Alla inlägg under mars 2010

Av Annelie Finnebäck - 21 mars 2010 10:29


Lunchen i fredags intogs på ett värdshus i Götene, bakad potatis med Skagenröra


Jag fick frågan i Malmö av en kompis om det verkligen inte tar längre tid att blogga än 5-10 minuter. För mig gör det inte det. Jag har bestämt mig för att det ska gå snabbt, det får inte ta någon tid från hundarna. Det finns de som lägger ner mer tid på att skriva kommentarer till bloggar än det tar att skriva själva bloggen. Jag träffade flera bloggkamrater i Malmö och vi var rörande överens om att det är roligt att blogga och ingen kommer att minska den glädjen. Jag träffade även några uppfödare som blivit påhoppade, men inte ens det kan ta ifrån dem glädjen att föda dvärgschnauzer. Glädjen vinner över allt annat!


I några hem runt om i Sverige finns det säkert hundar som önskar att deras husse eller matte ägnade dem lika stor uppmärksamhet som de gör åt sitt tangentbord .


Malmö kommer vi att åka till även nästa år, var så roligt att träffa så många vänner och även nya vänner, kanonbra hotell, bra utställningshall...jättetrevligt sällskap i bilen med Kaspelix-Maria och några andra vänner var med per telefon .


Igår när jag kom hem så såg att snön smält undan rejält. Precis när jag kommit hem från långpromenaden imorse med hundarna så började det snöa. Ska det vara snöblask och tö så kan jag vara utan snö. Jag längtar efter att kunna lägga spår och blodspår i skogen. Alla mina hundar älskar att gå spår, även Pepsi snart 13 år älskar att spåra.


Valparna blir fyra veckor imorgon och idag ska jag trimma lite på dem. De är så härligt sträva att jag inte kan låta bli. Det var samma med förra kullen, helt trimbara vid fyra veckors ålder. Deras utveckling går så snabbt nu och givetvis är de världens sötaste valpar :-).


Kram alla vänner!


Ps. Man kan nog bli beroende av Tradera men man måste bestämma sig innan hur långt man vill gå i budgivningen och man måste koppla bort tävlingsinstinkten .


Av Annelie Finnebäck - 20 mars 2010 23:01


Fläskfilémedaljonger med gräddkokta murklor och potatiskroketter, supergott!


Jag har haft en jättetrevlig helg i Malmö! Tack Maria, Senad, Lotta, Yvonne, Marie-Louise, VD-gänget med flera! Senad www.axelakes.com vann cert & BIM med sin dvärgpinscher tik Dior för domare Benny Blid von Schedvin, grattis! Dior är en av mina favorithundar, jättekul Senad och Therese!


Kennel Velvet Dandy’s www.velvetdandys.com vann BEST IN SHOW-1 med sin uppfödargrupp Schnauzer peppar/salt för domare Britt Roos-Börjesson, grattis!

Vi bodde på ett toppenbra hotell med underbart god mat!


Det här fick bli en kort blogg för nu ska jag ägna mig åt att uppdatera några hemsidor :-). Imorgon ska jag ägna mig åt att svara på mail och SMS som jag missat de senaste två dagarna.


Kul att träffa så många vänner i Malmö!


Ps. När jag kom hem så såg jag att jag vunnit en ett bud på Tradera! Den här gången en låda att förvara tidningar i, vit i New England stil. Lägger ut en bild så snart jag fått den.


Av Annelie Finnebäck - 19 mars 2010 23:37

Morgonen började med en långpromenad med hundarna och sen gos med valparna.


Sen bilresa med Kaspelix-Maria till Malmö för utställning. Täta telefonkontakter med Yvonne och L8 samt Senad :-), mycket skratt och allt som hör en bilresa till :-). Själva utställningarna kommer jag inte att skriva om i bloggen utan resultat kommer att finnas på min hemsida. Efter diverse stopp för lunch och hundrastningar kom vi fram till Malmö. Det finns lite lite snö kvar här. Långpromenad med hundarna och sen middag med Senad www.axelakes.com och hans valpköpare. Så träffade vi Marie-Louise, kennel Kissmeth’s www.kissmeths.se , alltid lika trevligt. Efter middagen blev det kvällsrastning och vi hittade en plats för Tage och Zlatan att springa fritt på. Nu busar hundarna för fullt i sängen :-). Zlatan och Tage älskar verkligen att busa med varandra.


Dagens ordspråk:

Få är de som ser med sina egna ögon och känner med sina egna hjärtan."
(Albert Einstein)

 

Vi hörs igen imorgon!

Av Annelie Finnebäck - 18 mars 2010 20:44


Nu är allt färdigfixat för idag så nu kommer jag att bädda ner mig i soffan framför TVn. Huvudet värker så nu ska jag bara ta det lugnt, inga ansträngningar och inga djupa tankar. Jag har varit på energimassage idag men ändå känns inte huvudet riktigt hundra.


Jag fick en jättebra julklapp och i veckan fick jag frågan om jag använt den. Öhh, svarade jag, använt den? Ja, har du lagat mat efter kokboken. Lagat och lagat… jag har läst den :-). Ja, men det är ju en kokbok säger en vän. Jo, det var en kokbok jag fick men det är Per Morbergs kokbok och den är mer än bara en kokbok. Det jag gillar med honom är att han sätter sina egna gränser och han är sig själv och ingen annan. Han låter sig inte hämmas och bryr sig inte så mycket om vad folk tycker och tänker. Han låter inte någon annan bestämma var gränsen går. Han följer inga givna ramar utan är högst personlig i sin kokbok. Finns det något mer slätstruket och tråkigt än människor som efterapar andras beteenden och/eller saknar egna åsikter. Nej, fram med fler personligheter. Per Morbergs kokbok är inte en i mängden.


Kanske ska jag laga något ur kokboken och inte bara bläddra i den :-).


Från att mestadels dia och sova börjar valparna upptäcka varandra mer och mer. De brottas nu med varandra och utforskar glatt mitt vardagsrum. Tage ligger mitt bland valparna och studerar dem förtjust.


Kram alla vänner! 

Av Annelie Finnebäck - 17 mars 2010 21:56

  

Idag låg min Mp3-spelare som jag vann på Tradera i brevlådan. Det blev en rosa :-). Den var verkligen mini i modellen och den fungerar utmärkt. Den har hållit mig sällskap idag när jag badat hundarna och trimmat Tage. Hur nöjd känner man sig inte när hundarna är nybadade och trimmade. Valparna börjar så smått leka med varandra. Efter att ha de varit på upptäcktsfärd somnade de i en hög på golvet. Tage älskar att få vara med och följa valparnas äventyr utanför valplådan.


Jag måste säga att jag gillar mina vänners bloggar, tyvärr hinner jag inte alltid med att kommentera alla inlägg.


Sist men inte minst, Tage ska bli pappa hos Kennel Kissmeth www.kissmeths.se i Stockholm vecka 14.


Nu blir det kvällen!


  

Kaspelix Komis Tage "Tage" x Kissmeth's Bibbi Brysselkex "Emy" väntar valpar

Av Annelie Finnebäck - 16 mars 2010 19:58

  


Jag läser boken som heter ”Att välja glädje”. Boken handlar om att göra val. Vem bestämmer hur jag ska känna mig? Vem har rätt att bestämma över mitt känsloliv? Svaren man får när man läser boken är att det är jag som bestämmer.


Jag är till exempel ny på Tradera och en kompis frågade mig om jag inte var orolig att bli lurad på pengar. Det är jag inte, jag har bestämt mig för att händer det så får jag bita i det sura äpplet då. Det är alltså ingen annan som bestämmer när jag ska bita i det sura äpplet utan det är jag. Man behöver ju inte köpa hur dyra saker som helst på Tradera utan allt handlar även där om att göra egna val. Inget du gör kan få mig att må dåligt. Det är jag som bestämmer hur jag ska må.


Boken ska inte sträckläsas utan författaren rekommenderar att man läser lite då och då och funderar över innehållet däremellan. Boken handlar inte om att man ska le åt alla som behandlar en illa, nej man får känna, bli arg, säga ifrån, reagera, markera att andra går över gränsen mm. Men dessa människor får inte makten att bestämma hur jag ska må, det är jag som bestämmer. Det är jag som väljer! Så när någon säger att nu får du vackert bita i det sura äpplet, så behöver du inte alls bita. Du behöver inte ens bli irriterad, arg, ledsen eller besviken mm. Du får välja själv vad du vill tugga på och hur du ska må!


Vi har bytt trimkväll den här veckan och trimmar imorgon istället. Har ändå haft lite pälsvård, gått långpromenad och gosat med valparna. Om någon är sugen på valp så finns det tikar att tinga.


Trevlig tisdagkväll!



  
Idag kom det ett paket innehållande ett zinkmått som jag köpt på Tradera…

 

   …och ett paket till, innehållande ett kaffemått.

Av Annelie Finnebäck - 15 mars 2010 22:08

Tage nosar på en av sina valpar från Ordspråks-kullen


Det är inte bara jag som älskar valpar här hemma :-). Även Tage älskar valpar. Han gillar valpar oavsett ålder. Idag när valparna var ute på golvet så var han med och nosade på sina barn och han stortrivdes. Pepsi däremot är ointresserad av valpar fram till att de är ca 6 månader. Först då tycker han att de duger något till. Då kan man busa med dem och leka den ständigt återkommande leken ”jaga och bli jagad”. Doxa älskar också valpar, hon gillar att mysa med valparna och mår som en prinsessa omkring dem. Virus själv trivs som fisken i vattnet med sina valpar.


Jag har shoppat igen på tradera.com – jag hittade en ny mp3-spelare! Jag får lägga ut en bild på den när jag får den. Någon av mina vänner på Facebook tror jag kommer att gilla färgen skarpt :-). Så nu väntar jag på att få den så jag kan lyssna på ljudböcker från början till slut. Det är så irriterande när man ska behöva växla mellan olika CD-spelare och ständigt behöva komma ihåg vilket spår jag ska börja lyssna på. På så vis har jag löst ytterligare ett I-landsproblem :-).


Vi hörs imorgon!


Av Annelie Finnebäck - 14 mars 2010 21:46


Min present som jag fick idag


Idag vaknade jag utvilad och pigg. Det är så skönt att stänga ute alla energitjuvar och satsa på det som ger positiv energi tillbaka. Ut med hundarna på långpromenad, jag kommer att sakna snön när den försvinner.


Schemat idag innefattade bland annat att fota valpar. Inte mina egna för en gång skull :-) utan Kaspelix svart/silver valpar. Bilderna hittar ni på Facebook (Marias) och imorgon kommer jag lägga ut bilder på Kaspelix hemsida www.kaspelix.com .


Fick god mat idag och en fin present, tack Kaspelix-Maria! Tavlan får stå på tavellisten ovanför min säng innan jag sätter upp den i mitt trimhus. Det finns risk för att tavlan går sönder annars. Så nu får jag somna och vakna med Brackets :-). Tavlan är gjord av Maria Pettersson i Karlskoga, hon har en gårdsbutik som jag planerar att besöka så snart jag är i Karlskoga en vardag. Läs mer på hennes blogg www.malwasgardsbutik.blogspot.com


Mina valpar blir 3 veckor imorgon, jag förstår inte var tiden tar vägen. Jag ska lägga ut nya bilder på mina valpar imorgon. Jag skulle kunna lägga ut hur många bilder som helst men det är bra om folk hinner med och titta på dem också :-). Virus börjar lämna valplådan lite oftare nu för att ligga i soffan hos oss och gosa.


Nu vill jag skaffa mig en Ipod. Ja, ni är säkert några som har förbrukat ett par modeller vid det här laget men jag är stenbock och lite sen i starten ibland :-). Någon som har tips på bra modeller och/eller vad man ska tänka på. Jag vill kunna lyssna på ljudböcker på promenader, i bilen, hemma och i trimhuset och som det är nu så får jag släpa runt på CD-skivor mellan olika CD-spelare. Jag vill inte ha någon som är avancerad utan vill förstå den utan att läsa en bruksanvisning.


Lite bilder från dagens promenad hittar ni nedanför. Fota hundarna med mobilen är ingen idé för det blir bara suddigt.


Kram alla vänner!


    

Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards