Alla inlägg under februari 2010

Av Annelie Finnebäck - 21 februari 2010 19:00


Virus favoritplats är ryggstödet på soffan.


Imorse blev det en långpromenad i strålande sol och sen lite snöskottning.


Nu har jag lyckats fota Virus mage med mobilen utan att det blir suddigt och att andra hundar dyker in framför kameran :-).


Jag har funderat på namn idag till Tage & Virus valpar. Har lite förslag på lut :-).


Idag blev det en lite kortare blogg, jag bloggade ju två gånger igår :-).


Nu ser jag fram emot OS och skidskytte ikväll!


Ha en bra kväll alla vänner!


Av Annelie Finnebäck - 20 februari 2010 22:23

Med snöstorm som viner ute och klass 2 varning har gjort att jag haft lite mer ledig tid än vanligt. Har även haft lite tid till att reflektera och fundera. Har lätt för det när jag är uttråkad .


Vad betyder ordet åsikt? Jag surfade på ordet och hittade att det betyder personlig uppfattning. Då är min nästa tanke, kan en åsikt vara personlig när den skrivs anonymt eller under ett annat namn eller när man uttrycker någon annans åsikt? Enligt den här definitionen skulle en åsikt vara en åsikt först när man skriver med sitt eget namn eller uttrycker den själv.


Men så har vi ju också fenomenet åsikt utan insikt. Vad betyder då ordet insikt? Jag har surfat på det ordet också och det är ett annat ord för ingivelse, klarsynthet och ev. förståelse. Det betyder alltså att ha en personlig uppfattning men sakna klarsynthet eller förståelse. Kort och gott… att tycka utan att veta något om det man tycker till om.


Hur många människor finns det som har åsikt utan insikt? Människor som lyssnar på vad som viskas i deras öron eller som det modernt nog kan göras nu för tiden via; e-post, MSN, Facebook, gästböcker, forum mm?


Ja, vuxenvärlden är inte lätt att förstå sig på men människor med åsikt utan insikt sorterar jag in under begreppet energitjuvar .


Kram alla vänner därute!

Av Annelie Finnebäck - 20 februari 2010 14:00


Valplådan på plats

  

Tack Maria!


Den 10/4 är det trimkurs. Det finns några platser kvar och så är det puts den 11/4. Bord finns att låna och trimverktyg kan man köpa på plats.


Idag sov jag till 09.25 Okey tänker ni, det går under onödigt vetande. Men så är det med bloggar det måste vara lite trivialt med också, ha ha ha. Jag vaknade först 06.00 och gick upp och gav hundarna mat och så fick de springa en stund på baksidan. Efter det gick jag och la mig och sov igen och vaknade 09.25 Hur skönt som helst! Det tar på krafterna att vinna medaljer i OS .


Valplådan är nu på plats. Jag tröttnade på att leta efter pallkragar så jag fick låna en från Kennel Kaspelix. Sophie, kennel Hilfie har fått en så fin valplåda av sin pappa Alex som han snickrat själv. Vi vill ha ritningarna till den!


Idag ska vara bara vara en bara-vara-dag med OS, melodifestival, greja här hemma mm. Har med hjälp av en vädur börjat planera för min trädgård…vilket innebär att en gran ska sågas ner, jag måste hyra en grävskopa till våren mm .


Hoppas att ni också får en bra dag!


Bilder på älgarna från gårdagens promenad:


 

Av Annelie Finnebäck - 19 februari 2010 21:32

Här är det klass 2 varning ute och vi har handlat så vi kan vara insnöade ett par dagar om det skulle behövas. När vi kom hem så var det inget snöoväder så vi passade på att gå långpromenad. Promenaden blev inte den vanliga på grund av älgar. Vi mötte två älgar och fick gå en omväg och så mötte vi en till och fick gå en annan väg men till slut kom vi hem iaf :-). Jag fotade med mobilen men får visa bilderna för er imorgon för det funkade inte att läsa över bilderna.


Just nu viner snöstormarna runt huset och vi har tänt en brasa som sprakar så mysigt! Jag tackar för uppfinningen ”Fire Starter”. Tror att jag skottade snö i onödan tidigare i eftermiddags :-). Jag är ju stenbock och tror på system. Och jag hade ett system för min snöskottning men jag tror den är bortblåst nu J. Läste igår i tidningen en insändare där en läsare undrade varför tidningarna alltid kallade snöfall för snöoväder. I mitt fall så klassar jag allt som kommer i vågrät riktning för oväder :-).


Hur ser schemat ut för helgen, hmmm….det är tomt tomt tomt :-) Äntligen en helg då ingenting är inbokat. Ska bara vara, fixa lite här hemma och börja räkna ner till det är dags för Virus att valpa. Omröstningen om vilket tema valparna ska ha leds av "konstnärer".


Glöm inte att rösta!

Av Annelie Finnebäck - 18 februari 2010 22:26

En bild från gårdagens promenad när vi träffade en valp av rasen Spansk vatten...någonting, 8 månader och full av bus.

 

I eftermiddags var vi inbjudna till Kennelträff hos Kaspelix. Ikväll var temat näringslära och Senad från Eukanuba föreläste för oss, tack alla för en trevlig träff! Nästa kennelträff hos Kaspelix har tema försäkringar och då kommer Barbro Kamleitner från Agria.


Nu ska det bli lite OS innan sängdags. Anja har precis vunnit brons i superkombinationen! En helt fantastisk prestation efter att ha kraschat igår i störtloppet. Jag säger bara, Anja for president! Ja, det blir nog inte så mycket OS-tittande för min del ikväll trots allt. Jag är så kvällstrött :-). För att hänga med så har jag beställt SMS-information av en kompis :-).


Vi hörs igen imorgon!

Av Annelie Finnebäck - 17 februari 2010 17:43



Brackets Herr Hasselblad "Fritiof" & Brackets Mister Canon "Totte"


Jag var som mina vänner vet med i klubben ”Våga vägra Facebook” . Numera är jag en flitig användare på FB och tycker det är ett utmärkt sätt att umgås med vänner både i och utanför Sverige. Jag fick en fråga för några dagar sedan om jag ville vara vän med någon på Facebook som skriver tråkigheter om andra. Nej, det vill jag inte. Av många orsaker. En av orsakerna är jag tillhörde inte den gruppen i skolan som stillatigande såg på när någon behandlades illa. Det är samma sak i vuxen ålder. Pratar vi Facebook så går jag in där för att koppla av inte för att bli matad med elakheter, oavsett om det rör en vän, bekant eller obekant. På Facebook vill jag, precis som i mitt övriga liv, ha trevligt. Att vända andra kinden till och låtsas som det regnar passar inte riktigt mig när det gäller vänner. Jag tycker det är bättre att människor pratar direkt med den det berör istället för att via Facebook servera mig negativ energi. Såna beteenden väljer jag bort och tack och lov har jag inga såna vänner på Facebook som öser ut negativ energi om någon annan. På Facebook vill jag ha positiv energi och sen är det helt ok med vänner som är ledsna av olika orsaker.


Det är min åsikt om vänner på Facebok, men så är det ju min blogg också .

Har precis gått en powerwalk med Tage, vi går och joggar, går och joggar. Nu känner vi oss så duktiga, ja åtminstone jag .

Av Annelie Finnebäck - 16 februari 2010 20:28


Underbara Virus (Mohner's Circus Virus) fotad i all hast i trimhuset

  

… att fota en dräktig tik? Jag tänkte att jag skulle fotografera Virus mage och visa er men jag lyckades fota allt annat utom den. Virus huvud blev iaf inte suddigt och inga andra hundar trängde sig emellan :-). Hon börjar bli riktigt rund om magen nu och snart börjar nedräkningen.


Jag ser fram emot den här valpkullen av många olika skäl. Ett av skälen är att det är roligt att båda föräldrarna till kullen, Tage och Virus, är mentalbeskrivna med 1:a på skott. Så nästa år blir det till att planera in ett MH för valpkullen.


Vi skulle ha haft trimkväll men det blev ändrade planer. Har trimmat Tova (Brackets Fröken Fuji) vår fodertik. Försökte fota henne men det lyckades jag inte med henne så därför bjuder jag på några kort från det hon var valp. Mobilkamera med höga pixlar i alla ära, men objekten måste vara helt stilla annars funkar det inte.


Har fått idéer till framtida bloggar :-). Säger inte om vad…den som lever får…


Nej, nu blir den runda på Facebook och sen en film på TV:n.


Kram alla vänner!


     
Tova (Brackets Fröken Fuji)

Av Annelie Finnebäck - 15 februari 2010 19:01


Underbara Doxa (Mohner's By The Way)


Fick nedan lästips från tomtemor.bloggplatsen.se. Det ger lite perspektiv på tillvaron:

http://www.expressen.se/kronikorer/lizamarklund/1.1881641/liza-marklund-ingen-debatt-om-kvinnofortrycket


Förutom ovan lästips så har jag förstått att man inte behöver plantera tulpanlökar när man har Dvärgschnauzer peppar/salt . Jag gillar Liza Marklunds debattartiklar men nu på sista tiden har jag inte hunnit hänga med, förstår inte varför . Har köpt nya inredningstidningar trots att jag inte hunnit läsa de förra numren än . Den som spar han har! Jag får läsa ikapp djupa debattartiklar och inredningstidningar när valparna fötts. Imorgon blir det trimkväll, då kommer Kaspelix-Maria med barn och trimmar.


Tova (Brackets Fröken Fuji) vår fodertik är hemma på besök för att bli trimmad så nu är det trångt i soffan vill jag lova. Hon är så mysig och go, tänk i april är hon två år. Tiden går så snabbt, känns som det var igår vi var i Tjeckien hos Kennel Astronaut och parade hennes mamma Doxa (Mohner’s By The Way). Men Tova ska inte paras i år utan vi väntar och parar våra tikar det året de fyller 3 år.


Trevlig kväll alla!


 Lite bilder från Prag februari 2008:


         




Presentation

Omröstning

Tävlar du aktivt i lydnad, rallylydnad eller agility med din Dvärgschnauzer.
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards