund, en westie 1989 så köpte jag en bok om rasen som hette just ”Westie” och var skriven av Birgitta Hasselgren. Som ny i rasen fick man inblick i historik, pälsvård, uppfostran mm. Det var en bok man bläddrade mycket i och gav många bra tips. Samma sak är det med boken ”Dvärgschnauzer”.


Vi hörs igen imorgon!


  

Av Annelie Finnebäck - 2 mars 2010 23:41


Röd tik och blå tik

Efter snö och blåst igår så vaknade man imorse till en klarblå himmel och glittrande snö. Virus valpar sov gott i valplådan och hon passade på att krypa upp i sängen och kela en stund. Jag har lagt ut nya bilder på valparna på min hemsida www.brackets.se.


Sen blev det långpromenad i detta underbara väder. Fyra rådjur mötte vi och de är så graciösa. När en annan pulsar fram i snön så rör de sig så snabbt, elegant och ljudlöst.


Vid lunch kom Kaspelix-Maria hem till mig och vi lagade mat för att sen trimma våra hundar. Valphäftet som följer med valparna när de flyttar hemifrån har jag uppdaterat idag.


Ikväll var det styrelsemöte med Örebro läns kennelklubb. Det sista innan årsmötet. Känns som februari/mars är månader då mötena avlöper varandra :-).

Sitter nu med datorn i knät och hundarna ligger bredvid. Jag fattar inte vad jag gjorde innan allt blev bärbart. Sedan ett par har har  jag bärbar dator, mobilt bredband och mobiltelefon. Tre viktiga ting för att få min vardag att gå ihop. Bärbart är så smidigt och ger stora tidvinster.


Imorgon ska jag beställa en bok eller ljudbok av Kaj Pollack ”Att välja glädje”. Jag har flera vänner och arbetskamrater som läst boken men det har inte blivit av att jag läst den. När jag letade ordspråk till min valpkull så hittade jag flera kloka citat från hans bok;


”Det du säger om mig, säger oftast mer om dig, än vad det säger om mig.”

 

”I den här stunden skapar du din egen värld!”


Sov gott alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 1 mars 2010 17:59


En bild från en av våra promenader då det inte snöade och solen sken :-)


Har trampat runt i djupsnö och skottat snö idag. Det blev kallt om fötterna och tårna ömmar fortfarande. Så blev jag en erfarenhet rikare, det blir andra stövlar nästa gång . Hur får man erfarenheter? Jag får det genom att leva mitt eget liv. Mitt liv är inte isolerat från andra människor utan det jag läser, ser och hör tar jag del av också. På så vis kan man se hur andra agerar och inte agerar utan man beter sig likadant själv. 


Det som är skönt med bloggar och hemsidor, är att man kan välja vilka man vill besöka. Det är inte ett måste att läsa allas bloggar, välj den du mår bra av. Det här är min blogg och mina tankar, små som stora. Nu när valparna ligger i valplådan så har jag surfat runt och läst mina vänners bloggar och det är alltid lika trevligt att ta del av era tankar och åsikter.


Jag surfar gärna runt på andras hemsidor och läser om valpkombinationer och följer foton som publiceras på valparna. Jag är glad för alla mina vänner som delar med sig av sina tips och råd om allt möjligt och ger mig feedback. Det är också trevligt att träffa uppfödare och få se deras valpar, man lär sig alltid nya saker. I söndags var jag snabbt över till Kaspelix och hjälpte henne att fota sin Q-kull.


5-milen igår var spännande och Sverige gjorde bra ifrån sig återigen!


Ikväll blir det trimning av Tage. Har myst med valparna idag och gissa, jo även fotograferat dem :-). Det kommer nya bilder på valparna imorgon på hemsidan.


Kram alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards