Alla inlägg under mars 2010

Av Annelie Finnebäck - 13 mars 2010 21:36

Velvet Dandy's årets uppfödare, årets svenskfödda schnauzer p/s
och årets svenskfödda Affenpinscher 2009


…med inslag av grått! Grattis till mina underbara vänner Maria och Veronica som tillsammans har kennel Velvet Dandy’s http://www.velvetdandys.com som för andra året i rad blivit SSPKs uppfödare! Jag har varit på årsmöte på annan ort idag så jag kunde inte vara med och gratulera er idag när ni fick ta emot alla priser. Jag är så glad och stolt över er positiva attityd och sportslighet både i och utanför ringen. Vi ses snart och då ska vi ska fira!


Sen vill jag även gratulera Lotta vars uppfödning vunnit BIR på CRUFT! Det är hennes svart/silver hane JCH RUCH BLR UKRCH CLUBWiNNER  BISVINNARE Djakartas Isn`t It "Killer" som med sin ägare Olga Seliverstova Kennel Gloris Ryssland förmodligen blivit den första svart/silver som blivit BIR på Cruft! Läs mer i Lottas blogg http://djakartas.blogspot.com/


Det är de svenskföddas dag idag, grattis allesammans! Egentligen borde väl flaggan vara blå och gul med tanke på alla svenskfödda vinster idag :-)


Trevlig lördag kväll alla vänner!


Ps. Jag håller tummarna för Jessica Andersson med det verkar inte gå vägen för det.




  


Av Annelie Finnebäck - 12 mars 2010 22:02

     


Utvecklingen går snabbt i valplådan. Valparna är uppe på benen och knatar runt i valplådan. På måndag blir valparna tre veckor. Ska lägga ut lite nya kort imorgon.

I brödlådan från Bruka Design, som jag hittade på tradera.com, huserar nu hundarnas kex och tuggben.


Idag har jag varit på energimassage, superduperbra! Det är så avkopplande och man känner sig helt utvilad efteråt.


Hittade en intressant och bra artikel idag: ”Nätet har blivit en kanal för ilska” http://www.aftonbladet.se/wendela/article6763626.ab .


Nej, nu får det nog bli en film.


Ha det gott alla vänner!

Ps. Tack Maria för Tradera-tipset om sticklingar. Ska djupdyka bland fröer och sticklingar i helgen :-).



Brödlåda från Bruka Design som nu innehåller hundkex och tuggben :-)

Av Annelie Finnebäck - 11 mars 2010 22:24

  


En vit brödlåda från Bruka Design blev dagens auktionsfynd idag på Tradera! Så nu får min nuvarande brödlåda från Bruka Design som ni ser på bilden ovan, sällskap av ytterligare en låda :-). Till saken hör att det inte konsumeras särskilt mycket bröd här hemma. Det är dock inte samma modell som nuvarande. Det blev även ett rostfritt kaffemått från Bruka Design, jag som inte dricker kaffe. Men hur är ordspråket – den som spar han har .


Jag varvar min kvällsläsning med inredningstidningar och boken ”Att välja glädje”. Idag inhandlades även ”Sköna hem”. Tror att ljuset som återvänt till Sverige gör att man känner så mycket inspiration. Imorgon ska jag ta en runda och läsa igenom mina vänners bloggar, har varit lite dålig på det några dagar.


Brasan sprakar mysigt och hundarna ligger i soffan och valparna susar gott i valplådan. Underbara Tage har placerat sig på ryggstödet så han kan ligga med framtassarna på min ena axel och med nosen mot min hals. Han är en helt underbar dvärgschnauzerkille. Har även bläddrat bland gamla valpbilder och hittade en bild på Virus.


Tack Kaspelix-Maria för all hjälp idag!



Virus

Av Annelie Finnebäck - 10 mars 2010 21:24


En underbart mysig Ordspråks-kull


Solen ger verkligen energi! Jag har köpt fröpåsar, bland annat kantlobelia, hänglobelia, tagetes, basilika och tomater. Ja, alla som läst mina tidigare blogginlägg vet ju hur det gick sist med min tomatodling, ha ha. Men man ska inte ge upp, det är bara att kämpa vidare. Nu när solen skiner så tror jag att jag kommer att få gröna fingrar, vi får se hur det går :-).


Långpromenad med hundarna i solen. Behåller gärna solen om det går bra :-). Tage har varit till veterinären idag och tagit blodprov för att kontrollera om vaccinationerna mot rabies fungerat så han kan resa till Danmark i sommar och delta på Världsutställningen. En resa vi ser fram emot!


Idag kom Hundsport i brevlådan, alltid lika trevligt. Sen har jag inhandlat nya inredningstidningar. Så nu har jag lite till att läsa innan jag somnar.


Har ikväll lagt nya bud på Tradera, håll tummarna att det går vägen :-). Går det vägen lovar jag att ta bild och lägga ut här.


Vi hörs imorgon alla vänner!


Ps. missa inte "True Blood" SVT2 ikväll 22.00


Av Annelie Finnebäck - 9 mars 2010 22:30


En av de mysiga tjejerna i Ordspråks-kullen


Jag har återigen blivit inspirerad av mina vänner, tack! Den här gången av L8 som fått mig att hitta till Tradera! Jag har nu vunnit min första budgivning och det blev ett väggspråk som jag tror kommer att passa perfekt i mitt trimhus; ”Beauty is in the eye of the beholder”.


I helgen ska jag ta mig i kragen och sätta upp speglarna i trimhuset. Anledningen till att jag skjutit det framför mig är att jag satte uppe en stor spegel i hallen själv och det var inte helt enkelt. Det kändes som om jag hade behövt ha åtta armar eller något liknande :-). Jag var erbjuden hjälp med hallspegeln men då hade jag fått vänta ett dygn och så länge kunde stenbocken inte vänta .


Ikväll har vi trimmat, skrattat och givetvis ätit mat :-). Vi har även gosat med valparna. Jag har lagt in lite nya bilder på hemsidan www.brackets.se


God natt alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 8 mars 2010 19:05

  

En bok som jag rekommenderar.


Idag är det internationella kvinnodagen som uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Tänk att utvecklingen år 2010 inte nått längre på vissa håll på vårt jordklot.


Jag har börjat läsa boken ”Att välja glädje” av Kay Pollack. Tänk om Telia kunde dela ut den boken till alla istället för telefonkatalogen . En vän på Facebook funderar på om hon ska börja blogga. Jag tycker att hon ska göra det och håller tummarna för att hon bestämmer sig för det. Att välja glädje är något man får göra som bloggare. Vill du blogga? Gör det, dela med dig av dina tankar och funderingar och ditt vardagsliv! Du äger vilket ämne du vill blogga om, du bestämmer hur privat du vill vara och du äger rätten att välja vilka kommentarer som publiceras och vilka som åker i runda arkivet, det vill säga att välja glädje istället för det negativa. Ibland läser någon det du skrivit och tolkar det på sitt sätt men du har inte ansvar för dåliga samveten, kom ihåg det.


Jag läste om Sanna Lundell som stängde av möjligheten att skriva kommentarer eftersom det var människor som mådde dåligt som skrev mindre trevliga kommentarer i hennes blogg, dels för sin skull men också för alla som gick in och läste hennes blogg. Nej, börja blogga och låt ingen annan ta över och minska din glädje att skriva! Skriv på och äg världen! I en del länder har man inte ens rätt till Internet oavsett om man är man eller kvinna. Jag håller tummarna för att min vän på FB börjar blogga! Jag lägger 5 minuter på att blogga, mer tid behöver det inte ta.


Jag har ägnat eftermiddagen åt långpromenad och valparna har fått klorna klippta. Tänk att det är två veckor sedan de föddes. De är så söta och mysiga. Jag kommer att lägga ut nya kort på hemsidan www.brackets.se imorgon.


Ha en bra måndagkväll alla vänner!


Ps. missa inte Medium ikväll 22.00 på TV4+



En av mina favorittidningar nr 3 som ska läsas ikväll

Av Annelie Finnebäck - 7 mars 2010 11:51

Min nya säng 


Vi har kommit in från en långpromenad med hundarna. Idag ska jag bara njuta av valparna, uppdatera några hemsidor, trimma, lyssna på en ljudbok och ta det lugnt.


Här är en bild på min nya säng från Ikea som jag köpte igår. Jag är jättenöjd! Överkast och kuddar kommer från http://www.gripsholmpalandet.se Det är en webbutik med personlig service som jag kan rekommendera. Jag fick tipset i min tur från en vän och det tackar jag för.


”Ödet ger oss släktingar, men våra vänner väljer vi själva” av Jaques Delille.

Det är ett av mina favoritordspråk. Vänner vänder inte kappan efter vinden, utan de har integritet, står för sina åsikter och man kan hålla dem i handen när det blåser. Man kan skratta och gråta ikapp tillsammans. Packa in sig i en bil och åka mil efter mil och bara trivas tillsammans.


Några av oss ses nog på Facebook under dagen.


Ta hand om er idag!



Av Annelie Finnebäck - 6 mars 2010 21:10

När jag flyttade in i mitt hus så bestämde jag för att sovrummet skulle målas helt i vitt. Sagt och gjort, jag vitlaserade taket (efter ett par strykningar kändes armarna som spagetti) och väggarna målade jag vita. Sen gjorde jag som Ernst alltid förespråkar att man ska göra, återanvände möbler. Jag fick möbler av min mamma som jag målade om i vitt. Mitt garage är perfekt att ha som målarverkstad när vädret tillåter. Det blir målarfärg högt och lågt när jag målar så det är skönt att vara på en ”oöm” plats.


Kaspelix Kompis Tage "Tage" när han var 9 veckor


Sent igår kväll ringde jag Kaspelix-Maria och frågade om hon kunde följa med till Ikea som idag och köpa en säng. Jag är stenbock, jag kan fundera länge men när jag bestämt mig vill jag fixa allt på en gång. Jag blev inspirerad att göra klart mitt sovrum när jag fick se Lenas bilder på Facebook på hennes supersnygga vardagsrum! Tack för inspirationen! Så nu i mitt vita sovrum finns det nu även en vit säng från Ikea från deras serie Hemnes. För mig finns det inget så rofyllt som att sova i ett vitt sovrum. Det innebär nu inte att alla som har en annan färg har fel och måste måla om .


Vi skruvade och skrattade ikapp. Det är skönt med vänner som man kan umgås med utan att prata hund. Tack Maria för all hjälp, sängen hade jag aldrig fått ihop utan dig! Bild kommer imorgon, jag lovar.


Valparna i ordspråks-kullen har öppnat ögonen! De blir sötare och sötare för varje dag! Det kommer mer bilder på www.brackets.se imorgon. Det finns tikar att tinga.


Jag har missat nästan hela ”Andra chansen” men hann precis rösta på Jessica Andersson.


Ha en bra lördagskväll alla vänner!

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards